To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Chevrolet
Pozwól się uwieźć

Wnętrze - Przecierająca się kierownica w Cruze

jatzoo - 2010-10-13, 12:09
Temat postu: Przecierająca się kierownica w Cruze
Po przejechaniu ok. 25 tys km zaczęła przecierać się kierownica... Trochę słabo :-/
Przy ewentualnej odsprzedaży będzie ciężko wytłumaczyć mały przebieg i taką kierownicę...

PS. Cruze 1.6 LS+

Kubusiek - 2010-10-13, 15:21

Gdzies na youtubie widzialem filmik z wada kierownicy, zreszta ktos na forum w sieci poruszal temat wadliwej skorzanej kierownicy wyciera sie :-/
jatzoo - 2010-10-13, 15:23

Jest szansa jakoś to reklamować? :-?
huri_khan - 2010-10-13, 15:46

Trzeba próbować :twisted:
Kubusiek - 2010-10-14, 13:48

znalazlem na necie cos takiego :twisted: jak to aktualne dane typa to mozna zadzwonic i zapytac jak sprawe rozwiazal .Post jest z
2009-12-29
"JEŻELI MAJĄ PAŃSTWO KTÓRĄKOLWIEK Z TYCH USTEREK BARDZO PROSZĘ O PRZESYŁANIE NA MOJĄ POCZTĘ OPISU WRAZ Z NUMEREM VIN AUTA.PRZEŚLE WSZYSTKIE UWAGI DO CHEVROLET POLSKA I MOŻE COŚ Z TYM ZROBIĄ.WŁAŚNIE WALCZĘ O NOWĄ KIEROWNICĘ I BĘDĘ WDZIĘCZNY ZA INFORMACJE krzysztof.lebski@interia.pl lub 501-284-125 po 17h" :roll:

http://oceny.moto24.tv/chevrolet/cruze/

GREGORK31 - 2012-09-27, 21:03

sebastian264, a masz jakieś potwierdzenie na piśmie na to, że kierownica podlega wymianie na gwarancji? Ja zgłosiłem ten sam problem, Pan w ASO zrobił zdjęcia i od dwóch tygodni cisza.... A i może to nie pasuje do wątku, ale zdiagnozowano również dlaczego stuka zawieszenie. "Pomimo tego, że wartości tłumienia są prawidłowe występuje luz na trzpieniu amortyzatora..." tak to określił serwisant, ale w tej sprawie też od dwóch tygodni cisza.
etac - 2012-09-28, 08:44

To jak minelo, 14 dni od daty zgloszenia i nie było negacji to reklamacja jest uznanana zgodnie z litera prawa.
DanielB50 - 2012-09-28, 12:42

GREGORK31 napisał/a:
sebastian264, a masz jakieś potwierdzenie na piśmie na to, że kierownica podlega wymianie na gwarancji? Ja zgłosiłem ten sam problem, Pan w ASO zrobił zdjęcia i od dwóch tygodni cisza.... A i może to nie pasuje do wątku, ale zdiagnozowano również dlaczego stuka zawieszenie. "Pomimo tego, że wartości tłumienia są prawidłowe występuje luz na trzpieniu amortyzatora..." tak to określił serwisant, ale w tej sprawie też od dwóch tygodni cisza.

Mi na gwarancji wymienili też wymienili kierownicę po się wytarła. Była to zwykła kierownica nie skórzana. na liczniku miałem wtedy około 20 000km.

sebastian264 - 2012-09-28, 20:05

Skoro u mnie wymienili na gwarancji to podlega. Wątpie aby na własny koszt chciałoby im się szarpać z tym.
GREGORK31 - 2012-10-08, 17:39

W sprawie przecierającej się kierownicy o której rozmawialiśmy w wątku dotyczącym posumowania po 3 latach użytkowania Cruza, w ubiegły piątek dostałem informację, że dystrykt nie wyraził zgody na naprawę gwarancyjną, natomiast jak najbardziej wymienią mi amortyzatory. Co Wy o tym myślicie? Zwłaszcza, że sebastian264 i DanielB50 pisali, że im w ramach gwarancji kierownice wymienili.
etac - 2012-10-08, 20:42

GREGORK31 napisał/a:
W sprawie przecierającej się kierownicy o której rozmawialiśmy w wątku dotyczącym posumowania po 3 latach użytkowania Cruza, w ubiegły piątek dostałem informację, że dystrykt nie wyraził zgody na naprawę gwarancyjną, natomiast jak najbardziej wymienią mi amortyzatory. Co Wy o tym myślicie? Zwłaszcza, że sebastian264 i DanielB50 pisali, że im w ramach gwarancji kierownice wymienili.

pisz odwolanie do Chevrolet Polska

GREGORK31 - 2012-10-12, 17:57

Jeszcze się wstrzymam z pisaniem odwołania do Centrali, ponieważ mam zostać umówiony z dystryktem, który to ma być na jakiejś tam wizytacji w ASO. Podobno czasami zdarza się tak, że jeżeli zobaczy usterkę na własne oczy to zmienia decyzję..... :-/

[ Dodano: |22 Paź 2012|, o 10:08 ]
Jestem po wymianie amortyzatorów, niestety Panowie w ASO nie umieli mi powiedzieć kto je wyprodukował dla GM. Zaciekawiła mnie tylko jedna sprawa, otóż na pytanie o ustawienie zbieżności usłyszałem, że nie ma takiej potrzeby ze względu na konstrukcję amortyzatora. Czy ktoś z Was wie o co dokładnie chodzi?

Daniel666 - 2012-12-11, 14:59

sie ma! jak myślicie , czy przetarcie na kierownicy po 28 tys km podlega gwarancji?
endriu333 - 2012-12-11, 15:07

był as co reklamował i mu uznali - atakuj ASO może się uda...
C77 - 2013-02-09, 17:22

GREGORK31 napisał/a:
Czy ktoś z Was wie o co dokładnie chodzi?

Tutaj jest dla Ciebie odpowiedź
:arrow: http://fanklub.chevrolet....opic.php?t=1841

W tym temacie proszę poruczać tylko kwestię problemu związanego z przecierającą się kierownicą w Cruze.