Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2016-07-26, 18:28
Montaż Tempomatu w Cruze i Orlando
Autor Wiadomość
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1321/10164
 13%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2012-12-21, 16:42   

Jest.
Żaden Cruzak nie odpali bez wciśniętego pedału sprzęgła 8-)
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
  Wysłany: 2012-12-21, 20:42   Aktywacja tempomatu w Cruze i Orlando

C77 napisał/a:
Jest.
Żaden Cruzak nie odpali bez wciśniętego pedału sprzęgła 8-)


No fakt, nie skojarzyłem, ale koledzy w Rosji juz rozpracowali, wiec potrzeba.

- przycisk sterowania 13292666 do MY2011, 13352975 po MY2011 (9)
- wiazke w kierownicy 13297401 (4)

a potem zaprogramować

1.Udać się do najbliższego ASO Opel/Chevrolet
2. Podłączyć urządzenie MDI do pojazdu
3. Zalogować się na stronę GM GlobalConnect
4. Wybrać narzędzie - TIS2WEB
5. Wybrać opcje - System Programowania Serwisowego (SPS)
6. Wybrać opcje programowanie z opcją VCI
7. Wybrać opcje - Aktywacja tempomatu
8. Złożyć wniosek w TAC o wydanie kodów VCI, z opisem: aktywacja tempomatu
(uwaga wniosek kosztuje około 25-55€)
10. Powtórzyć kroki od 2 do 7
11. Wykonać programowanie z użyciem kodu VCI


 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1321/10164
 13%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2012-12-29, 16:38   

No to teraz możesz zrobić bardziej rzeczowy kosztorys dla majora :mrgreen: :twisted: 8-)
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2012-12-29, 19:59   

C77 napisał/a:
No to teraz możesz zrobić bardziej rzeczowy kosztorys dla majora :mrgreen: :twisted: 8-)



Na allegro kierownica z skora i przyciskami kosztuje 200-250 PLN. Wiec zostanie tylko programowanie za 200-300 zł.
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1321/10164
 13%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2012-12-30, 14:36   

etac_owiec napisał/a:
Wiec zostanie tylko programowanie za 200-300 zł.


Tylko? To jest właśnie najcięższa w praktyce rzecz i najbardziej wyczrpująca :twisted:
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2012-12-30, 17:27   

C77 napisał/a:
etac_owiec napisał/a:
Wiec zostanie tylko programowanie za 200-300 zł.


Tylko? To jest właśnie najcięższa w praktyce rzecz i najbardziej wyczrpująca :twisted:


Dlatego cena taka anormalna.
 
     
Major 
Major

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0 LS+ 125KM
Dołączył: 29 Mar 2011
Posty: 57
Skąd: Pomorskie
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 6/14
 42%
Wysłany: 2013-01-02, 15:12   

Dzięki Panowie! Zbliżyliśmy się do rozsądnej ceny, powiedziałbym że nawet bardzo :mrgreen:

Pytanie tylko, kto miałby to zamontować i zaprogramować? Etac_owiec, wymieniając cenę miałeś na myśli ASO, czy jakąś specjalistyczną firmą (i ewentualnie jaką)? Ja niestety zdolności techniczno-manualnych nie posiadam prawie w ogóle, więc będę potrzebował wsparcia.
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-01-02, 15:24   

Major napisał/a:
Dzięki Panowie! Zbliżyliśmy się do rozsądnej ceny, powiedziałbym że nawet bardzo :mrgreen:

Pytanie tylko, kto miałby to zamontować i zaprogramować? Etac_owiec, wymieniając cenę miałeś na myśli ASO, czy jakąś specjalistyczną firmą (i ewentualnie jaką)? Ja niestety zdolności techniczno-manualnych nie posiadam prawie w ogóle, więc będę potrzebował wsparcia.


Niestety na dzień dzisiejszy wszelkie programowanie tylko w ASO i w dodatku jakimś inteligentnym, bo jak trafisz na wieśniaka to ci powiedzą ze sie nie da.
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1321/10164
 13%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2013-01-02, 17:43   

etac_owiec napisał/a:
...w ASO i w dodatku jakimś inteligentnym...


Nie ma takich :twisted:

Major, musisz samemu przekazać komuś z ASO całe "Know How" w temacie aktywacji tempomatu,
bo inaczej stracisz tylko czas, nerwy i pieniądze :roll:
Musisz wziąść młotek i tak jak robisz to w woju, wbić im ręcznie całą procedurę :lol:
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Major 
Major

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0 LS+ 125KM
Dołączył: 29 Mar 2011
Posty: 57
Skąd: Pomorskie
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 6/14
 42%
Wysłany: 2013-01-04, 15:41   

Popróbuję i dam znać co z tego wyniknęło.
 
     
Krzys_159 

Model Samochodu: Chevrolet
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 17 Gru 2011
Posty: 38
Skąd: Michalowice
Poziom: 4
HP: 0/61
 0%
MP: 29/29
 100%
EXP: 11/11
 100%
Wysłany: 2013-07-02, 22:36   

Czy w wersji Chevrolet Orlando LT jest możliwe zamontowanie tempomatu?????
_________________
QWERT
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1321/10164
 13%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2013-07-03, 00:12   

Krzys_159 napisał/a:
Czy w wersji Chevrolet Orlando LT jest możliwe zamontowanie tempomatu?????


Da się fabryczny jeśli jest BCM ten sam co w Cruze,
poza tym widzę, że tam kiera identyczna jak w Cruzaku.



_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
Ostatnio zmieniony przez C77 2013-07-03, 11:24, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
empik 

Model Samochodu: Orlando LT+ 2.0D
Dołączył: 02 Paź 2013
Posty: 3
Skąd: Tychy
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 2013-10-03, 19:47   

A czy ktoś wie JAk zamontować Tempomat do Orlando LT+ 2.0D 136 KM Mam kolorową Navi + multimedialną kierownice ale nie mam tempomatu a strasznie mi go brakuję . W Autoryzowanym serwisie Opla i chevroleta (Kanclerz) powiedzieli mi że nie ma takiej możliwości
_________________
Andrzej
 
     
XaRaDaS 


Model Samochodu: Lacetti 1.6 SW
Pomógł: 14 razy
Wiek: 44
Dołączył: 23 Paź 2012
Posty: 898
Skąd: WX
Poziom: 26
HP: 49/1637
 3%
MP: 781/781
 100%
EXP: 59/78
 75%
Wysłany: 2013-10-03, 20:50   

Empik jest możliwość na 100%, są odpowiednie do tego sterowniki na allegro poszukaj do opli, musisz szukać elektronicznego.
_________________
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
 
     
empik 

Model Samochodu: Orlando LT+ 2.0D
Dołączył: 02 Paź 2013
Posty: 3
Skąd: Tychy
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 2013-10-05, 17:51   

Do XaRaDaS

Jeżeli natkniesz się na taki modul obd2 to podeślij linka proszę
_________________
Andrzej
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: