To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Chevrolet
Pozwól się uwieźć

Wnętrze - Podgrzewane fotele w Cruze

Ichturiel - 2014-02-04, 18:59
Temat postu: Podgrzewane fotele w Cruze
Jestem pierwszy raz na forum witam wszystkich i mam 1 pytanie a mianowicie w jakiej wersji wyposażenia są podgrzewane fotele?
kemoiz - 2014-02-04, 19:02

Witaj. W ostatnich modelach tylko w LTZ.
Ichturiel - 2014-02-04, 19:05

Dzięki za super szybką odp. :) ja moje auto odbieram dopiero koło piątku i do końca nie wiem co w nim będę mieć prócz tego co wyczytałem na oficjalnej stronie!
Kaczy.mk - 2014-02-04, 20:18

kemoiz napisał/a:

A możesz podać źródło tej informacji? Pytam, bo w momencie gdy Ja kupowałem swojego LTZ to nie było opcji podgrzewanych foteli. Konfiguracje wyposażenia na polski rynek w ogóle ich nie obejmowały (przynajmniej od 2013r). Jedyne wersje które miały podgrzewane fotele to te, które dealerzy mogli sprowadzić z zagranicy. Mi oferowano wersję ze skandynawi (bodajże Finlandia). Miała grzanie tyłka, ale nie miała MyLinka i czegoś tam jeszcze (nie pamiętam).

piwko827 - 2014-02-04, 20:48

ja mam w wersji LT ale sprzedawca przy odbiorze auta był bardzo zaskoczony ze mam go w tej wersji
jak dla mnie super bonus :)

rafic - 2014-02-04, 21:23

Kaczy.mk ja mam właśnie tego cruza z rynku szwedzkiego z roku 2012 i jest to niby wersja LT, która ma wszystko co LT+premium u nas z tego rocznika i dodatkowo grzane fotele i bardziej rozbudowany alarm. Nie ma za to niestety bluetooth. Jest to wersja bez MyLinka ze zwykłym średnim wyświetlaczem.
kemoiz - 2014-02-04, 23:59

Kaczy.mk napisał/a:
kemoiz napisał/a:

A możesz podać źródło tej informacji? Pytam, bo w momencie gdy Ja kupowałem swojego LTZ to nie było opcji podgrzewanych foteli. Konfiguracje wyposażenia na polski rynek w ogóle ich nie obejmowały (przynajmniej od 2013r). Jedyne wersje które miały podgrzewane fotele to te, które dealerzy mogli sprowadzić z zagranicy. Mi oferowano wersję ze skandynawi (bodajże Finlandia). Miała grzanie tyłka, ale nie miała MyLinka i czegoś tam jeszcze (nie pamiętam).
Mogę się mylić. Nie interesowałem się LTZ ale wydawało mi się, że widziałem to w specyfikacji. Przepraszam jeśli wprowadziłem w błąd :-) Natomiast wiem, że nic poniżej na pewno nie miało ;-)
nanoku - 2014-02-05, 01:09

Niestety nie ma podgrzewanych foteli w LTZ tych na polski rynek, przy kupnie nawet w opcjach nie było takiego wyboru więc strzelam, że w ogóle w LTZ nie ma.
postfix - 2014-02-06, 13:35

Jest w LTZ z rynku fińskiego (w 2013 duża partia trafiła do polskiej dystrybucji), nie ma tam MyLink.
andrew - 2014-02-06, 21:55

w mojej wersji LT (2013) skandynawskiej są podgrzewane, ale szczerze mówiąc wolałbym zamiast tego podgrzewaną kierownicę :)
C77 - 2014-02-07, 00:15

andrew, a jak z wydolnością tego oryginalnego podgrzewania?
postfix - 2014-02-07, 10:01

Są 3 poziomy mocy grzania.
Po całej nocy z mrozem -15, po minucie-dwóch jest ciepło, na najmniejszym poziomie

C77 - 2014-02-07, 12:16

postfix, a na najwyższym poziomie jak grzeje?
ile wg Ciebie jest warty ten bajer jaki masz?
tzn. ile byłbyś skłonny za niego dopłacić aby go posiadać w aucie - gdybyś nie miał.

Kaczy.mk - 2014-02-07, 14:06

Ja, jak zamawiałem, to męczyłem handlowca by kontaktował się z importerem. Skoro auto miało iść do produkcji pod zamówienie, to czemu nie mieliby zrobić wersji indywidualnej. Nawet za 2'000zł nie chcieli :(
postfix - 2014-02-07, 17:03

C77 napisał/a:
postfix, a na najwyższym poziomie jak grzeje?
ile wg Ciebie jest warty ten bajer jaki masz?
tzn. ile byłbyś skłonny za niego dopłacić aby go posiadać w aucie - gdybyś nie miał.

Osobiście używałem może z 2-3 razy traktując to jako bajer i dodatek ze względu na fińską wersję. Oglądając każdą złotówkę przy kupnie auta, raczej bym nie dopłacał. Co do ustawienia na max, to nie sprawdzałem w obawie przed rozładowaniem aku (ostatnio mało jeździłem). Jak będę miał możliwość to zdam relację.