Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2015-05-17, 21:53
Fabryczna Nawigacja
Autor Wiadomość
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1422/10164
 14%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2012-04-27, 21:13   

sobior napisał/a:
Niestety odebrałem i rzeczywistość jest taka jaka jest navi jest, ale nie dotykowa :) Jak zapytałem dlaczego to dostałem odpowiedź, że się pomylili jak udzielali mi odpowiedzi i dotykowa montowana jest tylko w Captivie :)


No tak, to było do przewidzenia :roll:
Wiele takich pomyłek robią, pytanie czy z kompletnej ignorancji czy zamierzonego kłamstwa :twisted:
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
comtv 


Model Samochodu: Orlando LT+, 1.8+LPG
Pomógł: 11 razy
Wiek: 51
Dołączył: 08 Mar 2012
Posty: 101
Skąd: Katowice
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 1/20
 5%
Wysłany: 2012-04-28, 12:25   

meowth napisał/a:
Cyb.org i pozostali też ;-)
... żę się tak wtrącę, ale u mnie też nie znika. Z ciekawości sprawdzcie czy np. jeżeli wpiszecie taki adres:
Warszawa, Broniewskiego 9 (Żoliborz) to czy wam wyświetli punkt na mapie czy też się zawiesi tak jak na filmie.
http://www.youtube.com/watch?v=mfOTbQ2wY04
Jeżeli się nie zawiesi to proszę sprawdźcie czy np:
- macie już nowe połączenie między Armii Krajowej (od Prymasa Tysiąclecia) do węzła Konotopa
- ulice po trasie Zwycięzców, Międzynarodowa, Brazylijska są w kolorze żółtym.
Wszystko oczywiście Warszawa.


Sprawdziłem u siebie. Nie zawiesza się na Broniewskiego 9.
Zrobiłem też zdjęcie okolicy o którą chodziło.
 
     
tym

Model Samochodu: Cruze 2,0 163KM
Dołączył: 03 Maj 2012
Posty: 8
Skąd: KR
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 7/9
 77%
Wysłany: 2012-05-03, 18:02   

Dzień dobry, mam pytanie dot. map. Jeśli idzie o Polskę to nie mam uwag jednak mapy UE posiadają tylko główne drogi i to nie wszystkie. Czy macie ten sam kłopot czy też ja nie potrafię obsługiwać tego SD?pozdrawiam
 
     
sobior 

Model Samochodu: Chevrolet CRUZE LTZ+ 1,8
Dołączył: 11 Sty 2012
Posty: 67
Skąd: Warszawa
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 2/16
 12%
Wysłany: 2012-05-04, 22:53   

tym napisał/a:
Dzień dobry, mam pytanie dot. map. Jeśli idzie o Polskę to nie mam uwag jednak mapy UE posiadają tylko główne drogi i to nie wszystkie. Czy macie ten sam kłopot czy też ja nie potrafię obsługiwać tego SD?pozdrawiam


Cześć dokładnie tak jest, bo taką wersję mapy posiadasz na swojej karcie SD :) Jak byś chciał inne dokładniejsze mapy innych państw europejskich to musisz je sobie zamówić na poniższej stronie. To samo dotyczy aktualizacji do nowszej wersji ...

http://www.navigation.com...igationMenu=YES
_________________
 
 
     
tym

Model Samochodu: Cruze 2,0 163KM
Dołączył: 03 Maj 2012
Posty: 8
Skąd: KR
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 7/9
 77%
Wysłany: 2012-05-05, 22:38   

dzięki za odpowiedź, dość specyficzna oferta - aby mieć UE trzeba wydać 900 E. Zdecydowanie za dużo.
 
     
sobior 

Model Samochodu: Chevrolet CRUZE LTZ+ 1,8
Dołączył: 11 Sty 2012
Posty: 67
Skąd: Warszawa
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 2/16
 12%
Wysłany: 2012-05-06, 14:02   

Racja, ale nie jest tak że odrazu potrzebujesz wszystkich map na raz :) Prywatnie jak się wyjeżdża można kupić przed wyjazdem odpowiednią mapę :) , firmy wrzucą sobie w koszty, ale ogólnie to zdecydowanie za dużo ... może wkońcu ktoś usiądzie przy tym i "zhakuje" tego navteq'a :) trzeba poszukać ...
_________________
 
 
     
tym

Model Samochodu: Cruze 2,0 163KM
Dołączył: 03 Maj 2012
Posty: 8
Skąd: KR
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 7/9
 77%
Wysłany: 2012-05-07, 16:13   

znalazłem informację, że karta Opel SD900 Europe (cena na ebay ok 150 euro - cała Europa ) działa na nawigacjach navi 600 montowanych w astrach. Reasumując navi600 czyta mapy z navi 900 w Oplach. Czy ktoś to sprawdzał w Chevi?

http://www.navigation.com...0EAAAE1E.Rvy3bA
 
     
comtv 


Model Samochodu: Orlando LT+, 1.8+LPG
Pomógł: 11 razy
Wiek: 51
Dołączył: 08 Mar 2012
Posty: 101
Skąd: Katowice
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 1/20
 5%
Wysłany: 2012-05-07, 17:41   

Na ebayu są po niecałe 300 zł z przesyłką.
http://www.ebay.pl/sch/i....i+SD+900+Europa
Podobno działa na 100% - jak pisze kolega w tym temacie
http://fanklub.chevrolet....opic.php?t=1326
Na niemieckim forum Orlando również potwierdzają tą informację
 
     
tym

Model Samochodu: Cruze 2,0 163KM
Dołączył: 03 Maj 2012
Posty: 8
Skąd: KR
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 7/9
 77%
Wysłany: 2012-05-07, 18:12   

Dziękuję za informację, 300 PLN to już akceptowalna stosunkowo cena. Pozdrawiam!
 
     
comtv 


Model Samochodu: Orlando LT+, 1.8+LPG
Pomógł: 11 razy
Wiek: 51
Dołączył: 08 Mar 2012
Posty: 101
Skąd: Katowice
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 1/20
 5%
Wysłany: 2012-05-07, 18:26   

No właśnie, cena jest ok. Taka mapa całej EU na jednej karcie może nie być jednak zbyt dokładna. Ale na wakacyjne podróże powinna wystarczyć, chyba się skuszę.
 
     
tym

Model Samochodu: Cruze 2,0 163KM
Dołączył: 03 Maj 2012
Posty: 8
Skąd: KR
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 7/9
 77%
Wysłany: 2012-05-07, 18:50   

Sądzę że będzie dobrze. Też raczej się skuszę. Nie chciałbym przeżyć tego co tej zimy :) Wesoła nawigacja: twój cel nie znajduje się w zasięgu cyfrowej mapy heh. Tragedia.
 
     
sobior 

Model Samochodu: Chevrolet CRUZE LTZ+ 1,8
Dołączył: 11 Sty 2012
Posty: 67
Skąd: Warszawa
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 2/16
 12%
Wysłany: 2012-05-08, 23:24   

Cześć,

Jeśli zdecydujecie się na zakup tej karty to dajcie znać, później po zaaplikowaniu czy rzeczywiście działa :)

Pozdrawiam
_________________
 
 
     
endriu333 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LTZ+Premium LPG OMEGAS
Pomógł: 43 razy
Dołączył: 01 Mar 2012
Posty: 846
Skąd: Warszawa
Poziom: 26
HP: 32/1637
 2%
MP: 781/781
 100%
EXP: 7/78
 8%
Wysłany: 2012-08-10, 08:07   

Witam kolegów! Zgodnie z obietnicą - od dwóch tygodni mam to urządzenie zamontowane w aucie - na początku wiadomo trzeba było się przyzwyczaić aby to wszsytko płynnie obsługiwać ...z każdym dniem jest coraz lepiej - bardzo dużo można pod tym skonfigurować (również ustawień auta) tv cyfrowa odbiera nadspodziewanie dobrze (fakt są założone dwie anteny aktywne) a nawigacja - używam automapy europa (karta 8GB) nawigacja chodzi bardzo płynnie sygnał łapie po jakiś 30 sekundach od wyjazu z garażu - zero problemów...niedługo wyjazd na litwę więc zobaczymy jak tam sobie poradzi.... za jakiś miesiąc dwa napiszę czy zapał nie opadł ;) a i na koniec - filmy (divx) i dvd chodzą płynnie - pip(obraz w obrazie) również.... oby tak było cały czas.
 
     
sobior 

Model Samochodu: Chevrolet CRUZE LTZ+ 1,8
Dołączył: 11 Sty 2012
Posty: 67
Skąd: Warszawa
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 2/16
 12%
Wysłany: 2012-08-10, 19:59   

Witam,
A czy ktoś posiadający fabryczną nawigację korzystał z funkcji ramki ( chodzi o ramkę do zdjęć tak myślę, bo z pendrive'a nawigacja przegrała zdjęcia są one zaznaczone, ale zdjęcia się nie wyśwetlają, trzeba dostosować rozdzielczość zdjęcia do ekranu ? Wie ktoś może jaką należy ustawić by tryb ramki zadziałał ?

Pzdr
_________________
 
 
     
grzego112 
Phl10

Model Samochodu: Chevrolet CRUZE SEDAN LTZ
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 29 Sty 2009
Posty: 558
Skąd: Slaskie
Poziom: 21
HP: 9/996
 1%
MP: 475/475
 100%
EXP: 40/56
 71%
Wysłany: 2012-08-11, 13:40   

Co to jet w ogóle ten tryb ramki ?? c , i powiedzcie mi czy nawigacja fabryczna w cruze możne odtwarzacz zdjęcia albo filmy z pen diva albo z płyty ??
_________________
CHEVROLET CRUZE LTZ 2012 r. 1.8 141 KM
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: