Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2013-02-14, 17:42
[Captiva] Captiva ?wiat?a stop
Autor Wiadomość
marcinM 

Model Samochodu: captiva 2.0D automatic!
Dołączył: 11 Lis 2012
Posty: 6
Skąd: warszawa-
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 5/9
 55%
Wysłany: 2012-11-16, 21:38   [Captiva] Captiva światła stop

mam pytanie może ktoś miał taki przypadek

wciskając pedał hamulca świeci się tylko światło stopu na lotce czyli trzecie
oba dolne nie a żarówki nie są przepalone????????????

bezpieczniki?
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 51
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 139/3484
 4%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2012-11-16, 21:44   Re: Captiva światła stop

marcinM napisał/a:
mam pytanie może ktoś miał taki przypadek

wciskając pedał hamulca świeci się tylko światło stopu na lotce czyli trzecie
oba dolne nie a żarówki nie są przepalone????????????

bezpieczniki?


Z schematu wynika ze wszystkie 3 lampy są na jednym bezpieczniku, ale rozdzielają sią na złaczu J304. Sprawdz zasilanie na kablach zlacza lampy.
 
     
marcinM 

Model Samochodu: captiva 2.0D automatic!
Dołączył: 11 Lis 2012
Posty: 6
Skąd: warszawa-
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 5/9
 55%
Wysłany: 2012-11-16, 21:59   

a czy może mieć to coś wspólnego z naprawą hamulców podłączaniem komputera do samochodu?
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 51
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 139/3484
 4%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2012-11-16, 22:05   

marcinM napisał/a:
a czy może mieć to coś wspólnego z naprawą hamulców podłączaniem komputera do samochodu?


Raczej nie, skoro lampa srdkowa działa. Sprawdz czy napiecie dochodzi do lamp.
 
     
marcinM 

Model Samochodu: captiva 2.0D automatic!
Dołączył: 11 Lis 2012
Posty: 6
Skąd: warszawa-
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 5/9
 55%
Wysłany: 2012-11-17, 00:23   

coś czuję że moje auto to totalna porażka i złom
 
     
Komierowski 
Chepica

Model Samochodu: Chevrolet Epica
Pomógł: 12 razy
Wiek: 80
Dołączył: 22 Cze 2012
Posty: 389
Skąd: Szwecja Lund
Poziom: 18
HP: 7/711
 1%
MP: 339/339
 100%
EXP: 17/45
 37%
Wysłany: 2012-11-17, 19:27   

Koledzy,
mieszkacie w klimacie dosc przyjaznym automobilom.Cieszyc sie ze tylko takie problemy.Zrob to co kolega powiedzial a jak niechcesz to popiskaj te zlacze specjalnym spreyem ktory czysci styki elektryczne.Jest chlodno i wzrasta opor na roznych laczach i stad jest problem,a moze wystarczy poruszyc tym zlaczem pofatyguj sie i zobacz.
Pzdr.Chepika 215.
_________________
Chepica215
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 51
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 139/3484
 4%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2012-11-17, 19:32   

marcinM napisał/a:
coś czuję że moje auto to totalna porażka i złom


co to za Captiva? Jaki taki złom to kupie w cenie złomu :) Z powodu zarowki nie oceniałbym samochodu tak pochopnie.
 
     
nagash

Model Samochodu: Captiva
Dołączył: 20 Lut 2013
Posty: 4
Skąd: Busko Zdrój
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2013-04-18, 12:32   

Witam !

zmień żarówki bo mogą być spalone a tego nie widać. Miałem to samo, patrzyłem na nie i niby wszystko OK. zmieniłem na nowe i wszystko działa.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: