Przesunięty przez: C77 2013-02-15, 15:56 |
Navi, GPS,DVD,DVBT-2 do Cruze |
Autor |
Wiadomość |
michalkurpisz
Model Samochodu: Cruze 1.8 LT + gaz
Pomógł: 2 razy Wiek: 37 Dołączył: 05 Wrz 2013 Posty: 25 Skąd: Leszno
Poziom: 3
|
Wysłany: 2013-10-10, 14:55
|
|
|
endriu333 napisał/a: | ja mam "identycznego" chińczyka od półtorej roku- i oprócz tego że potrafi się zawiesić raz na pół roku to naprawdę oferuje bardzo wiele ( ja dokupiłem sobie do niego i kamerkę i tuner tv cyfrowej) i w porównaniu z tym co koledzy tutaj piszą o fabrycznej navi - to chińczyk jest wręcz rewelacyjny (chociażby obsługuje najnowszą automapę Europy a ona trochę pamięci potrzebuje) |
a czy moglbym Cie prosic o jakies wideo na youtube jak to naprawde chodzi?
Mam tutaj na mysli jak szybko dziala navi, obsluga z kierownicy i glownego panelu sterowania (nie dotykiem) itd.
A moze chcialbys sprzedac swoj egzemplarz lub sie zamienic (oczywiscie z doplata) na oryginalny?
Jesli nie chcesz publicznie - mozemy tez wymienic sie informacjami na PW.
Czy z montazem poradziles sobie sam, czy raczej jest to wyzwanie dla specjalistow? Ile czasu zajal montaz?
Dobra, wiecej nie pytam, ale wiedz, ze jestem bardzo zainteresowany tematem |
|
|
|
 |
froncz
Model Samochodu: Cruze 1.8
Pomógł: 2 razy Wiek: 37 Dołączył: 21 Maj 2013 Posty: 12 Skąd: Dania
Poziom: 2
|
Wysłany: 2013-10-17, 21:12
|
|
|
Proponuje wpisać w googlach Winlink S100.
Posiadam takie od 4 miesięcy i jestem bardzo zadowolony. Jest ajmocniejsze z oferowanych a kosztuje tyle samo. Tylko nie kupuj w Polsce - u as zdzierają. Najlepiej na eBay z UK.
Procesor 1ghz i 512mb ramu. Nie ma przycięcia przy włączonej na raz navi, filmie i file manager. Nie było ani jednej zawiechy. Dźwięk duż lepszy dzięki procesorowi dźwięku i radio DUŻO mocniejsze od oryginalnego.
Polecam. |
_________________ Poprzednio Mitsubishi Galant 2.0 16v na jednym wałku - to były obroty... |
|
|
|
 |
michalkurpisz
|
Wysłany: 2013-10-21, 09:50
|
|
|
ok, dzieki za info
Wyglada to naprawde calkiem spoko. Menu przyjazniejsze niz te inne "chinczyki".
A czy jestes w stanie mi powiedziec jak to dzala ze sterowaniem z kierownicy i ogolnie z panlu sterowania fizycznymi guzikami? (nie jestem zwolennikiem dotykowego erkanu w samochodzie, a jak widze do tego jakies rysiki to wogole...).
Czy mozliwa jest obsluga bez dotyku?
Pozdr
edit: dobra, widzialem z jakiej czeskiej strony, jak to dziala z kierownicy itd. - bardzo fajnie tylko nie moge znalezc do tego nigdzie linka do kupienia za normalna cene (z tej czeskiej strony bylo za 700 $). Inne "chinczyki" sa po 350-400$. Czy moglbym prosic Cie o linka Twojego egzemplarza? A moze chcesz sprzedac swoj? |
|
|
|
 |
C77
Ex-Wódz Org

Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Lis 2010 Posty: 4978 Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
|
Wysłany: 2013-10-21, 23:47
|
|
|
michalkurpisz, poszukaj jeszcze sobie również czegoś takiego jak WITSON S100,
ponoć też nieźle robi, być może jest to zbieżne z Winlink S100.
Ja sam mam zamiar coś takiego wrzucać do swojego Cruzaka, więc zaczynam się w tym rozglądać konkretniej,
tylko ten dotykowy, zawsze zafajdany ekran mnie mierzi |
|
|
 |
MiSiEk#
Model Samochodu: Cruze
Poziom: 6
|
Wysłany: 2013-10-22, 00:03
|
|
|
Jak ktoś jest zainteresowany to moge sprzedac za 850zł takowe urządzenie. DVD, gps, sterowanie, kamerka z tyłu,.
Sprzedaje bo zakładam sobie inny wynalzek. Taki który nie ingeruje w fabryczne radio, ponieważ z tych wynalzkach o których piszecie według mnie kiepsko działa fabryczne czujniki cofania. W fabryczny radiu jak ma się 40cm to jest sygnał ciągły a w chińczykach szybciej piszczy i to przy ok 50cm.
Ja osobiście teraz się rozglądam za nawigacją 7" w miesce fabrycznego wyświetlacza a fabryczny lcd przerzucić wyżej zamiast schowka na środku deski.
Takie rozwiązanie jest najlepsze moim zdaniem bo czujniki ładnie działają, jest kamerka i kolorowy LCD cieszy oko |
|
|
|
 |
michalkurpisz
|
Wysłany: 2013-10-22, 09:12
|
|
|
To ja wstepnie rezerwuje i prosze o fotki Twojego "chinczyka" (jak on sie dokladnie nazywa?).
Pozdr |
|
|
|
 |
dudus
Model Samochodu: cruz 1.6 LT+Premium
Poziom: 4
|
|
|
|
 |
michalkurpisz
|
Wysłany: 2013-10-22, 09:43
|
|
|
Na obrazkach to sie ciekawie prezentuje, ale pozniej widac specyfikacje techniczne i wydaje mi sie, ze to jest bardzo wolny i stary sprzet. Np. ten chinczyk S100 ma procka 1GHz, a tu masz 400MHz (o ramie nie wspomne |
|
|
|
 |
dudus
Model Samochodu: cruz 1.6 LT+Premium
Poziom: 4
|
Wysłany: 2013-10-22, 10:33
|
|
|
Ja szukam czegos z polskim menu za wmiare rozsadna kase |
|
|
|
 |
michalkurpisz
|
Wysłany: 2013-10-22, 12:29
|
|
|
dudus napisał/a: | Ja szukam czegos z polskim menu za wmiare rozsadna kase |
hmmm..... to teoretycznie moglbys sie skusic i zreferowac na forum, czy warto w to zainwestowac
Z drugiej strony nie wiem, czy sie nie bedziesz za mocno wkurzac jak Ci sie to bedzie slimaczyc (mnie cos takiego doprowadza do szalu). |
|
|
|
 |
maro
Model Samochodu: CRUZE 2009
Pomógł: 7 razy Wiek: 42 Dołączył: 02 Mar 2014 Posty: 245 Skąd: Warszawa
Poziom: 14
|
Wysłany: 2014-03-15, 11:15 Montaż nawi w cruze LS 2009
|
|
|
Koledzy,
Czy to codo bedzie pasowalo do rocznika 2009. Czy wiąże sie to z przerabianiem instalacji czy tylko plug and play?
NAWIGACJA
Z góry dziękuję za pomoc |
|
|
|
 |
rafic

Model Samochodu: Cruze 1.8 LT+ Premium [Finlandia]
Pomógł: 16 razy Dołączył: 17 Wrz 2013 Posty: 414 Skąd: Toruń
Poziom: 18
|
Wysłany: 2014-03-15, 11:44
|
|
|
Wydaje mi się, że raczej będziesz musiał kombinować. Zamontować zamontujesz bez problemu i myślę, że radio będzie działać jeśli przełożysz pamięć ze starego radia, ale co do navi to będziesz musiał montować gdzieś nadajnik GPS i pociągnąć wiązki kabli do niej więc nie wiem czy to się opłaca. |
|
|
|
 |
maro
Model Samochodu: CRUZE 2009
Pomógł: 7 razy Wiek: 42 Dołączył: 02 Mar 2014 Posty: 245 Skąd: Warszawa
Poziom: 14
|
|
|
|
 |
barus
Model Samochodu: cruze HB 1.8 LT+ pemium - LPG
Pomógł: 8 razy Dołączył: 03 Mar 2013 Posty: 141 Skąd: bielsko-b
Poziom: 10
|
Wysłany: 2014-05-20, 21:37
|
|
|
Od pewnego czasu nosze się z zamiarem zastąpienia radia fabrycznego (wersja MY – 2012) radiem multimedialnym (Chińczykiem), głównie zależy mi na takich funkcjach jak GPS (obsługiwana dowolna mapa), WIFI, Bluetooth, funkcja tel. głośnomówiącego, komunikacja z can bus (wyświetlanie wszystkich informacji na panelu dotyczące klimatyzacji temperatury powietrza itp. + obsługa sterowania z kierownicy dokładnie tak samo jak w radiu fabrycznym), system Android i obowiązkowo język OSD po Polsku.
Wiem, że wielu kolegów na tym forum posiada takie radia w swoich Cruzach i to do nich zwracam się z wielką prośbą o podzielenie się opinią o tym sprzęcie oraz który model radia według waszej oceny warto kupić?
Poniżej podaję parę linków, według mnie godnych uwagi, co o tym sprzęcie sądzicie a może macie inne propozycje.
http://www.alibaba.com/pr...1147423797.html
http://www.alibaba.com/pr..._923513722.html
http://mantimelong.en.ali...on_3G_WIFI.html
Kiedyś ktoś pisał na tym forum, że radia te źle współpracują z fabrycznymi czujnikami cofania,
- czy wszystkie Chińczyki tak mają?
- czy prawidłowo w tych radiach działa funkcja telefonu głośnomówiącego chodzi mi o to czy mikrofon umieszczony przy panelu wyświetlacza nadaje się do rozmów czy trzeba zamontować zewnętrzny mikrofon?
- czy wszystkie funkcje sterowania z kierownicy działają w tym radiu?
- jak bezpiecznie kupić takie radio, aby nie wtopić, przez e Bay, Alibaba.com, Aliexpres w sklepach internetowych a może bezpośrednio u producenta?
Do tej pory robiłem drobne zakupy w Chinach poprzez Aliexpres, ale zakup takiego radia to duży wydatek i warto skorzystać z porad kolegów, którzy taki zakup mają za sobą. |
|
|
|
 |
kemoiz
Model Samochodu: Cruze 1.8 HB LT+
Pomógł: 13 razy Dołączył: 16 Paź 2013 Posty: 355 Skąd: warszawa
Poziom: 17
|
Wysłany: 2014-05-20, 23:10
|
|
|
nie wiem jak z działaniem bo nie miałem okazji próbować ale jeśli chodzi o zakup to raczej nie warto ściągać z chin. Był już tutaj na forum przypadek, że zatrzymali na cle, radio nie miało odpowiednich papierów więc na straty i dodatkowo 500zł musiał zapłacić za złomowanie. Lepiej gdzieś w Polsce ewentualnie w unii kupić. |
|
|
|
 |
|