Hamulce ty? kombi |
Autor |
Wiadomość |
XaRaDaS

Model Samochodu: Lacetti 1.6 SW
Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 23 Paź 2012 Posty: 898 Skąd: WX
Poziom: 26
|
Wysłany: 2013-11-06, 09:05 Hamulce tył kombi
|
|
|
Witam,
mam problem, zakupiłem praktycznie wszystkie części i wydawałoby się, że jest wszystko ok. Pojechałem wczoraj do brata do warsztatu, żeby mi wymienił i tu pojawiły się problemy. Tarczobębny i klocki mam odpowiednie, ale okazało się że szczęki i do nich sprężynki pasują tylko do hamulcy bębnowych, czy ktoś zna oryginalne numery, tak żebym mógł nakierować sprzedawców o jakie mi chodzi. Tarczobębny i szczęki kupiłem firmy TRW i wydawało się, że powinny pasować, ale niestety, jak widać trzeba uważać.
EDIT: Dostałem propozycję wymiany szczęk zakupiłem wcześniej TRW-Lucas i te nie pasują, mogę wymienić na ABS i dopłata 2 zł. lub OYODO i dopłata 65 zł. które lepiej wybrać ? |
|
|
|
 |
konradoo
Model Samochodu: Nubira Kombi 1.8 i 1.6
Pomógł: 1 raz Wiek: 31 Dołączył: 18 Gru 2012 Posty: 40 Skąd: Szczerców
Poziom: 5
|
Wysłany: 2013-11-14, 20:23
|
|
|
A skąd jesteś kolego??Hmm oyodo i abs droższe od trw?? Coś ściema... jak coś to tańsze, to tylko hamulec postojowy więc po co przepłacać:) |
_________________ Pytają co ma Twój Chevy, nie lepiej vw?
Odpowiadam - przynajmniej mam przebieg oryginalny:)
Do pomocy bez VIN-a nie podchodź. |
|
|
|
 |
XaRaDaS

|
Wysłany: 2013-11-14, 20:43
|
|
|
konradoo, już dzisiaj przyszły oyodo i się okazały, że to Genuine parts i 18 zł. przepłaciłem nie chcę się już bawić w kotka i myszkę z sprzedawcą, bo miałem robić w zeszłym tygodniu, a teraz jestem już wstępnie umówiony na przyszły tydzień. A to OYODO to pseudo marka, sprawdziłem w necie teraz i podlega pod jakąś firmę co sprowadza części |
_________________ Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem... |
|
|
|
 |
konradoo
Model Samochodu: Nubira Kombi 1.8 i 1.6
Pomógł: 1 raz Wiek: 31 Dołączył: 18 Gru 2012 Posty: 40 Skąd: Szczerców
Poziom: 5
|
Wysłany: 2013-11-14, 20:49
|
|
|
Tak Oyodo to jest pakowacz ale dobrej jakości pakują nie to co np topran.a z jakich okolic jesteś to na przyszłość może pomogę:) |
_________________ Pytają co ma Twój Chevy, nie lepiej vw?
Odpowiadam - przynajmniej mam przebieg oryginalny:)
Do pomocy bez VIN-a nie podchodź. |
|
|
|
 |
XaRaDaS

|
Wysłany: 2013-11-14, 20:51
|
|
|
poszło PW |
_________________ Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem... |
|
|
|
 |
|