To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Chevrolet
Pozwól się uwieźć

Wnętrze - Haczyki na zakupy do baga?nika

XaRaDaS - 2013-05-20, 13:59

C77 napisał/a:
One fabrycznie są dedykowane właśnie jako boczne w kombi,

wiec zobacz co masz po bokach i pokombinuj z miejscem montażu

Różnica polega na tym, że w laczku boczki są pionowe praktycznie i nie ma takich wnęk jak na Twoim zdjęciu, ale pokombinować można :mrgreen:

huri_khan - 2013-05-20, 16:19

A oto mój haczyk splagiatowany od C77 :mrgreen:

BTW, wielkie dzięki za ten patent :-)

Hak w oryginalnym opakowaniu DMA 610 007

Widok górnej części bagażnika od spodu. Otwory widoczne w pierwszym rzędzie służą do zamocowania uchwytu.

Pierwotna (poroniona) koncepcja z wystającymi śrubami.

Wygląd po zamontowaniu i obciążeniu wieszaka

Końcowy efekt (śruby na imbus) z przykładowym zastosowaniem (gaśnicy nie przewożę podwieszonej za zawleczkę)

mario78 - 2013-05-21, 13:39

huri_khan w aso skody? Mieli od reki czy zamawiałeś?
C77 - 2013-05-21, 14:31

mario78, tu masz te haczyki po 25 PLN
http://allegro.pl/uchwyt-...3209847230.html
:arrow: a tutaj wersja z Audika po 24 PLN
http://allegro.pl/uchwyt-...3230938406.html
:arrow: sprzedawca u którego swoje kupowałem http://allegro.pl/show_user.php?uid=6746186

mario78 - 2013-05-21, 14:59

Dzięki C77, patrzyłem na allegro ale chyba jakoś słabo bo nie mogłem znaleźć. Rozumiem że te od skody różnią się tylko ceną i kolorem paska od tych z audi? Jeden i drugi się składa?

Już zamówiłem te od audi :-D .

huri_khan - 2013-05-21, 17:17

W ASO skody, ale najpierw nie mieli w ogóle, potem mieli tylko 1 szt, następnie zamówili 2 szt.
W sumie 3 razy musiałem jeździć do nich :twisted:

C77 - 2013-05-21, 20:40

mario78 napisał/a:
Dzięki C77, patrzyłem na allegro ale chyba jakoś słabo bo nie mogłem znaleźć. Rozumiem że te od skody różnią się tylko ceną i kolorem paska od tych z audi? Jeden i drugi się składa?

Dokładnie. Ta wersja chyba też jest w jakimś VW.

mario78 napisał/a:
Już zamówiłem te od audi :-D .

I dobrze zrobiłeś, bo oryginalnych blachowkrętów z zestawu i tak nie można użyć w Cruze ;-)

Ja kupowałem nowe bo tylko ten koleś miał kilkanaście sztuk wystawionych, a ja potrzebowałem od razu do kilku aut :-)

mario78 - 2013-05-22, 09:24

Mam nadzieje że dotrą w tym tygodniu. Jak zamontuję rzucę fotki.
mario78 - 2013-05-26, 17:11

Haczyki dotarły w piątek, na nalepkach napis ->audi exlusive ale haczyki ze znaczkiem skody :-P , he he. Dzisiaj je zamontowałem, efekt i działanie ok :-D , chociaż sposób montażu trochę inny.

C77 - 2013-05-26, 18:33

mario78 napisał/a:
chociaż sposób montażu trochę inny.

Ej no, ja mam dokładnie tak samo je zamontowane
i z tego co pamiętam to chyba inaczej w Cruzaku się nie da :twisted:

mario78 - 2013-05-26, 19:02

Z zewnątrz wygląda identycznie, ale ja zamiast nakrętek wyciąłem blaszki trochę szersze i dłuższe niż otwory montażowe w haczykach, owinąłem izolacją żeby nie ocierała blacha o blachę, przełożyłem przez te profile, i przykręciłem blachowkrętami. Na jeden uchwyt przypada jedna długa blaszka przez to montaż jest łatwiejszy, jak przyłapiesz z dwóch stron to możesz potem wkręcać na luzaka i nic się nie obraca. Najpierw próbowałem zrobić na każdy wkręt oddzielną blaszkę ale przy wkręcaniu nie było łatwo żeby ją utrzymać nieruchomo i trochę mnie to irytowało.
C77 - 2013-09-13, 18:15

Ostatnio wpadłem na jeszcze lepszy i łatwiejszy sposób montażu haczyków
przy wykorzystaniu poliamidowych podkładek:

Dzięki nim nie trzeba już kombinować, ani gimnastykować, a wszystko trzyma się jeszcze pewniej :twisted:

user_02 - 2013-09-30, 09:35

Sposób przykręcenia, bez "zabawy":
Płaskownik z dwoma dziurkami + założone oryginalne uchwyty:

gck01 - 2013-10-17, 17:21

C77 napisał/a:

A siatki są na rzepy, więc montaż banalny, nie są seryjne,
seryjna dla Cruze jest tylko tylna, na tylnej burcie, ale jej jeszcze nie odebrałem, może przy przeglądzie :)
a boczna tutaj jest rozciągana, tylna zamknięta od dołu z guma dociskającą na górze,
możesz kupić te siatki w wymiarach jakie potrzebujesz u tego gościa
http://allegro.pl/listing...&us_id=23382530
mam je o dawna, ale dziś kupiłbym jeszcze jedną na drugą burtę :roll:

masz jakiś patent aby te rzepy lepiej się trzymały. nasze wykładziny na bokach są w zasadzie gładkie.

C77 - 2013-10-22, 20:25

gck01 napisał/a:
C77 napisał/a:

A siatki są na rzepy, więc montaż banalny, nie są seryjne,
seryjna dla Cruze jest tylko tylna, na tylnej burcie, ale jej jeszcze nie odebrałem, może przy przeglądzie :)
a boczna tutaj jest rozciągana, tylna zamknięta od dołu z guma dociskającą na górze,
możesz kupić te siatki w wymiarach jakie potrzebujesz u tego gościa
http://allegro.pl/listing...&us_id=23382530
mam je o dawna, ale dziś kupiłbym jeszcze jedną na drugą burtę :roll:

masz jakiś patent aby te rzepy lepiej się trzymały. nasze wykładziny na bokach są w zasadzie gładkie.

Aaaaa! zupełnie zapomniałem o odebraniu tej siatki :mrgreen: od tamtego czasu sprzedawcy u bońka zmienili się pewnie ze 14 razy :lol:

gck01 o dziwo siatki trzymają się całkiem znośnie więc nie kobinowałem z nimi niczego,
jak chcesz to możesz sobie założyć jakąś z innego auta mocowaną np. na wkręty.