Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Wzmocnienie odbioru radia
Autor Wiadomość
Adonay 

Model Samochodu: Aveo T300 LT Sedan
Dołączył: 06 Lip 2013
Posty: 17
Skąd: Gliwice
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 7/8
 87%
Wysłany: 2013-07-31, 20:45   Wzmocnienie odbioru radia

Witam.

Poprzedni właściciel wymienił fabryczną antenę na płetwę. Niestety po tym zabiegu bardzo spadła jakość odbioru (stacje, które małe radyjko czysto odbiera w piwnicy dla radia w aucie jest praktycznie niedostępna). Problem dodatkowy jest taki, że płetwa przytwierdzona na silikon...
 
     
esjot
[Usunięty]

Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 67/111
 60%
Wysłany: 2013-07-31, 22:07   

załóż dodatkową antenę zewnętrzną (zwykły bacik) albo kup markową wewnętrzną.
Ta płetwa to pewnie jakiś noname, któremu żaden wzmacniacz nie pomoże :(
 
     
Adonay 

Model Samochodu: Aveo T300 LT Sedan
Dołączył: 06 Lip 2013
Posty: 17
Skąd: Gliwice
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 7/8
 87%
Wysłany: 2013-07-31, 22:43   

O wewnętrznej nie słyszałem, zainteresuję się, dzięki !
 
     
esjot
[Usunięty]

Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 67/111
 60%
Wysłany: 2013-07-31, 23:10   

dla przykładu aktywna antena blaupunkt

 
     
Adonay 

Model Samochodu: Aveo T300 LT Sedan
Dołączył: 06 Lip 2013
Posty: 17
Skąd: Gliwice
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 7/8
 87%
Wysłany: 2013-08-01, 09:23   

Kto mi ja zamontue? :P moge podjechac :-)
 
     
misiek3232 

Model Samochodu: Spark 1.0
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Lip 2013
Posty: 26
Skąd: Rzeszów
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 8/9
 88%
Wysłany: 2013-08-01, 12:36   

Gratuluje wyboru, kiedyś urwałem fabryczną i musiałem wymienić. Wymieniłem na podobną i jestem zadowolony. :-)
 
     
Adonay 

Model Samochodu: Aveo T300 LT Sedan
Dołączył: 06 Lip 2013
Posty: 17
Skąd: Gliwice
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 7/8
 87%
Wysłany: 2013-08-01, 20:30   

Jak znajdę jakieś sensowne rozwiązanie jak to podłączyć pod istniejącą instalację (zamiast niej, może wykorzystam kable z aktualnej anteny, też ma wzmacniacz), to w weekend zamówię i w przyszłym tygodniu powalczę :)
Dokładnie taką samą antenę wybrałem, po prostu chyba najdroższa wewnętrzna na All ;)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: