Przesunięty przez: C77 2013-02-13, 20:21 |
Alarm antyw?amaniowy |
Autor |
Wiadomość |
guzik1978

Model Samochodu: Chevrolet ORLANDO LT 1.8
Pomógł: 6 razy Wiek: 42 Dołączył: 17 Lut 2012 Posty: 152 Skąd: Wrocław
Poziom: 11
|
Wysłany: 2012-11-10, 22:18 Alarm antywłamaniowy
|
|
|
Czy ktoś wie, jak sprawdzić działanie alarmu antywłamaniowego w naszych Orlandach? I czy jakoś ewentualnie można go programować? |
|
|
|
 |
ŁukaszK

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 5d 1.4T 140KM LT+ WTCC
Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 28 Sty 2012 Posty: 144 Skąd: RKR
|
Wysłany: 2012-11-11, 19:55
|
|
|
Odsunąć szybę, zamknąć drzwi i uruchomić alarm pilotem. Następnie włożyć rękę przez otwartą szybę i otworzyć drzwi od środka - alarm musi zadziałać. Programować się go nie da. |
_________________ Nowe Aveo 1,3d 95KM LTZ 5d - for sale!
 |
|
|
|
 |
guzik1978

|
Wysłany: 2012-11-13, 21:43
|
|
|
Dziś alarm sprawdzony, działa wedle powyższej instrukcji sprawdzającej . Dzięki za pomoc. |
|
|
|
 |
meowth
=^..^=
Model Samochodu: ORLANDO
Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Sty 2012 Posty: 156 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2012-11-15, 18:04
|
|
|
jedyne co można zaprogramować to blokadę drzwi z uruchomieniem alarmu
działa to tak, że przy otwartych drzwiach kierowcy naciskamy 'zamknnij' przycisk z kłódeczką i gdy zamkniemy drzwi, np z drugiej strony to po pewnym czasie auto zarygluje wszystkie drzwi i włączy alarm, trzeba pamiętać aby mieć kluczyk przy sobie |
|
|
|
 |
guzik1978

|
Wysłany: 2012-11-15, 21:56
|
|
|
Ale zamkniemy te same drzwi, czyli kierowcy? A nie te z drugiej strony od pasażera? Od zewnątrz albo od wewnątrz od strony kierowcy? |
|
|
|
 |
meowth
=^..^=
|
Wysłany: 2012-11-16, 19:33
|
|
|
w sumie przy włączonej funkcji to nie ważne które drzwi otworzysz i wciśniesz 'kłódkę zamkniętą', po trzaśnięciu drzwiami rygle się zamkną i włączy się alarm - jest to najszybsza opcja na zatrzaśnięcie kluczyków w środku
tutaj prezentacja YT:
http://youtu.be/rfJI8TB1sww |
|
|
|
 |
guzik1978

|
Wysłany: 2012-11-16, 21:55
|
|
|
tylko,że ja nie mam takiej wersji auta z takimi ustawieniami:). |
|
|
|
 |
meowth
=^..^=
|
Wysłany: 2012-11-17, 13:56
|
|
|
nie pisałeś o jaką wersję chodzi a u mnie taka jest więc napisałem |
|
|
|
 |
guzik1978

|
Wysłany: 2012-11-17, 22:03
|
|
|
LT:) |
|
|
|
 |
gregoryka

Model Samochodu: Chevy Orlando LT + LPG
Poziom: 2
|
Wysłany: 2013-06-02, 11:55
|
|
|
ŁukaszK napisał/a: | Odsunąć szybę, zamknąć drzwi i uruchomić alarm pilotem. Następnie włożyć rękę przez otwartą szybę i otworzyć drzwi od środka - alarm musi zadziałać. Programować się go nie da. |
Ja mam wersje LT. O ile po aktywowaniu alarmu otwarcie drzwi skutkuje "wyciem" to machanie ręką przez otwarte okno (stojąc na zewnątrz pojazdu) nie daje żadnego efektu. A w instrukcji coś pisze o "monitorowaniu wnętrza". W moim drugim aucie (lacetti kombi - alarm dokładany przez ASO) takie machanie ręką momentalnie aktuwuje alarm. Więc do czego służy ta migająca "buła" pod przednią szybą ?
W mojej wersji auta nie posiadam również opisywanego w instrukcji wyłącznika "funkcji monitorowania" który powinien znajdować się na podsufitce w okolicy przednich lampek.
Czy więc w wersji LT alarm jest okrojony tylko do funkcji "otwarcia drzwi, klapy, bagażnika". W takim razie wychodzi że można rozwalić szybę i spokojnie buszować po samochodzie bez aktywowania larmu ? Czy w Waszych wersjach Orlando też tak jest ? |
|
|
|
 |
etac
Prezes CTP
Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy Wiek: 49 Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 1794 Skąd: SBE
Poziom: 35
|
Wysłany: 2013-06-02, 12:02
|
|
|
gregoryka napisał/a: | ŁukaszK napisał/a: | Odsunąć szybę, zamknąć drzwi i uruchomić alarm pilotem. Następnie włożyć rękę przez otwartą szybę i otworzyć drzwi od środka - alarm musi zadziałać. Programować się go nie da. |
Ja mam wersje LT. O ile po aktywowaniu alarmu otwarcie drzwi skutkuje "wyciem" to machanie ręką przez otwarte okno (stojąc na zewnątrz pojazdu) nie daje żadnego efektu. A w instrukcji coś pisze o "monitorowaniu wnętrza". W moim drugim aucie (lacetti kombi - alarm dokładany przez ASO) takie machanie ręką momentalnie aktuwuje alarm. Więc do czego służy ta migająca "buła" pod przednią szybą ?
W mojej wersji auta nie posiadam również opisywanego w instrukcji wyłącznika "funkcji monitorowania" który powinien znajdować się na podsufitce w okolicy przednich lampek.
Czy więc w wersji LT alarm jest okrojony tylko do funkcji "otwarcia drzwi, klapy, bagażnika". W takim razie wychodzi że można rozwalić szybę i spokojnie buszować po samochodzie bez aktywowania larmu ? Czy w Waszych wersjach Orlando też tak jest ? |
W Polsce nie sprzedaja Chevroletów z pełną funkcja alarmu, wiec wnetrze jest niemonitorowane - niestety, nawet w wersji LTZ. Wyjatkiem moga byc te auta niby sprowadzone z Holandii |
|
|
|
 |
aro05
Model Samochodu: Chevrolet Orlando 1.8 LTZ
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Mar 2013 Posty: 79 Skąd: Francja
Poziom: 7
|
Wysłany: 2013-06-03, 12:55
|
|
|
etac_owiec napisał/a: | gregoryka napisał/a: | ŁukaszK napisał/a: | Odsunąć szybę, zamknąć drzwi i uruchomić alarm pilotem. Następnie włożyć rękę przez otwartą szybę i otworzyć drzwi od środka - alarm musi zadziałać. Programować się go nie da. |
W Polsce nie sprzedaja Chevroletów z pełną funkcja alarmu, wiec wnetrze jest niemonitorowane - niestety, nawet w wersji LTZ. Wyjatkiem moga byc te auta niby sprowadzone z Holandii |
Moj Orlando, to samochod na rynek francuski, sprobuje wiec z ciekawosci pomachac przez otwarte okno:) |
|
|
|
 |
etac
Prezes CTP
|
Wysłany: 2013-06-03, 16:28
|
|
|
aro05 napisał/a: | etac_owiec napisał/a: | gregoryka napisał/a: | ŁukaszK napisał/a: | Odsunąć szybę, zamknąć drzwi i uruchomić alarm pilotem. Następnie włożyć rękę przez otwartą szybę i otworzyć drzwi od środka - alarm musi zadziałać. Programować się go nie da. |
Moj Orlando, to samochod na rynek francuski, sprobuje wiec z ciekawosci pomachac przez otwarte okno:) |
Najpierw zobacz czy masz te czujniki na podsufitce przy lampce. |
|
|
|
 |
C77
Ex-Wódz Org

Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy Wiek: 38 Dołączył: 19 Lis 2010 Posty: 4978 Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
|
Wysłany: 2013-06-03, 19:23
|
|
|
Kto ma czujki na obudowie konsoli na podsufitce ten ma czujniki ruchu
Ostatnio w salonie widziałem to w kilku Cruzakach, więc się pozmieniało i dla MY2013 zaczęli to montować dla LT też. |
|
|
 |
etac
Prezes CTP
|
Wysłany: 2013-06-03, 19:29
|
|
|
C77 napisał/a: | Kto ma czujki na obudowie konsoli na podsufitce ten ma czujniki ruchu
Ostatnio w salonie widziałem to w kilku Cruzakach, więc się pozmieniało i dla MY2013 zaczęli to montować dla LT też. |
W tych z specyfikacja na Holandie ktore do Nas sciagneli bo sie tam nie sprzedały, ale jak jestem w bledzie to moze w moim tez bedzie - ale na to musze czekac do konca miesiaca. |
|
|
|
 |
|