Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: nieaktualne
2013-02-15, 15:03
problem z przejsciowka iso do aveo
Autor Wiadomość
artur35 
artur35


Model Samochodu: chevrolet aveo 1.2 2008
Pomógł: 1 raz
Wiek: 43
Dołączył: 22 Lut 2012
Posty: 46
Skąd: warszawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 8/13
 61%
Wysłany: 2012-07-14, 14:33   problem z przejsciowka iso do aveo

Witam.Mam nastepujacy problem.Kupilem przejsciowke 1DIN na wyjscie iso do radia,wymontowalem stare radio fabryczne,podlaczylem nowe i problem polega na tym ze w nowym radiu (kenwood) glosniki charcza nawet przy niskiej glosnosci i zachwile pojawia sie napis protect i radio sie wylacza.pojechalem do sklepu w ktorym kupilem przejsciowke,sprzedawca wzial inne radio i po podlaczeniu jest to samo.stwierdzil ze jest gdzies zwarcie przy glosnikach,ale dziwne jest to ze na radiu fabrycznym wszystko jest ok.Odlaczylem wszystkie glosniki podlaczylem jeden i jest ten sam problem po podlaczeniu nowego radia przez przejsciowke.Moze to byc wina przejsciowki lub zle wpietych pinow? :(
_________________
artur35
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2012-07-14, 15:20   

Masy są wspólne czy oddzielne dla każdego głośnika?
 
     
artur35 
artur35


Model Samochodu: chevrolet aveo 1.2 2008
Pomógł: 1 raz
Wiek: 43
Dołączył: 22 Lut 2012
Posty: 46
Skąd: warszawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 8/13
 61%
Wysłany: 2012-07-14, 16:18   

jak sprawdzic czy masy sa wspolne czy oddzielne dla kazdego glosnika?
_________________
artur35
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2012-07-14, 18:40   

To może inaczej.

Napisz co to jest za model tego radia a ja zobaczę.
 
     
artur35 
artur35


Model Samochodu: chevrolet aveo 1.2 2008
Pomógł: 1 raz
Wiek: 43
Dołączył: 22 Lut 2012
Posty: 46
Skąd: warszawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 8/13
 61%
Wysłany: 2012-07-14, 19:13   

Sony gt82u w glosnikach slychac jakby bylo zwarcie.jak podlacze spowrotem radio fabryczne bez przejsciowki to gra normalnie.
_________________
artur35
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2012-07-14, 22:27   

To w końcu chodzi o Sony czy o Kenwood ?
 
     
artur35 
artur35


Model Samochodu: chevrolet aveo 1.2 2008
Pomógł: 1 raz
Wiek: 43
Dołączył: 22 Lut 2012
Posty: 46
Skąd: warszawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 8/13
 61%
Wysłany: 2012-07-14, 23:08   

sony podlaczylem swoj a kenwooda podlaczyl sprzedawca w sklepie w ktorym kupilem przejsciowke i byl ten sam problem.A jak podlacze radio fabryczne aveo to bez tej przejsciowki na 1 din to wszystko jest ok.Wyglada jakby ta przejsciowka byla jakas trefna.Odlaczylem wszystkie glosniki,podlaczylem SONY przez przejsciowke, podpiolem na chwile 1 glsosnik i tez jest zle:trzeszczenie,charczenie jakby gdzies bylo jakiej zwarcie lub cos takiego :( Moze w fabrycznej instalacji AVEO jest jakos inaczej podlaczone ?Przejsciowka jest dedykowana pod CHEVROLETA OD 06.
_________________
artur35
 
     
artur35 
artur35


Model Samochodu: chevrolet aveo 1.2 2008
Pomógł: 1 raz
Wiek: 43
Dołączył: 22 Lut 2012
Posty: 46
Skąd: warszawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 8/13
 61%
Wysłany: 2012-07-17, 08:00   

Problem rozwiazany.Przejsciowka byla trefna.Sprzedawca wymienil mi kostke i w ramach rekompensaty sprzedal mi radio pioneer deh-6300sd za baaaaardzo atrakcyja cene :) Teraz w moim AVEO az milo posluchac muzyczki:)Z fabrycznego naglosnienia niema juz nic :)Jezeli ktos ma ochote na zmiane naglosnienia w AVEO to sluze pomoca.Wymieniliem glosniki w drzwiach(drzwi oczywiscie wytlumione),dodalem tweeery w slupkach,wzmacniacz,skrzynia basowa w bagazniku,kondenstaor 1F i oczywiscie radyjko zmienilem na 1DIN.Wytlumilem tez bagaznik oraz klape bagaznika. :)Podziekowania dla Marco za zainteresowanie sie moim problemem.
_________________
artur35
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: