Nadwozie - Płyn spryskiwaczy w Cruze -BRAK czujnika i kontrolki poziomu
SanDiego - 2010-05-19, 20:43 Temat postu: Płyn spryskiwaczy w Cruze -BRAK czujnika i kontrolki poziomu Panowie,
Wiecie gdzie w Cruze można sprawdzić poziom płynu do spryskiwaczy? Bo jest ta rurka, ale jak wlewam, to potem nie widzę ile mi jeszcze zostało, a chciałbym wiedzieć czy odkryliście gdzie to można sprawdzić, bo nie chcę potem zostać z ręką w nocniku z pustym zbiornikiem :cyclopsani:
SanDiego - 2010-05-21, 20:07
Jeżeli faktycznie jest tak, że nie da rady sprawdzić to gratuluję pomysłowym inzynierom pomysłu.
Zamysł stworzyć auto bez cięcia kosztów, ale wstyd czegoś nie spie#$@#$@, bo nie wypada...
grzego112 - 2010-05-22, 08:12
sandiego w czym masz problem , przecież to nie jest płyn od którego jakoś dyzo zależny jak nie bd umiał już fuknąć na szybę to dolejesz i bd ok , a jak dolewasz to do pełna i pasuje , w ogóle mało samochodów ma jakieś bagnety żeby to sprawdzać . Ja widzę ze ty szukasz dziury w całym .
krucyfiks - 2010-05-22, 09:28
SanDiego napisał/a: | Jeżeli faktycznie jest tak, że nie da rady sprawdzić to gratuluję pomysłowym inzynierom pomysłu.
Zamysł stworzyć auto bez cięcia kosztów, ale wstyd czegoś nie spie#$@#$@, bo nie wypada... |
SanDiego.......stary powiedz mi w którym aucie jest bagnet do sprawdzenia płynu w spryskiwaczach czy widoczna podziałka chyba w koparce.Teraz stosuje się czujniki poziomu płynu w spryskiwaczach i zapala sie kontrolka na dersce rozdzielczej gdy jest już całkowite minimum.Tak miałem w poprzednich już samochodach i sadzę że w cruzie też tak jest.Jest to najnormalniejsza rzecz. Chodzi oto aby zbiornik nie przeszkadzał i zabudowywuje się go w miejscach mniej widocznych i dostępnych a takim miejscem jest chodźby nadkole.Mogę ci powiedzieć może wiesz albo nie że ta gardziel w zbiorniku spryskiwaczy w cruzie jest wyjmowana całkowicie przez pociągniecie do góry w celu łatwiejszej wymiany żarówki Wydaje mi się że troszkę dramatyzujesz ......Powiedz lepiej gdzie znajduje się filtr przeciwpyłkowy,albo dowiedz się jak będziesz w serwisie bo wiem że ostatnio dość często ich odwiedzasz. Bez urazy
grzego112 - 2010-05-22, 15:30
dokładnie , a lejek jest też wyjmowany w AVEO tak jak kolega mówi dla lepszego dostępu do żarówki .
SanDiego - 2010-05-22, 20:19
W Astrze miałem zbiornik i było widać ile jest zalane płynu do spryskiwaczy....
BTW. Nie musicie na mnie krzyczeć Nie znam się na nowych samochodach, prawo jazdy zrobiłem 3 lata temu i pierwszym autem którym jeździłem to była Astra I w dodatku golas, bo miała tylko poduszkę dla kierowcy
Może i trochę dramatyzuję Ale wolę czasem ponarzekać
:cyclopsani:
Kubusiek - 2010-07-20, 11:32
Polecam koncentrat plynu letniego firmy sonax ok 17 zl zajmuje mało miejsca w schowku. Jak zabraknie plynu na trasie to kupujemy 1,5 l wody niegazowanej wlewamy koncentrat i mamy plyn w zimie polecam denaturat sprawdzone
SanDiego - 2010-07-20, 20:25
Ja cały rok na zimowym płynie jeżdżę
kysiow - 2010-07-21, 09:16
Płyn zimowy w lecie jest dużo mniej efektywny. Nie ma dodatków, które usuwają owady.
SanDiego - 2010-07-21, 18:45
A tam, ale nie musze płacić za 2 butle, tylko mam 1 która na długo wystarcza
kysiow - 2010-07-22, 08:47
Nie za bardzo rozumiem... Letni płyn jest tańszy... i jest pakowany tak jak się chce, tzn. po jednej butli, po dwie w folii, w różnych litrażach itd. itp.
Ale się nie sprzeczam, świat byłby nudny, gdyby wszystkim podobała się jedna i ta sama kobieta
Kubusiek - 2010-07-22, 10:11
Tak ale płyn Janek na zimę to odradzam
grzego112 - 2010-07-22, 14:08
Kupił cruza to teraz na płynie trzeba oszczędzić :D
SanDiego - 2010-07-22, 20:27
Na wszystkim można oszczędzać na czym można
grzego112 - 2010-07-23, 09:49
hehe nawet na 8 zł
|
|
|