Mechanika - Daewoo Lacetti 1.4 16v 125KM?
lacetti14 - 2016-03-31, 13:04 Temat postu: Daewoo Lacetti 1.4 16v 125KM? Witam serdecznie,
Właśnie dołączyłem do waszego grona nabywając Daewoo Lacetti. Choć to nie Chevy to jednak nadal Lacetti
Wypadło na 1.4 16v bo taki właśnie był a cena była realna. Auto sprowadzone ze szwabii, ale sporo do zrobienia, w sumie pierdoły tylko jak wymiana grilla, wymiana lub lakierowanie klamki, uszczelka od miski, naprawienie podświetlania zegarów, wymiana tarcz na coś lepszego bo mam wrażenie że są zwajchowane i umycie tapicerki. Mechanika i blacha jednak wydaje się być w stanie przyzwoitym (a o to głównie się rozchodzi).
Teraz pytanie do szanownego grona
1.4 16v mułem nie jest i na miasto jest dla mnie wystarczające, ale... Gdyby było kilka koni więcej to bym się nie pogniewał. Jak na 1.4 i 95 koni to auto miło zaskakuje, fakt cicho nie jest ale mi to nie przeszkadza, a wręcz podoba mi się mruczenie kiedy się kręci go na wyższych obrotach. Mam porównanie z Hondą 1.4is i elastyczności tej co Honda Lacetti nie ma, jest jakby bardziej nie okrzesany Ale taka widocznie jego uroda. Gazu nie planuje instalować, godzę się ze spalaniem jakie jest. Na jakimś video z ruskiego YT jest koleś który ponoć dokonał jakiegoś chip tuningu na tym silniku, zbiera mu się to przyzwoicie - ale że jest to tylko video i to bez opisów to moja ocena może być fałszywa.
Wiecie coś może o chip tuningu tego silnika? Czy to w ogóle realne?
Pozdrawiam
sarmen - 2016-04-21, 20:44
nie wiem czy to ma sens ten silnik 1,4 ma wady więc ja bym sobie darował sam jeżdżę właśnie 1,4 i na gwarancji był robiony potem spokój faktycznie ma trochę mało mocy no ale zależy na co stawiasz moc czy trwałość
|
|
|