Tuning - Window closer - Automatyczne domykanie szyb z kluczyka
jordi1982 - 2015-11-04, 06:29
Witam
Mam pytanie czy w takim razie jst juz mozliwośc zakupienia gdzieś window closera do chevy wersji LS+ z tylko przednią elektryką (rocznik 2012) bo wiem że jeszcze do niedawna nie było takiej mozliwości bo poprzednie window closery nie działały? Jak tak to prosze o podpowiedź gdzie możlna kupić takie cudo?
C77 - 2016-01-07, 01:18
jordi1982 napisał/a: | ... Jak tak to prosze o podpowiedź gdzie można kupić takie cudo? |
Tylko na Ukrainie.
http://autoelectronica.zp...stekol-cwm-300/
blackbox112 - 2016-01-08, 10:33
Pfff ja nie paniemaju pa ruski
Może by zebrać listę chętnych i zrobić jakieś zbiorowe zamówienie?
Ja na przykład byłbym zainteresowany owym gadżetem.
C77 - 2016-01-08, 13:40
http://autochip.com.ua/de...stekol-cwm-300/
Ktoś z PL już się z nimi kontaktował; chcą 38$ za ustrojstwo oraz 5$ za wysyłkę
Obsługują "PrivatMoney", "Zolotaya kopona", "Unistream", "QIWI", "Western Union", "Coinstar"
Jeśliby organizować zakup grupowy to są zniżki:
Przy zamówieniu od 5 do 10 sztuk - rabat 10%,
Przy zamówieniu powyżej 10 sztuk - rabat 15%,
Przy zamówieniu powyżej 15 sztuk - rabat 15% + darmowa dostawa
Moduł działa w Chevroletach: Cruze, Orlando, Malibu, Aveo T300
oraz w Oplach: Astra J, Insignia, Zafira C
Dlatego jeśli ktoś jest mocno zainteresowany i zdeterminowany
to może zrobić zbiórkę również na oplowskich forach Astry i Insignii w Polsce.
Gdyby zebrać 16 chętnych to wówczas kwota za 1 moduł spada do 32,5$
co daje łącznie 516,8$ (przy kursie by WU = 2140.21 PLN)
+ 107,01 PLN opłaty za przekaz by WU (dlatego ja płacę przez MG)
= 2247.22 PLN
czyli 140 PLN za 1 moduł + opłata za przesyłki krajowe x 15
(bo organizator zakupu zbiorowego jej nie ponosi gdyż do niego trafia już wysyłka grupowa z Ukrainy)
np. 10 PLN= 150 PLN za sztukę
Dla porównania przy pojedynczym zamówieniu jest 38$ + 5$ wysyłka = 43$ (178.07 PLN burs by WU)
+ 25 PLN za przelew WU
= 203,7 PLN
blackbox112 - 2016-01-11, 08:58
To ja chyba podziękuję bo to skórka za wyprawkę, niemniej jednak dzięki za zainteresowanie się sprawą
C77 - 2016-01-11, 14:16
blackbox112, nie ma za co
W sumie to się nie dziwię,
nie po to kupuje się wersje podstawową aby potem wydawać na bajery,
choć znam też odwrotne przypadki
A dla tych którzy wcześniej zastanawiali się ktróy moduł podłączyć i z czego rezygnować jest już rozwiązanie:
http://www.aliexpress.com...116-KFrYOnvnoco
Przetestowałem w Astrze, działa OK!
blackbox112 - 2016-01-12, 08:37
Wszystko sprowadza się do ceny, 200zł to dużo i mało, ale za dużo jak za taki bajerek.
Owszem wersja podstawowa bo 90% jeżdżę sam wiec pełna elektryka nie była mi potrzebna. Jedyne czego żałuję to brak czujników cofania.
Nie wiem jak z gwarancją bo zaraz w aso powiedzą że toż to poważna ingerencja zarówno w elektrykę jak i zderzak
berpa - 2016-01-12, 14:09
blackbox112 napisał/a: | Jedyne czego żałuję to brak czujników cofania. | Dla mnie czujniki cofania to lipa, lepsza jest kamerka ( żeby nie było: mam jedno i drugie ).
mario78 - 2016-01-13, 08:09
Ja też mam i kamerkę i czujniki (co prawda nie w cruze'ie) ale jeśli miałbym wybierać pomiędzy to wybrałbym czujniki.
C77 - 2016-07-09, 12:54
Fajne nowe funkcje modułu domykania szyb dla aut GM
Ukryta Wiadomość: | Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message --- |
Niestety cena wciąż dość wysoka - 38$
Ukryta Wiadomość: | Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message --- | " rel="nofollow" target="_blank" class="postlink">http://www.aliexpress.com...ide:e77a0353af]
pool80 - 2016-07-09, 21:20
chcę to ujrzeć
C77 - 2016-07-09, 21:28 Temat postu: Moduł światła awaryjne Cruze Astra Tej panie ciekawski
najlepsze że są wersje niby zwykłe ale posiadają ukryte funkcje,
typu awaryjne światła przy ostrym hamowaniu, lub ostrzegawcze przy otwarciu drzwi przez pasażerkę,
a Kitajce nie wiedzą OCB i sprzedają je jako standardowe moduły domykania szyb i po takiejże cenie
Przykładowe działanie w Cruzaku:
Ukryta Wiadomość: | Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message --- |
rafic - 2016-07-10, 16:51
Ciekawe, ale cena sporawa stanowczo przy ostatnim kursie 4 zł za 1 USD.
C77 - 2016-07-11, 10:40
rafic, wersja z ukrytymi funkcjami
(św. awaryjne przy ostrym hamowaniu
+ awaryjne przy otwarciu drzwi przez pasażera wybiegającego z auta do sklepu po lody, papierosy, piwo wino wódkę,
albo przerażoną pasażerkę której przed chwilą minęło całe życie w kilka sekund etc.)
13,5$
zaś wersja z pierwszych filmików posiadająca de facto dodatkowy alarm 38$,
swoja drogą alarm realizowany super w oparciu o oemowy klakson,
przy dwutonalnym w razie W budzi pół miasta razem z fabryczną syreną alarmową
C77 - 2016-07-12, 12:51
zzzz napisał/a: | no niestety, robiłem różne kombinacje i nic z tego. a pamiętasz może co trzeba było zrobić przy niedziałającym od początku? pzdr |
zzzz z tego co mi się kołacze były jakieś dwie rekomendacje od sprzedawców,
jeśli window closer nie działał od początku,
niestety pamiętam tylko jedną z nich
http://forum.chevrolet.or...er=asc&start=30
czyli trzeba odlutować zaznaczony rezystor SMD 120 Om
ale ja bym tego nie robił jeśli moduł automatycznego podnoszenia szyb z początku działał prawidłowo.
|
|
|