Tuning - Chromowane listwy przyokienne w Cruze
Boyka - 2015-07-08, 17:52
endriu333, http://www.chromowane.com...t-cruze-hb.html
Chodzi o te listwy? Czy w zestawie juz jest tasma mocujaca czy trzeba przyklejac to na wlasna reke?
Te listwy chromowane zaklada sie bezposrednio na listwy fabryczne (te czarne)?
endriu333 - 2015-07-09, 09:57
Boyka napisał/a: | Chodzi o te listwy? |
nie - ja te dolne listwy to mam akurat w "standardzie" chromowane - listwy przyokienne założyłem u siebie górne ale według mnie ich sposób montażu jest bliźniaczy czyli taśmę klejącą masz już na nich 3M - przyklejasz je normalnie na to co jest - jedynie musisz odtłuścić i jest zalecane aby zrobić to na noc a wręcz żeby 24 godziny auto nie jeździło bo wtedy niby klej lepiej zwiąże....
kemoiz - 2015-07-09, 16:14
Ja mam te podokienne od półtora roku, na razie nic się z nimi nie dzieje.
Boyka - 2015-08-26, 20:25
Jak sie okazalo po fakcie jakas sciereczka alkoholowa byla w zestawie
Pierwsza naklejona listwa poszla delikatnie krzywo, tasma trzyma tak mocno ze nie dalem rady oderwac
Jutro dodam wiecej zdjec, na calym samochodzie
Sa to prawdopodobnie listwy omsa, polecane na naszym forum
I jak sie okazalo po fakcie, jakis plyn lub sciereczka odtluszczajaca do pp
Listwy zamowione z www.chromowane.com.pl, cena z przesylka okolo 190 zł, czas oczekiwania na przesylke ok 2-3 dni, czas montazu ~15 minut
_Bast!_ - 2015-08-27, 11:06
Witam, tez mam te listwy, wydaja sie trwalsze niz te z ABS'u, mnie montaz zajal troche wiecej, bo wpierw okleilem tasma, a raczej wyznaczylem nia linie wg ktorej przyklejalem- masz pewnosc ze nie wyjdzie krzywo + to byl maj wiec troche poczekalem niz slonko wygrzeje auto i tasmy na listwach. dodatkowo w intrukcji jest napisane, ze od momentu przyklejenia nie powinno sie jezdzic przez najblizsze 24h .
dodam tylko, ze auto nabiera lekkiego smaczku z tym dodatkiem, szczegolnie na czarnym nadwoziu
Boyka - 2015-08-27, 17:42
U mnie taśma była juz przyklejona na listwach i zalecali nie jeździć minimum 8h no a smaczek daje, samochod wyglada lepiej moim zdaniem
_Bast!_ - 2015-08-28, 07:05
Heh, troche male nieporozumienie, chodzilo mi o tasme taka malarska ktora wykonalem szablon (przykleiłem od lusterka po tylna szybke w lini prostej nasladujac ksztalt nadwozia) wg ktorego przyklejalem pozniej listwy na ktorych byla tasma klejaca a pozniej odkleilem szablon i gotowe
|
|
|