Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: nieaktualne
2013-02-15, 15:03
Fabryczne radio 2DIN - chevi aveo 2011
Autor Wiadomość
skubaniecpl 

Model Samochodu: Aveo Clasic LS
Dołączył: 22 Sty 2012
Posty: 11
Skąd: Czarnowąsy
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 1/8
 12%
Wysłany: 2012-05-13, 19:19   Fabryczne radio 2DIN - chevi aveo 2011

Hey,
chcę do swojego fabrycznego radia typu 2DIN podłączyć subwoofer z wbudowanym wzmacniaczem. Do tego celu potrzebuję sygnał wyjściowy audio z radia.
Wyciągnąłem dzisiaj to radio z kokpitu i nie znalazłem takiego wyprowadzenia.
Czy ktoś z Was wie jak wyprowadzić dźwięk z tego radia?
Poniżej zdjęcia z naklejki na radiu.
Na jednym z jego boków zauważyłem wyprowadzenie do jakiejś kostki podłączeniowej.
Czy Wiecie do czego ono służy?





z góry dzięki za pomoc,
pozdr
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2012-05-13, 20:58   

skubaniecpl napisał/a:
Czy ktoś z Was wie jak wyprowadzić dźwięk z tego radia?


To radio nie ma wyprowadzenia sygnału po niskich więc pozostaje Ci tylko zastosować adapter KLIK który przekształci sygnał z przewodów głośnikowych na sygnał do przedwzmacniacza. Trzeba też zwrócić uwagę ponieważ są wzmacniacze w których jest wejście dla sygnału zarówno po niskim LOW INPUT jak i po wysokim HI INPUT a wtedy wyżej wymieniony adapter będzie zbędny.
 
     
skubaniecpl 

Model Samochodu: Aveo Clasic LS
Dołączył: 22 Sty 2012
Posty: 11
Skąd: Czarnowąsy
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 1/8
 12%
Wysłany: 2012-05-14, 18:57   

OK,
dzięki za odpowiedź. Sprawdziłem i okazało się, że mam taki adapter wbudowany.
A Wiesz może do czego służy gniazdo, które zaznaczyłem na różowo?
Domyślam się, że wgrywają tym gniazdem soft do radia?

pozdr
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2012-05-14, 18:59   

Cytat:
Domyślam się, że wgrywają tym gniazdem soft do radia?


Tak.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: