To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Chevrolet
Pozwól się uwieźć

Elektronika i Elektryka - Problem z przednimi kierunkowskazami

Maks - 2014-04-30, 10:01
Temat postu: Problem z przednimi kierunkowskazami
Witam,

Mam problem z kierunkowskazami w mojej Epice, polega on na tym, że jak włączę kierunkowskaz lewy, to miga normalnie tylni i boczne, a w przedniej lewej lampie ciemno (żarówka w lampie ok, nie dochodzi napięcie do kostki lampy), podobnie jest jak włączę kierunkowskaz prawy. Sytuacja taka, że nie działają oba przody, zdarza się rzadko, najczęściej działa jedna cała strona, raz prawa raz lewa, naprzemiennie. Nie wiem od czego to zależy i czym może to być spowodowane.

Macie jakieś pomysły? z góry dziękuje za pomoc:)


Pozdrawiam

KonradMaster - 2016-03-02, 09:42

Witam,
Mam chyba podobny problem. Dwa dni temu przestała migać prawa przednia żarówka od kierunkowskazu, chciałem wczoraj ją wymienić, ponieważ myślałem, że jest spalona, ale brakło mi czasu. Dzisiaj rano podczas dojazdu do pracy okazało się, że migacz działa, więc raczej odpada przepalenie się żarówki...
Czy udało się rozwiązać ten problem?

MarcinekNu2 - 2016-03-02, 10:34

Może pomoże:




ziks - 2016-03-03, 17:33

Ja miałem tak, że nie działały przednie kierunki, raz lewy raz prawy, zaś pozostałe (lusterko i tył) migały przez to bardzo szybko. Pomogła w jednym przypadku wymiana żarówki, w drugim oczyszczenie styków żarówki i jej obsady ze śniedzi małym pilnikiem i dogięcie ich by lepiej stykały.
milyjarek - 2016-03-03, 23:47

Potwierdzam. Ja przez ostatnie 2 lata miałem problem z przodem również i to dwa razy. Trzeba wówczas oczyścić styki, podgiąć blaszki i jest ok.
KonradMaster - 2016-03-24, 08:38

Problem rozwiązany.

Tak jak koledzy wyżej pisali, problemem było gniazdo żarówki. Wyczyściłem je, do tego jeszcze wymyłem wtykę wchodzącą w to gniazdo "kontaktem" w sprayu i żarówka działa aż miło.



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group