CB Radio - Uchwyt do anteny CB na relingi
Elephant - 2013-02-18, 23:37 Temat postu: Uchwyt do anteny CB na relingi Witam,
czy ktoś użytkuje jakieś uchwyty do anteny CB mocowane na relingach
Możecie się pochwalić jakie i ewentualnie pochwalić się zdjęciem
Za kilka dni będę miał swojego Cruza i zastanawiam się czy podstawę magnetyczną nie zamienić właśnie na taki uchwyt.
huri_khan - 2013-02-19, 05:43
Elephant napisał/a: | Za kilka dni będę miał swojego Cruza i zastanawiam się czy podstawę magnetyczną nie zamienić właśnie na taki uchwyt. |
Na relingu nie masz masy, więc magnetyczna lepiej będzie działać.
Elephant - 2013-02-19, 22:48
Teoretycznie masz rację, a praktycznie codziennie widzę sporo aut tak mających zamocowane anteny. Dość spora takich uchwytów m.in. na allegro również wskazuje że to częsty sposób montażu.
XaRaDaS - 2013-02-19, 22:53
Elephant napisał/a: | Teoretycznie masz rację, a praktycznie codziennie widzę sporo aut tak mających zamocowane anteny. Dość spora takich uchwytów m.in. na allegro również wskazuje że to częsty sposób montażu. |
Ja jakoś nie widziałem tego rozwiązania, może to jest zaczep na klapę, a nie na reling, jak możesz daj linka do tego rozwiązania, bo mnie to ciekawi, mam antenę na magnes, ale jak takie cudo istnieje to bym może zakupił, o ile to się sprawdza.
huri_khan - 2013-02-19, 23:02
Elephant napisał/a: | Teoretycznie masz rację, a praktycznie codziennie widzę sporo aut tak mających zamocowane anteny. Dość spora takich uchwytów m.in. na allegro również wskazuje że to częsty sposób montażu. |
Tylko jak z zasięgiem ?
Podobne uchwyty maja w TIRach na lusterku i problem jest żeby powyżej 1km pogadać.
Elephant - 2013-02-19, 23:02
Nie, chodzi o uchwyt na relingu
nieaktualne - 2013-02-20, 06:35
Proszę zerknąć na film KLIK
huri_khan - 2013-02-20, 07:04
Zamocowanie uchwytu na filmie wygląda jak robota kowala i ja bym w ten sposób swojego auta nie oszpecił.
Zestrojenie anteny OK ale jak z zasięgiem ?
nieaktualne - 2013-02-20, 07:09
huri_khan napisał/a: | Zamocowanie uchwytu na filmie wygląda jak robota kowala i ja bym w ten sposób swojego auta nie oszpecił. |
Przecież na samym początku tego filmu facet mówi że jest to tylko zestaw zastępczy po to a żeby sprawdzić tak więc proszę się tym nie sugerować.
huri_khan napisał/a: | Zestrojenie anteny OK ale jak z zasięgiem ? |
Poprawne zamontowanie anteny jest to środek dachu. Żadne relingi, klapy, rogi dachu nie będą dawały tych odległości co środek dachu.
Przykłady: KLIK oraz KLIK
donatello - 2015-04-29, 13:05
Mag na blachę jest niezawodny. Takie railingowe sprawy są strasznie brzydkie.
endriu333 - 2015-05-04, 12:13
wygląd wyglądem ale co z masą - ja przez pół roku jeździłem z anteną na bagażniku i miałem z tym duży problem- dopiero jak nawierciłem karoserię i zamontowałem jak należy problem uciekającej masy się skończył - fakt, że ja mam wzmocnione radio do 12 W nadawania i ten problem i mnie był bardziej odczuwalny niż na radiach "zablokowanych".
|
|
|