Nadwozie - Wytrzyma?o?c zawieszenia w aveo
chevy_power - 2012-08-23, 09:37
sebek30091986, kolega Maxus miał na myśli ASO chevroleta
ale z kolei trochę się dziwię tym brakom magazynowym ASO. Mnie także na początku dopadła wymiana (na gwarancji) łączników i serwis zrobił to w ramach przeglądu okresowego i... od ręki.
Z kolei, jeżeli Maxus musisz zapłacić za łączniki i masz tak długo czekać na Twoim miejscu poszukałbym w innych niż ASO źródłach. Mój "pogwarancyjny meches" bierze części z hurtowni InterCars. Wszystko zawsze od ręki.
tomekrus - 2012-08-23, 11:00
u mnie na razie ponad 8 tys i nic nie słychać
czy sedan i hatch mają identyczne zawieszenia?
sebek30091986 - 2012-08-23, 15:00
U mnie 8500 I nic a jutro będzie jeszcze dodatkowy tys niewiem co to za problemy z łącznikami to chyba zależy od sztuki jak się trafi ?
ŁukaszK - 2012-08-24, 21:59
U nas idą średnio dwa łączniki dziennie, więc mimo sporych zapasów magazynowych szybko wyczyściliśmy się z łączników. Teraz klienci czekają i się denerwują, a ja nie mogę nic poradzić, bo części są niedostępne nawet w głównym magazynie i nie wiadomo kiedy do nas dotrą.
Zawieszenia w 5D i 4D są takie same, więc i łączniki wybijają się podobnie często w obu wersjach.
Maxus - 2012-08-24, 23:14
No wlasnie nie ciekawa sytuacja bo ja juz ponad 2tys km zrobilem na wybitych ...... A co najlepsze dzisiaj bylem w Aso B..... w sadach i powiedziano mi ze prawdopodobnie beda okolo pazdziernika ( powiem tak ....................... masakra...! )
Nie ukrywam ze myslalem nad wycieczka do niemiec po wymiane lacznikow , poniewaz smieszna sytuacja znajomy byl w poniedzialek na wycieczce i zlapaly go laczniki pod berlinem , nie czekajac dlugo prawie godzinke zostaly wymienione na nowe bez problemu.
Wlasnie tak mysle cze nie podzwonic do najblizszych ASO w De i zobaczyc czy maja na stanach ..
martino14 - 2012-09-01, 09:31
W moim aveo od kilku dni podczas jazdy po nierównościach słyszę pukanie z okolic przedniego koła od strony kierowcy. Co to może być drążek kierownicy, łącznik stabilizatora czy cały wachacz a może jeszcze jakiś inny element mógł się obluzować? Może ktoś ma ten sam typ aveo i orientuje się co może być najprawdopodobniejszą przyczyną? Z tego co wyczytałem nie wymienia się tych elementów zawieszenia parami tylko tą stronę z której puka? W tej chwili mam 46 tyś km przebiegu i nigdy jeszcze nie robiłem nic w zawieszeniu. Pozdrawiam.
sebastian264 - 2012-09-01, 21:52
U mnie łączniki padły po 24tys to w serwisie się dziwili że i tak długo polatały. Babka po 8 tys km musiała przyjechać na wymiane. Podobno te nowe które mi założyli mają być mocniejsze i dają gwarancje na 40tys km jak coś. Pojeździmy zobaczymy jak będzie.
miHu - 2012-09-01, 21:52
martino14 napisał/a: | W moim aveo od kilku dni podczas jazdy po nierównościach słyszę pukanie z okolic przedniego koła od strony kierowcy. Co to może być drążek kierownicy, łącznik stabilizatora czy cały wachacz a może jeszcze jakiś inny element mógł się obluzować? Może ktoś ma ten sam typ aveo i orientuje się co może być najprawdopodobniejszą przyczyną? Z tego co wyczytałem nie wymienia się tych elementów zawieszenia parami tylko tą stronę z której puka? W tej chwili mam 46 tyś km przebiegu i nigdy jeszcze nie robiłem nic w zawieszeniu. Pozdrawiam. |
Przy tym przebiegu to łącznik stabilizatora. Wymiana parami (drugi lada kilometr też będzie stukał). Koszt - w moim przypadku 46 zł i ze 40 min.
martino14 - 2012-09-03, 22:44
46zł za jedną sztukę?
miHu - 2012-09-05, 07:21
Za 2 szt. ale takie markowo przeciętne i w promocyjnej cenie
chevi1 - 2012-09-05, 08:30
Witam a u nie ponownie trzeski w zawieszeniu mimo smarowania silikonem. Mechanik twierdzi , że luzów brak. Najłatwiej wywolać objaw skręcająć powoli i dodatkowo bujnąć samochodem-skręcająć gwaltownie kierownicą. Nikt nie wie co to??, może coś w amortyzatorach????
Pozdrawiam
martino14 - 2012-09-05, 20:49
46zl za 2 szt to rzeczywiście promocyjna cena ponieważ ja za 1 sztukę zaplaciłem 54zl i to z tych markowo przeciętnych. Ciekawe ile pochodzą, oby kolejne 46tys km jak fabryczne...
user_02 - 2012-09-05, 21:36
Z zamienników polecam CTR (takie idą na pierwszy montaż) lub oryginały.
Zamiennik (teknorot) wytrzymał połowę przebiegu oryginału
miHu - 2012-09-07, 15:52
martino14 napisał/a: | 46zl za 2 szt to rzeczywiście promocyjna cena |
Firmy JC. Jak 30 tys wytrzymają będzie dobrze
chevi1 - 2012-10-09, 10:53
W moim aveo wciąż skrzypienie na zakrętach w trakcie pokonywania dolków. Mechanicy rozkładają ręce.......smarują i nic. ostatnia szansa to wyczyszczenie i posmarowanie gum stabilizatora. Proszę o podpowiedź czy to chodzi o dumy łaczników stabilizatora????
pozdrawiam
|
|
|