Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2013-02-21, 12:36
HELP: Problemy, usterki, i takie tam ró?ne
Autor Wiadomość
meowth 
=^..^=

Model Samochodu: ORLANDO
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 25 Sty 2012
Posty: 156
Skąd: Warszawa
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 14/25
 56%
Wysłany: 2012-08-06, 11:35   

bboozzoo, po kolei
- hamulce - narazie pracują równo bez problemu
- radio - jedyny mankament radia to ciche poziomy cd i usb/mp3 - może w Twoim przypadku masz jakoś źle dociśniętą kostkę od klawiatury w kierownicy lub panelu... -> ASO -> ASO -> i jeszcze raz ASO
- ostatnio mi kierunkowskaz prawy tylny zaparował ale jakoś nie zanotowałem problemów z nim - zgłaszać w aso?
- praca z klimą na LPG bez problemu, czasami trochę, ale to naprawdę tyci tyci zatrzęsie silnikiem jak przełącza się z benzyny na lpg
- jedyny mankament sprzęgła jaki zacząłem kontrolować to to, że kiwa się lekko na boki.. pokiwa się bardziej to zgłoszę do ASO

DADI01, może masz coś metalowego przy spodniach np klucze, łańcuch i tym nieświadomie zmechaciłeś fotel.

[ Dodano: |31 Sie 2012|, o 12:35 ]
Elo, dzisiaj znowu poświęciłem praiwe 3h na czekanie w ASO
- navi 600 - sprawdziłem w nowym ORLANDO LTZ z taką samą opcją co moja, faktycznie z moją kartą działa i nie wiesza się na sprawdzonym adresie. Podczas wybierania punktu docelowego tzw 'z palca' czyli za pomocą strzałek istnieje na górze napis "Wybierz cel" w mojej 'chińskiej' navi jest "Wybieru cel". Przeinstalowano mi soft od wszystkiego co można było łącznie z BRC i błąd nie zniknął a navi dalej się wiesza.
 
     
DADI01 

Model Samochodu: Orlando
Dołączył: 26 Lut 2012
Posty: 9
Skąd: Warszawa
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 8/9
 88%
Wysłany: 2012-08-06, 17:15   

nie nie mam nic przyczepionego do spodni nie ma takiego zwyczaju. Ale może miałem coś w kieszeni (klucze), ale to nie zmienia faktu ze nie powinno sie tak stać
 
     
meowth 
=^..^=

Model Samochodu: ORLANDO
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 25 Sty 2012
Posty: 156
Skąd: Warszawa
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 14/25
 56%
Wysłany: 2012-09-18, 07:59   

moje kontakty z CAC i pisemne opisy problemów z navi, poziomem głośności źródeł audio, wskaźnikiem paliwa (narazie po wymianie błąd się nie pojawił, ale to zapewne kwestia czasu) jak narazie nic nie rozwiązały po za jednym tematem, który jest opisany w instrukcji obsługi a którego nie ma - automatyczne zamykanie drzwi po rozpoczęciu jazdy... okazuje się, że w O jest automatyczne zamykanie drzwi ale na postoju :-]
Narazie tak jak pisałem, wymienili MODUŁ (tak oficjalnie się to nazwya wg ASO) i doświadczam, czy się poprawi czy nie.
* - ostatnio zauważyłem, że wcześniej łapie mi hamulec niż zapala światło stop - sprawdźcie u siebie. Często jeżdżę w tempomacie i to właśnie tam czuć, że gdy lekko nacisnę na pedał hamulca, auto wyraźnie zaczyna 'walczyć' z siłą hamowania (delikatną, ale zawsze) dopiero gdy docisnę trochę mocniej to włączają się światła stop i wyłącza tempomat - ciekawe :->
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2012-09-18, 08:41   

meowth napisał/a:
moje kontakty z CAC i pisemne opisy problemów z navi, poziomem głośności źródeł audio, wskaźnikiem paliwa (narazie po wymianie błąd się nie pojawił, ale to zapewne kwestia czasu) jak narazie nic nie rozwiązały po za jednym tematem, który jest opisany w instrukcji obsługi a którego nie ma - automatyczne zamykanie drzwi po rozpoczęciu jazdy... okazuje się, że w O jest automatyczne zamykanie drzwi ale na postoju :-]
Narazie tak jak pisałem, wymienili MODUŁ (tak oficjalnie się to nazwya wg ASO) i doświadczam, czy się poprawi czy nie.
* - ostatnio zauważyłem, że wcześniej łapie mi hamulec niż zapala światło stop - sprawdźcie u siebie. Często jeżdżę w tempomacie i to właśnie tam czuć, że gdy lekko nacisnę na pedał hamulca, auto wyraźnie zaczyna 'walczyć' z siłą hamowania (delikatną, ale zawsze) dopiero gdy docisnę trochę mocniej to włączają się światła stop i wyłącza tempomat - ciekawe :->


Trzeba czujnik wyregulowac, a dokladnie troche go wykrecic - jesli tak jest
 
     
meowth 
=^..^=

Model Samochodu: ORLANDO
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 25 Sty 2012
Posty: 156
Skąd: Warszawa
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 14/25
 56%
Wysłany: 2012-09-18, 18:55   

etac_owiec, mówisz że tak hamowałem że wdeptałem go w podłogę? ;-) - rano sprawdzę co sam mogę z tym zrobić :)
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2012-09-18, 19:24   

meowth napisał/a:
etac_owiec, mówisz że tak hamowałem że wdeptałem go w podłogę? ;-) - rano sprawdzę co sam mogę z tym zrobić :)


Nie. On dziala na zasadzie zwarcia po odsunięciu pedału od wspornika. A nie na zasadzie wciskania. I teraz ten bolec ma jakas dlugosc ktora wysuwajac sie zaczyna zwierac. I teraz jak jego pelne wysuniecie nastapi zbyt pozno to masz efekt jak u ciebie, ze naciskasz, a dopiero po chwili pojawia sie swiatlo STOP. Nalezy jeszcze przyjac czas zwloki modulów i czas reakcji zarówek. Stad ostatnio stosowanie lamp diodowych ma ten czas skrocic.
 
     
meowth 
=^..^=

Model Samochodu: ORLANDO
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 25 Sty 2012
Posty: 156
Skąd: Warszawa
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 14/25
 56%
Wysłany: 2012-09-26, 20:09   

mi w ASO powiedzieli, że włosi mają jakieś rozwiązanie ale kiedy zaczną je instalować w naszych o to nie wiedzą... czekam na telefon od nich.

[ Dodano: |24 Paź 2012|, o 19:22 ]
nowe wieści.
dzisiaj zainstalowali mi nowy element radia-navigacji...
co do modulu gazowego nie mam żadnych nowych informacji co i kiedy...

Nowa nawi:
działa 2x szybciej niż poprzednia, nie wiesza się na feralnym adresie i nie wypisuje 'Wybieru cel' - NAVI (jak na razie) jest OK

dodatkowo pojawiły się funkcje typu:
- telefon
w menu dostępne jest konfiguracja dzwonków telefonu oraz bluetootha, którego modułu nie ma (no i niby skąd miałby być)

- kamera cofania
w widoku kamery cofania, na czarnym ekranie (bo przecież nie mam kamerki cofania) i wyświetlonym komunikacie o braku sygnału z kamery, wyświetlana jest 'droga pomiaru odległości', która skręca odpowiednio do skręconej kierownicy (łał) dodatkowo pojawiają się trójkąciki z '!' w środku na każdej kresce pomiarowej odpowiednio do bardzo cichego (w porównaniu do poprzedniej wersji radia-navi) pomiaru odległości, ostatni (przy sygnale ciągłym brzęczyka) świeci piękny duży czerwony trójkąt... dalej nie sprawdzałem czy wyjedzie z ekranu i wpadnie do kufra ;-)

... a poza tym wszystko pięknie tylko po wyłączeniu radia znaczkiem marki okazuje się być OPEL

- audio
na pierwszą nutę (zainstalowany) moduł radia-navi odtwarza muzkę z podwyższonym nieco srodkiem i trochę mocniej od niego górą EQ, na szczęście ustawieniami EQ można w miarę rozsądnie ustawić tak aby słuchało się dobrze.
poziomy między mp3 a radiem dalej zostawiają wiele do życzenia (czyli jest tak jak w poprzednim modelu)

- czy to tylko ja mam takie jazdy z tym chevroletem i jego ASO? :->
 
     
voyager 

Model Samochodu: Chevrolet Orlando 1.8 LS+ LPG
Dołączył: 28 Paź 2012
Posty: 1
Skąd: Otwock
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 0/9
 0%
Wysłany: 2012-10-28, 15:55   

U mnie LPG było założone od nowości. Spalanie było 20 Litrów /100 km... :)
Kombinowali i kombinowali aż spadło do granic akceptowalności. Czyli przejeżdzałem 200 km i zero gazu.
Teraz od 300 (w mieście) do 390 (w trasie) na jednym tankowaniu gazu. Najczęściej jest to 300 km. A jak u Was?

Za to jednak bardzo szybko się przełącza na gaz na zimnym silniku, który natychmiast gaśnie.
Obecnie przejechałem 12000km. więc wkrótce przegląd to im to zgłoszę

Na trasie włączyła mi się kontrola kluczyka. Zawiozłem do ASO. Powiedzieli ze poprawili tam coś i już się więcej nie będzie świecić. Pojechałem w następną trasę dłuższą i kilka razy mi się włączyła. Nie wiem czy to ważne. Po wyłączeniu silnika i włączeniu zgasła. i Tak kilka razy.
Strasznie brakuje 6 biegu.
A poza tym super
 
     
mario

Model Samochodu: Chevrolet Orlando
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 07 Gru 2011
Posty: 58
Skąd: Kraków
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 7/14
 50%
Wysłany: 2012-11-09, 00:14   

Po roku zaczęły skrzypieć teleskopy w klapie bagażnika - trochę wcześnie. Kiedy klapa jest mniej więcej na 2/3 wysokości zaczynają trzeć, jakby nie miały smarowania. Czy ktoś też tak miał i próbował czymś skutecznym przesmarować?
 
     
guzik1978 


Model Samochodu: Chevrolet ORLANDO LT 1.8
Pomógł: 6 razy
Wiek: 42
Dołączył: 17 Lut 2012
Posty: 152
Skąd: Wrocław
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 10/25
 40%
Wysłany: 2012-11-09, 07:11   

U mnie taka sytuacja również występuje, ale nie wiem, czy jest to związane z tym, że od dachu przez górną część klapy bagażnika w jednym z rogów idzie przewód do anteny radia CB (może on ociera). Nie sprawdzałem, czy on jest temu winien. Zdejmę dziś antenę i zobaczę, czy dalej skrzypi. A co do smarowania to nie wiem jak i co, lecz niedługo jadę na przegląd-może to usuną.
 
 
     
Moreno 
Moreno


Model Samochodu: Chevrolet Orlando 1,8 LS+
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 29 Kwi 2011
Posty: 36
Skąd: Jastrzebie-Zdroj
Poziom: 4
HP: 0/61
 0%
MP: 29/29
 100%
EXP: 9/11
 81%
Wysłany: 2012-11-09, 09:40   

U mnie też skrzypią , ale jakoś nie zwracałem na to uwagi.
 
     
guzik1978 


Model Samochodu: Chevrolet ORLANDO LT 1.8
Pomógł: 6 razy
Wiek: 42
Dołączył: 17 Lut 2012
Posty: 152
Skąd: Wrocław
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 10/25
 40%
Wysłany: 2012-11-22, 17:57   

A czy komuś cieknie woda spod spodu auta? Mianowicie jak wyjeżdżam rano z garażu od jakiegoś czasu na podłodze zostaje mała "kałużka" tak jakby bardziej prawej strony przodu. Patrzyłem pod spód i tak jakby ze środka części auta za silnikiem. Maczałem w tym palce, wąchałem, no i moim zdaniem woda. Wilgoć gdzieś jest, czy woda się zbiera i wycieka gdzieś dołem? Ktoś miał taki przypadek?
 
 
     
Paput77 

Model Samochodu: Orlando 1,8 LT + LPG
Pomógł: 2 razy
Wiek: 43
Dołączył: 26 Mar 2012
Posty: 33
Skąd: warszawa
Poziom: 4
HP: 0/61
 0%
MP: 29/29
 100%
EXP: 6/11
 54%
Wysłany: 2012-11-22, 18:32   

Mi też tak kapie i rano w garażu mam plamę. Wydaje mi się że to woda z klimatyzacji się skrapla
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2012-11-22, 18:43   

Paput77 napisał/a:
Mi też tak kapie i rano w garażu mam plamę. Wydaje mi się że to woda z klimatyzacji się skrapla


Dokładnie, w tym miejscu jest odplyw wody z skraplacza
 
     
guzik1978 


Model Samochodu: Chevrolet ORLANDO LT 1.8
Pomógł: 6 razy
Wiek: 42
Dołączył: 17 Lut 2012
Posty: 152
Skąd: Wrocław
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 10/25
 40%
Wysłany: 2012-11-22, 22:14   

Ale klimy nie włączam. Czy mimo tego uznać to za normę?
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: