Wnętrze - Chińska sprężynka - pełne otwieranie bagażnika z pilota
C77 - 2013-11-08, 19:58
zzzz napisał/a:
faktycznie fajnie to wygląda
czy w HB też jest taki patent?
Jest dla Ciebie szansa, bo Cruze HB właśnie wszedł na kitajski rynek mario78 - 2013-11-08, 21:45
C77 napisał/a:
zzzz napisał/a:
faktycznie fajnie to wygląda
czy w HB też jest taki patent?
Jest dla Ciebie szansa, bo Cruze HB właśnie wszedł na kitajski rynek
Myślę że niestety w HB nie będzie to takie proste, musieliby pewnie założyć jakiś elektryczny silniczek i siłowniki do podnoszenia klapy.C77 - 2013-11-08, 22:44 mario78, trzeba wierzyć w chińską myśl techniczną
A póki co cieszą się oni z HB 1.6T AT + Watts Z-Link
Karlos - 2013-11-09, 13:33 Na pierwszy rzut oka wydaje się okazałą wersją, ale da się zauważyć brak tempomatu.
Cóż to takiego na podsufitce, obok lampek?C77 - 2013-11-11, 17:22
Karlos napisał/a:
Cóż to takiego na podsufitce, obok lampek?
Sterowanie szyberdachem
Sobol - 2013-11-15, 15:22 Od dzisiaj stałem się szczęśliwym posiadaczem tego chińskiego patentu
Kwestia wyregulowania bo mam wrażenie ze za mocno odbija klapę przy otwieraniu.szary77 - 2013-11-15, 15:32
Sobol napisał/a:
Od dzisiaj stałem się szczęśliwym posiadaczem tego chińskiego patentu Kwestia wyregulowania bo mam wrażenie ze za mocno odbija klapę przy otwieraniu.
Dobra a gdzie zanabyłeś i za ile?Sobol - 2013-11-15, 18:17 Zamówione z chin. Brałem kilka rzeczy wiec cieżko powiedzieć ile dokładnie. Około 30 złpiotr1989 - 2013-11-17, 10:24
Sobol napisał/a:
Od dzisiaj stałem się szczęśliwym posiadaczem tego chińskiego patentu Kwestia wyregulowania bo mam wrażenie ze za mocno odbija klapę przy otwieraniu.
w miejscach gdzie odboje od klapy przy otwieraniu uderzają o ramę pod wiatłem stopu podklej sobie jakie gąbeczki albo co miękkiego to nie bedzie tak uderzać i tam są takie dwa gumowe odboje ja podkleiłem podkładki pod meble takie filcowe podwójnie i jest dobrze oczywicie delikatnie poluzuj sprężynę tak aż zacznie wisieć luźno tak ze mogłoby się wydawać ze po zamknięciu spadnie ale tak będzie dobrze
Pozdro szary77 - 2013-11-23, 22:32
piotr1989 napisał/a:
Sobol napisał/a:
w miejscach gdzie odboje od klapy przy otwieraniu uderzają o ramę pod wiatłem stopu podklej sobie jakie gąbeczki albo co miękkiego to nie bedzie tak uderzać i tam są takie dwa gumowe odboje ja podkleiłem podkładki pod meble takie filcowe podwójnie i jest dobrze oczywicie delikatnie poluzuj sprężynę tak aż zacznie wisieć luźno tak ze mogłoby się wydawać ze po zamknięciu spadnie ale tak będzie dobrze
Pozdro
Od dziś zamontowaną sprężynkę mam i ja. Działa idealnie. Faktycznie działa dużo lepiej (płynnie) jak jest luźna.
A co do obaw że spadnie, to po zamknięciu dopiero wtedy się napręża, więc no stress
Luźno wisi jak jest klapa otwarta.
A zamiast filcu proponuję tam wsadzić dwa misiowe żelki Sobol - 2013-11-23, 22:37 Ja naklejiłem filc kupiony w sklepie meblowym i do tego właśnie poluzowałem sprężyne i jest elegancko C77 - 2013-11-26, 23:46 Dla tych którzy nie posiadają tejże chińskiej sprężynki,
a chcieliby aby ich klapa bagażnika unosiła się w górę podczas naciśnięcia przycisku na pilocie,
pokazuje sposób którego używałem u siebie od 2010 roku, zanim sam zamontowałem "chińską sprężynkę".
Potrzebna nam jest pojedyncza gumowa linka bungee/ściągacz z haczykami
o długości od 60 do 70 cm.
Minusem tego rozwiązania jest fakt, iż po czasie nasze bungee stopniowo się rozciągnie
tracąc swoje właściwości ściągające, przez co klapa przy otwarciu będzie się unosić z czasem coraz niżej
Sam w ciągu 2,5 lat zużyłem 3 takie bungee C77 - 2015-10-19, 11:35 Temat postu: sprężynka K. Kowalskiego by SparcoAle jaja... Sparco przejęło produkcję chińskich sprężynek
C77 - 2016-02-08, 23:29 Czyżby to ktoś z Forum?
Boyka - 2016-02-09, 23:31 C77 efekt końcowy na filmie mega, wyglada jak te elektroniczne w nowych autach ;D szkoda ze do hb nie ma możliwości tskiego prostego montażu