Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: nieaktualne
2013-02-13, 21:12
[Aveo] alarm
Autor Wiadomość
artur35 
artur35


Model Samochodu: chevrolet aveo 1.2 2008
Pomógł: 1 raz
Wiek: 43
Dołączył: 22 Lut 2012
Posty: 46
Skąd: warszawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 8/13
 61%
  Wysłany: 2012-02-22, 21:34   [Aveo] alarm

Witam.Jestem posiadaczem Aveo 2008 z fabrycznym alarmem oraz centralnym zamkiem uruchamianym z przycisku w kluczyku.Zawsze przy zamykaniu samochodu z pilota migaly kierunkowskazy oraz byl sygnal dzwiekowy sygnalizujacy uzbrojenie alarmu i swiecila sie mala czerwona lampka przy zegarku.Od pewnego czasu przy tej samej czynnosci zamykania samochodu brak sygnalizacji kierunkowskazow, dzwiekowej i nieswieci sie lampka .Centralny zamek dziala ale alarm sie nie uzbraja.Przy otwieraniu z pilota kierunkowskazy migaja jeden raz.Moza ktos juz mial taki problem lub ma jakis pomysl .Bateria w kluczyku(pilocie) jest swiezo wymieniona.Pozdrawiam.
_________________
artur35
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2012-02-22, 21:40   

artur35 napisał/a:
Jestem posiadaczem Aveo 2008 z fabrycznym alarmem oraz centralnym zamkiem


Fabryczny? czy montowany w ASO ? bo z tego co wiem to raczej to drugie.

Masz jakieś dane odnośnie jaki tam jest zamontowany alarm? firma? model?
 
     
artur35 
artur35


Model Samochodu: chevrolet aveo 1.2 2008
Pomógł: 1 raz
Wiek: 43
Dołączył: 22 Lut 2012
Posty: 46
Skąd: warszawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 8/13
 61%
Wysłany: 2012-02-22, 21:47   

w salonie przedstawiciel mowil ze jest to alaram fabryczny.tylko wlasnie niewiem jaki jest tam alarm. :(nawet niewiem gdzie szukac nazwy czy modelu alarmu.
_________________
artur35
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2012-02-22, 21:48   

Cytat:
w salonie przedstawiciel mowil ze jest to alaram fabryczny


No to raczej "fabryczny" zamontowany w ASO.

artur35 napisał/a:
iewiem jaki jest tam alarm. :(nawet niewiem gdzie szukac nazwy czy modelu alarmu.


Musisz mieć wpis w dokumentach więc poszukaj.
 
     
artur35 
artur35


Model Samochodu: chevrolet aveo 1.2 2008
Pomógł: 1 raz
Wiek: 43
Dołączył: 22 Lut 2012
Posty: 46
Skąd: warszawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 8/13
 61%
Wysłany: 2012-02-22, 21:49   

pewnie masz racje

[ Dodano: 2012-02-22, 21:58 ]
jutro sprawdze w papierach bo teraz niemem ich przy sobie.a jest mozliwosc sprawdzenia modelu alarmu manualnie i wzrokowo ?


przejrzalem wszystkie papiery i nigdzie niemam modelu alarmu :(

poczytalem troche w necie i z tego co wiem to w aveo jest alarm DEST DOG 30 .dodam ze od czasu awari alarmu czyli jakis rok zdarzylo sie ze raz na jakies 5 miesiecy zadzialal poprawnie ale tylko raz.po ponownym zamknieciu juz niedzialal.podsumjac dziala gora 2 razy na rok :-) bezbzgledu na pore dnia czy warunki amosferyczne.
_________________
artur35
 
     
kiesiu14 

Model Samochodu: CHVROLET AVEO
Dołączył: 30 Paź 2011
Posty: 7
Skąd: SOSNOWIEC
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 6/9
 66%
Wysłany: 2012-03-01, 10:12   

Znajdź sterownik od alarmu i tam powinien być bezpiecznik 10A, który odpowiada za świecenie kierunkowskazów przy alarmie,
 
     
artur35 
artur35


Model Samochodu: chevrolet aveo 1.2 2008
Pomógł: 1 raz
Wiek: 43
Dołączył: 22 Lut 2012
Posty: 46
Skąd: warszawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 8/13
 61%
Wysłany: 2012-03-01, 11:42   

Gdzie ten sterownik moze sie znajdowac?
_________________
artur35
 
     
kiesiu14 

Model Samochodu: CHVROLET AVEO
Dołączył: 30 Paź 2011
Posty: 7
Skąd: SOSNOWIEC
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 6/9
 66%
Wysłany: 2012-03-01, 11:49   

U mnie był pod deską rozdzielczą pod kierownicą,taka mała skrzyneczka wielkości paczki papierosów. Jest tam zaślepka, pod którą znajduje się bezpiecznik. Innym miejscem może być lewa osłona kabli, zakręcona takim klipsem wielkości 5 zł.
 
     
artur35 
artur35


Model Samochodu: chevrolet aveo 1.2 2008
Pomógł: 1 raz
Wiek: 43
Dołączył: 22 Lut 2012
Posty: 46
Skąd: warszawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 8/13
 61%
Wysłany: 2012-03-01, 12:02   

Zaraz pojde do samochodu i zobacze ;-)
_________________
artur35
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2012-03-01, 13:49   

artur35 napisał/a:
dodam ze od czasu awari alarmu czyli jakis rok zdarzylo sie ze raz na jakies 5 miesiecy zadzialal poprawnie ale tylko raz.po ponownym zamknieciu juz niedzialal.podsumjac dziala gora 2 razy na rok :-) bezbzgledu na pore dnia czy warunki amosferyczne.


Skoro raz działa a raz nie to bezpiecznik raczej powinien być dobry. Ja bym raczej przejrzał całą instalację zarówno samą centralkę jak i jej podłączenia w instalację samochodu.
 
     
artur35 
artur35


Model Samochodu: chevrolet aveo 1.2 2008
Pomógł: 1 raz
Wiek: 43
Dołączył: 22 Lut 2012
Posty: 46
Skąd: warszawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 8/13
 61%
Wysłany: 2012-03-01, 14:47   

Problem rozwiazany.Upalony przewod przy kostce wchodzacej do wylacznika krancowego pod maska.Nowy wylacznik 12.00 pln w ASO,szybkozlaczka,izolacja termokurczliwa i gotowe.Wycialem stara kostke w ktorej upalil sie przewod,przewody ktore dochodzily do kostki podpialem bezposrednio pod wylacznik krancowy.Wrazie pytan prosze pisac.Pozdrawiam.
_________________
artur35
 
     
norbik11 

Model Samochodu: Aveo
Dołączył: 18 Mar 2011
Posty: 7
Skąd: Wrocław
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 6/9
 66%
Wysłany: 2012-03-07, 18:32   

witam. Chciałem bardzo podziękować artur35 , jego rozwiązanie sprawdziło się. Okazało się że kabelki w włączniku pod klapą silnika były uszkodzone, po zwarciu ich ( dopiero jutro kupie nową wtyczkę i zamontuje włącznik ) wszystko działa poprawnie. Lampka miga a kierunkowskazy działają przy zamykaniu i otwieraniu drzwi. Dzięki wielkie za pomoc.
 
     
artur35 
artur35


Model Samochodu: chevrolet aveo 1.2 2008
Pomógł: 1 raz
Wiek: 43
Dołączył: 22 Lut 2012
Posty: 46
Skąd: warszawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 8/13
 61%
Wysłany: 2012-03-07, 18:53   

Milo mi ze moglem pomoc :-)
_________________
artur35
 
     
Przeeemek 

Model Samochodu: Chevrolet Aveo 1.2 sedan
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 29 Sty 2010
Posty: 176
Skąd: Polska
Poziom: 12
HP: 0/319
 0%
MP: 152/152
 100%
EXP: 9/27
 33%
Wysłany: 2012-03-16, 23:07   

Mam identyczny problem. Opisywany w innym poście. Z powodu niedawnych mrozów i braku czasu jeździłem bez alarmu. Ale z twojego opisu wnioskuje, że będę miał tą samą usterkę. Okazuje się, że jest to chyba typowy problem w Aveo.
_________________
Chevrolet Aveo 2006r. sedan 1.2 8V 72KM w gazie
 
     
artur35 
artur35


Model Samochodu: chevrolet aveo 1.2 2008
Pomógł: 1 raz
Wiek: 43
Dołączył: 22 Lut 2012
Posty: 46
Skąd: warszawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 8/13
 61%
Wysłany: 2012-03-17, 16:50   

Na to wyglada.Ja na poczatku posprawdzalem wszystkie czujniki w drzwiach ale jakto bywa w zyciu okazalo sie ze to ostatni czujnik jaki sprawdzilem czyli ten pod maska :)Widocznie to jakas "ukryta"wada naszych Aveo.
_________________
artur35
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: