Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Wy?wietlacz DIC
Autor Wiadomość
Barbarosg 

Model Samochodu: Chevrolet orlando
Wiek: 40
Dołączył: 15 Lip 2013
Posty: 7
Skąd: Szczecin
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 6/9
 66%
Wysłany: 2013-07-16, 14:16   Wyświetlacz DIC

Witam. Jestem od niedawna posiadaczem Orlando LTZ 1.8 z 2013 r. Mam pytanie do innych posiadaczy tego modelu jaki rodzaj wyświetlacza DIC macie (chodzi mi o ten mały wyświetlacz pod zegarami) w instrukcji znalazłem, że w zależności od tego czy jest to wyświetlacz uplevel czy midlevel to są tam wyświetlane różne informacje, są różne menu np. ECO gdzie są wyświetlane informacje o tym ile paliwa zużywają poszczególne komponenty tj. Klima, światła itp. Ponadto na wyświetlaczu midlevel wyświetlane są kody usterek w postaci liczbowej a na wyświetlaczu uplevel informacje tekstowe o usterkach. Takie informacje znalazłem w instrukcji. W moim aucie czegoś takiego nie ma. Wyświetlane są tylko podstawowe informacje tj. Średnie spalanie, chwilowe spalanie itp. Coś mi tu nie gra ponieważ niby mam najwyższą wersję wyposażenia. Jestem ciekaw jak to wygląda u innych. Ponadto brakuje mi kilku innych rzeczy o których mowa w instrukcji. Na przykład nie mogę ustawić opcji żeby drzwi automatycznie blokowały się po ruszeniu, nie mogę też skonfigurować tego oświetlenia co ma być po zamknieciu auta, to sieę chyba nazywa oświetlenie asekuracyjne. Ponadto w instrukcji jest coś o przycisku do dezaktywacji monitorowania alarmem auta wewnątrz a u mnie tego też nie ma. Ma ktoś podobne problemy?
 
     
opoka 

Model Samochodu: Aveo+LPG,Orlando-LTZ+LPG
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Lut 2012
Posty: 63
Skąd: bydgoszcz
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 12/14
 85%
Wysłany: 2013-07-16, 17:52   

No to witamy wśród nabitych w butelkę. Prawdziwa wersję LTZ można kupić w Niemczech za ok 110 tyś zł. Wersja LTZ sprzedawana w Polsce jest to wersja zubożona na nasz rynek i kosztuje 77 tyś. Szkoda, że nikt z Chevroleta nie przygotował porządnej instrukcji to tej bidowersji.
 
     
Barbarosg 

Model Samochodu: Chevrolet orlando
Wiek: 40
Dołączył: 15 Lip 2013
Posty: 7
Skąd: Szczecin
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 6/9
 66%
Wysłany: 2013-07-16, 18:58   

Opoka też masz wyświetlacz DIC w tej ubogiej wersji? Ktoś z użytkowników forum ma wogóle ten wyświetlacz z tymi bajerami?
 
     
opoka 

Model Samochodu: Aveo+LPG,Orlando-LTZ+LPG
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Lut 2012
Posty: 63
Skąd: bydgoszcz
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 12/14
 85%
Wysłany: 2013-07-16, 19:25   

Niestety uboga wersja MY2013 LTZ Wiele obcji jest niedostępna programowo(zablokowana przez producenta) W servisie poinformowano mnie,że mie mają możliwości ingerencji z poziomu servisu w obcje np.alarmu,zamykania szyb,świateł dziennych itp.Moga wgrać paczkę oprogramowania do danego typu.
 
     
Kaczy.mk 
Michał


Model Samochodu: Cruze SW 2.0D LTZ :)
Pomógł: 7 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Gru 2012
Posty: 232
Skąd: Warszawa
Poziom: 14
HP: 0/426
 0%
MP: 203/203
 100%
EXP: 8/33
 24%
Wysłany: 2013-07-16, 21:10   

Barbarosg napisał/a:
Opoka też masz wyświetlacz DIC w tej ubogiej wersji? Ktoś z użytkowników forum ma wogóle ten wyświetlacz z tymi bajerami?


UpLevel jest w Polsce montowany tylko w autach wyposażonych w system START/STOP
:arrow: http://forum.chevrolet.or...der=asc&start=0
- oficjalna wykładnia Chevrolet Polska. Mailowałem z nimi w tym temacie. Też mam LTZ i również nie mam tego wyświetlacza.
Ma on jedną zasadniczą zaletę - pokazuje chwilowe spalanie podczas postoju a dzięki temu wiadomo czy wypala się DPF.
Ma też wady - bardzo, ale to bardzo świeci niebieskim światłem po oczach. W nocy jest to bardzo męczące.
_________________
Można? Można: 201KM / 449Nm :)
 
     
Barbarosg 

Model Samochodu: Chevrolet orlando
Wiek: 40
Dołączył: 15 Lip 2013
Posty: 7
Skąd: Szczecin
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 6/9
 66%
Wysłany: 2013-07-16, 21:21   

A masz chociaż midlevel bo on też ma więcej funkcji niż to co jest zamontowane u mnie. W instrukcji widziałem też opcję z podgrzewanymi siedzeniami ale na moje pytanie diler zbył mnie mówiąc że podgrzewane fotele były w starszych wersjach.
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-07-16, 21:32   

Barbarosg napisał/a:
A masz chociaż midlevel bo on też ma więcej funkcji niż to co jest zamontowane u mnie. W instrukcji widziałem też opcję z podgrzewanymi siedzeniami ale na moje pytanie diler zbył mnie mówiąc że podgrzewane fotele były w starszych wersjach.


W Cruze sa dwa rodzaje MID Level i Up Level i nie ma innej opcji
 
     
comtv 


Model Samochodu: Orlando LT+, 1.8+LPG
Pomógł: 11 razy
Wiek: 51
Dołączył: 08 Mar 2012
Posty: 101
Skąd: Katowice
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 1/20
 5%
Wysłany: 2013-07-17, 12:19   

Barbarosg napisał/a:
W instrukcji widziałem też opcję z podgrzewanymi siedzeniami ale na moje pytanie diler zbył mnie mówiąc że podgrzewane fotele były w starszych wersjach.


Podgrzewane siedzenia były dostępne do roku modelowego MY2012 i tylko w komplecie ze skórzaną tapicerką. Ta opcja kosztowała dodatkowo 5000 zł.
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-07-17, 12:27   

comtv napisał/a:
Barbarosg napisał/a:
W instrukcji widziałem też opcję z podgrzewanymi siedzeniami ale na moje pytanie diler zbył mnie mówiąc że podgrzewane fotele były w starszych wersjach.


Podgrzewane siedzenia były dostępne do roku modelowego MY2012 i tylko w komplecie ze skórzaną tapicerką. Ta opcja kosztowała dodatkowo 5000 zł.


A teraz znajdziesz w wersjach sciaganych z Holandi z wyprzedazy 2012
 
     
Kaczy.mk 
Michał


Model Samochodu: Cruze SW 2.0D LTZ :)
Pomógł: 7 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Gru 2012
Posty: 232
Skąd: Warszawa
Poziom: 14
HP: 0/426
 0%
MP: 203/203
 100%
EXP: 8/33
 24%
Wysłany: 2013-07-17, 18:08   

etac_owiec napisał/a:
A teraz znajdziesz w wersjach sciaganych z Holandi z wyprzedazy 2012


I Finlandii (taki mi proponowali).
_________________
Można? Można: 201KM / 449Nm :)
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1422/10164
 14%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2013-07-22, 10:49   

etac_owiec napisał/a:
W Cruze sa dwa rodzaje MID Level i Up Level i nie ma innej opcji


A właśnie, że są trzy :twisted:

http://www.youtube.com/watch?v=MSrjDNGQCow
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Kaczy.mk 
Michał


Model Samochodu: Cruze SW 2.0D LTZ :)
Pomógł: 7 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Gru 2012
Posty: 232
Skąd: Warszawa
Poziom: 14
HP: 0/426
 0%
MP: 203/203
 100%
EXP: 8/33
 24%
Wysłany: 2013-07-22, 15:46   

C77 napisał/a:
etac_owiec napisał/a:
W Cruze sa dwa rodzaje MID Level i Up Level i nie ma innej opcji


A właśnie, że są trzy :twisted:

http://www.youtube.com/watch?v=MSrjDNGQCow


Low Level? :-)
_________________
Można? Można: 201KM / 449Nm :)
 
     
Barbarosg 

Model Samochodu: Chevrolet orlando
Wiek: 40
Dołączył: 15 Lip 2013
Posty: 7
Skąd: Szczecin
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 6/9
 66%
Wysłany: 2013-07-22, 18:31   

Myślę że właśnie mamy wersję low-level. Ale dlaczego w wersji ltz? Dzisiaj jak zagadnąłem o tym w serwisie i ogólnie o braku kilku opcji poruszanych w postach powyżej to mnie gość zbył śpiewką że w instrukcje nie ma co patrzeć bo tam są opisane wszystkie opcje dla aut na różne rynki. Normalnie krew mnie zalała. Ktoś sie może orientuje czy można nabyć moduł do domykania szyb z kluczyka z opcją składania lusterek?
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-07-22, 18:57   

Barbarosg napisał/a:
Myślę że właśnie mamy wersję low-level. Ale dlaczego w wersji ltz? Dzisiaj jak zagadnąłem o tym w serwisie i ogólnie o braku kilku opcji poruszanych w postach powyżej to mnie gość zbył śpiewką że w instrukcje nie ma co patrzeć bo tam są opisane wszystkie opcje dla aut na różne rynki. Normalnie krew mnie zalała. Ktoś sie może orientuje czy można nabyć moduł do domykania szyb z kluczyka z opcją składania lusterek?


Jak poszukasz to znajdziesz.
- patrz nasze forum
- patrz aliexpress.com pod haslem "folding mirors cruze" cena jest tylko zabojcza jak za taki gadzet
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1422/10164
 14%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2013-07-22, 19:22   

Heh Barbarosg, bardzo ciekawy ten Twój przypadek :) bardzoooo...
bo Low Level był instalowany w bazowych wersjach Cruze z brakiem komputera pokładowego :mrgreen:
Więc jakim cudem Ty go możesz mieć w Orlanderze LTZ MY2013 ;-)
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: