To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Chevrolet
Pozwól się uwieźć

Elektronika i Elektryka - AKCJA SERWISOWA ORLANDO MY 2014 - nawigacja MY LINK

daro205 - 2014-02-15, 18:23
Temat postu: AKCJA SERWISOWA ORLANDO MY 2014 - nawigacja MY LINK
Chevrolet ogłosił bezpłatną aukcję serwisową dotyczącą Orlando
W piątek dostałem maila od dealera o następującej treści:

"Producent wykrył, że w pewnej liczbie modeli Chevrolet Orlando, na skutek niepoprawnego oprogramowania systemu multimedialnego nawigacja nie podaje komend głosowych w języku polskim." – zapraszamy na bezpłatną wizytę sprawdzającą w serwisie Dixi-Car.

Serwis będzie wymieniał oprogramowanie w MY LINK zainstalowanych w naszych Orlando z RM 2014. Wizyta bezpłatna ma trwać ok 1,5 h.

W sumie bardzo mnie to cieszy, bo już kilka razy nawigacja się zawieszała i na ekranie widziałem zamiast mapy obraz z kamery pokazujący ostatnie cofanie. Po resecie wracało do normy. Zgłaszałem to do serwisu "kazali obserwować".
Umówiłem się na wizytę

Stavross - 2014-02-19, 13:55

W moim Orlando zauważyłem brak głosu w j. polskim już wcześniej i od razu zgłosiłem się do serwisu. Natychmiast podjęli działania i dokonali zmiany oprogramowania. Teraz gada jak najęta. :)
daro205 - 2014-02-19, 20:28

Ja to nie byłem zainteresowany komunikatami głosowymi w navi, jakby gadało to pewnie bym to wyłączył. Pojadę na ten update bo mam nadzieję na jakieś inne aktualizacje które przy okazji zmajstrowano. Może jakieś fotoradary sie pojawią lub prędkości dopuszczalne wyświetlane na NAVI. Tego nam trzeba. Serwis powiedział że wgrywany SOFT do My LINK jest z grudnia 2013. Cóż poczekam
daro205 - 2014-03-09, 22:55

Jestem po aktualizacji. ASO przeprowadziło aktualizację mojego MY LINK. Miało trwać 1,5 godziny a zajęło im to 5 godzin. (Katastrofa). Nawigacja zaczęła gadać czyli podaje komunikaty głosowe w języku polskim. Poza tym nic się nie zmieniło. Jeżeli ktoś sie będzie także wybierał na aktualizację to radzę sprawdzić przed odbiorem auta czy działa klimatronik bo u mnie nie dało się nic włączyć. Dopiero odłączenie akumulatora przywróciło wszystko do normy


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group