Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Wi?ksza ch?odnica Lacetti
Autor Wiadomość
Tadol 

Model Samochodu: Lacetti 1.6
Dołączył: 01 Lut 2010
Posty: 38
Skąd: Ząbki
Poziom: 4
HP: 0/61
 0%
MP: 29/29
 100%
EXP: 11/11
 100%
Wysłany: 2013-05-11, 17:57   Większa chłodnica Lacetti

witam

mam taki problem...wymienilem zima chłodnice wody... jak sie okazalo bylo ona troche grubsza... czyli nie oryginał... zima temperatura gdy jezdzilem latała w sensie spadała ... gdy stałem w korku to 90 stopni gdy ruszlalem spadala... a teraz w lato czuje ze gdy jest gorąco to samochod sie muli... gdy chłodniej lepiej chodzi ... temp teraz w lato bardziej stabilnie ... obroty stoja w miejscu ale czuje jak go trzesie lekko ... czy to może byc przyczyna >?? ta chłodnica ? ... zaznacze ze swiece cewka przewody termostat nowe jest wszystko...czujnik temp tez wymieniony..

prosze o pomoc porady pomysly
 
     
huri_khan 

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 7 razy
Wiek: 40
Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 581
Skąd: Bytom
Poziom: 22
HP: 11/1106
 1%
MP: 528/528
 100%
EXP: 7/59
 11%
Wysłany: 2013-05-11, 18:57   

Masz klimę ?
_________________
Zdjęcia zamieszczone przeze mnie na forum można rozpowszechniać na warunkach licencji CC-BY
 
     
Tadol 

Model Samochodu: Lacetti 1.6
Dołączył: 01 Lut 2010
Posty: 38
Skąd: Ząbki
Poziom: 4
HP: 0/61
 0%
MP: 29/29
 100%
EXP: 11/11
 100%
Wysłany: 2013-05-11, 19:03   

klime mam ale nie dziala znaczy zalacza sie ale nie chlodzi :)
 
     
huri_khan 

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 7 razy
Wiek: 40
Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 581
Skąd: Bytom
Poziom: 22
HP: 11/1106
 1%
MP: 528/528
 100%
EXP: 7/59
 11%
Wysłany: 2013-05-11, 19:09   

A czy jak jest ciepło nie włącza się kompresor stawia opór ponieważ nie ma oleju w układzie ?
_________________
Zdjęcia zamieszczone przeze mnie na forum można rozpowszechniać na warunkach licencji CC-BY
 
     
Tadol 

Model Samochodu: Lacetti 1.6
Dołączył: 01 Lut 2010
Posty: 38
Skąd: Ząbki
Poziom: 4
HP: 0/61
 0%
MP: 29/29
 100%
EXP: 11/11
 100%
Wysłany: 2013-05-11, 19:14   

szczerze kurcze nie myslalem nad tym ... ale bym slyszal raczej bo gdy wlaczam klime to slychac kompresor jest ... charakterystyczny jest dzwiek gdy go manualnie wlaczam... ja myslalem o jakims za poznym wlaczaniu sie wiatraka nie wiem ...:( on po prostu tak dusi sie przy dodawaniu gazu lekko...a kompresor rzeczywiscie jakis wyciek ma...

[ Dodano: 2013-05-12, 14:40 ]
ma ktos jakies pomysly ? przy jakiej temp powinien sie zalaczac pierwszy bieg wiatraka ?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: