Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: nieaktualne
2013-02-13, 21:13
[Aveo ] T255 ?wiat?a do jazdy dziennej - elektryka
Autor Wiadomość
bartyego 

Model Samochodu: Chevy Aveo 5d 2010r. Base+
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Kwi 2011
Posty: 32
Skąd: CIN/WY
Poziom: 4
HP: 0/61
 0%
MP: 29/29
 100%
EXP: 5/11
 45%
Wysłany: 2012-06-25, 21:34   

Witam,
a może coś TAKIEGO ? Ja mam światła 8 cm i po bokach są lekkie szpary, może biorąc światła nawet 7 cm i dystane 9 cm, przy odpowiednim wycięciu plastiku, dałoby się zamontować te światełka bez szpar ? :-)

Pozdrawiam
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2012-06-25, 22:29   

90mm nie wejdzie bo tam jest max 81mm w pionie tak więc raczej tej z linku ale z dystansami 80mm.
 
     
Pienio1981 

Model Samochodu: Aveo II
Dołączył: 07 Mar 2012
Posty: 6
Skąd: Wrocław
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 5/9
 55%
Wysłany: 2012-06-28, 11:50   

Panowie, czy ktoś z Was już wie, jak można wyłączyć automat włączania świateł? Poczytałem trochę na forach zagranicznych i np. w wersjach amerykańskich jest bezpiecznik do tego automatu, jest moduł sterujący, które z łatwością można wypiąć/odłączyć. A u nas lipa.
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2012-06-28, 13:21   

Pienio1981 napisał/a:
Panowie, czy ktoś z Was już wie, jak można wyłączyć automat włączania świateł? Poczytałem trochę na forach zagranicznych i np. w wersjach amerykańskich jest bezpiecznik do tego automatu, jest moduł sterujący, które z łatwością można wypiąć/odłączyć. A u nas lipa.


To daj linka to to rozpracujemy.
 
     
Pienio1981 

Model Samochodu: Aveo II
Dołączył: 07 Mar 2012
Posty: 6
Skąd: Wrocław
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 5/9
 55%
Wysłany: 2012-07-05, 12:07   

etac_owiec napisał/a:
Pienio1981 napisał/a:
Panowie, czy ktoś z Was już wie, jak można wyłączyć automat włączania świateł? Poczytałem trochę na forach zagranicznych i np. w wersjach amerykańskich jest bezpiecznik do tego automatu, jest moduł sterujący, które z łatwością można wypiąć/odłączyć. A u nas lipa.


To daj linka to to rozpracujemy.


Ja patrzyłem u mnie w aucie i ani modułu, ani bezpiecznika nie ma (jest wolna przestrzeń).
Aaa, przypomniało mi się, że czytałem też, że po podciągnięciu ręcznego światła się wyłączają (wersja USA), ale na swoim aucie tego jeszcze nie spróbowałem.
Wypowiedzi na tym forum były takie, że ludzie, żeby im te światła nie świeciły, to jeździli z ręcznym podciągniętym na pierwszy ząbek - zamiast wyciągnąć bezpiecznik :lol:
 
     
martino14 

Model Samochodu: Chevrolet Aveo
Dołączył: 19 Lis 2009
Posty: 143
Skąd: Wwa
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 1/25
 4%
Wysłany: 2012-07-07, 19:57   

Miejmy nadzieję że wkońcu ktoś rozpracuje ten temat bo ja nadal nie mogę sobie darować tych ledów...
_________________
Aveo II Sedan 1.2 16V 84KM
 
     
IronStorm 

Model Samochodu: Chevrolet Aveo T255HB
Dołączył: 16 Lut 2012
Posty: 5
Skąd: Lędziny
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 4/9
 44%
  Wysłany: 2013-08-07, 14:42   Sposób na DRL T255

Panowie z tego co można wyczytać na zagranicznych forach, aby wyłączyć automat DRL trzeba wypiąć kostkę z kontrolera DRL. Jest ona zlokalizowana nad pedałem gazu (nad gniazdem OBD). Kontroler ma białą naklejkę. Sam podchodzę do tematu jak się sprawdzi to rozwiązanie dam znać.

fotka
Link do fotki
 
     
martino14 

Model Samochodu: Chevrolet Aveo
Dołączył: 19 Lis 2009
Posty: 143
Skąd: Wwa
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 1/25
 4%
Wysłany: 2013-09-01, 14:53   

I co IronStorm sprawdził się Twój sposób na zmianę automatycznego włączania świateł na ręczny? Może założyłeś sobie ledy?
_________________
Aveo II Sedan 1.2 16V 84KM
 
     
kiel11 
Tomasz - Szczecin

Model Samochodu: Chevrolet AVEO T300 LS+ Sedan
Pomógł: 2 razy
Wiek: 43
Dołączył: 02 Kwi 2011
Posty: 83
Skąd: Szczecin
Poziom: 8
HP: 0/159
 0%
MP: 76/76
 100%
EXP: 2/19
 10%
Wysłany: 2013-10-05, 08:18   

Czyli rozumiem że w AVEO T300 nie da rady założyć świateł led.
_________________
Chevrolet AVEO (T300) Sedan 1.2 16V 86KM
Salon X.2013, Granatowy Colour
Ponownie dobry i przemyślany zakup...
Lark + AutoMapa
 
     
sebek30091986 
sebek

Model Samochodu: Aveo 5D Base+A/C T255+Brc
Pomógł: 2 razy
Wiek: 33
Dołączył: 06 Maj 2012
Posty: 100
Skąd: Skierniewice
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 0/20
 0%
Wysłany: 2013-10-05, 10:32   

Da rade tylko trzeba odpowiedni moduł
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-10-05, 10:48   

sebek30091986 napisał/a:
Da rade tylko trzeba odpowiedni moduł


Tia? Do T300 moduł specjalny? :mrgreen:
 
     
kiel11 
Tomasz - Szczecin

Model Samochodu: Chevrolet AVEO T300 LS+ Sedan
Pomógł: 2 razy
Wiek: 43
Dołączył: 02 Kwi 2011
Posty: 83
Skąd: Szczecin
Poziom: 8
HP: 0/159
 0%
MP: 76/76
 100%
EXP: 2/19
 10%
Wysłany: 2013-10-19, 23:03   

No dobra a gdzie taki moduł można kupić ( a może ma ktoś w was w AVEO T300 światła do jazdy dziennej LED)?
_________________
Chevrolet AVEO (T300) Sedan 1.2 16V 86KM
Salon X.2013, Granatowy Colour
Ponownie dobry i przemyślany zakup...
Lark + AutoMapa
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: