Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 141KM LPG BRC LT+PREMIUM Pomógł: 4 razy Wiek: 33 Dołączył: 27 Sty 2012 Posty: 83 Skąd: Bydgoszcz
Poziom: 8
HP: 0/159
0%
MP: 76/76
100%
EXP: 2/19
10%
Wysłany: 2013-11-17, 10:24
Sobol napisał/a:
Od dzisiaj stałem się szczęśliwym posiadaczem tego chińskiego patentu Kwestia wyregulowania bo mam wrażenie ze za mocno odbija klapę przy otwieraniu.
w miejscach gdzie odboje od klapy przy otwieraniu uderzają o ramę pod wiatłem stopu podklej sobie jakie gąbeczki albo co miękkiego to nie bedzie tak uderzać i tam są takie dwa gumowe odboje ja podkleiłem podkładki pod meble takie filcowe podwójnie i jest dobrze oczywicie delikatnie poluzuj sprężynę tak aż zacznie wisieć luźno tak ze mogłoby się wydawać ze po zamknięciu spadnie ale tak będzie dobrze
Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.6 LS+ Premium Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 05 Maj 2012 Posty: 103 Skąd: RLU
Poziom: 9
HP: 0/193
0%
MP: 92/92
100%
EXP: 3/20
15%
Wysłany: 2013-11-23, 22:32
piotr1989 napisał/a:
Sobol napisał/a:
Od dzisiaj stałem się szczęśliwym posiadaczem tego chińskiego patentu Kwestia wyregulowania bo mam wrażenie ze za mocno odbija klapę przy otwieraniu.
w miejscach gdzie odboje od klapy przy otwieraniu uderzają o ramę pod wiatłem stopu podklej sobie jakie gąbeczki albo co miękkiego to nie bedzie tak uderzać i tam są takie dwa gumowe odboje ja podkleiłem podkładki pod meble takie filcowe podwójnie i jest dobrze oczywicie delikatnie poluzuj sprężynę tak aż zacznie wisieć luźno tak ze mogłoby się wydawać ze po zamknięciu spadnie ale tak będzie dobrze
Pozdro
Od dziś zamontowaną sprężynkę mam i ja. Działa idealnie. Faktycznie działa dużo lepiej (płynnie) jak jest luźna.
A co do obaw że spadnie, to po zamknięciu dopiero wtedy się napręża, więc no stress
Luźno wisi jak jest klapa otwarta.
A zamiast filcu proponuję tam wsadzić dwa misiowe żelki
Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010 Pomógł: 219 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Lis 2010 Posty: 4978 Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1016/10164
10%
MP: 4853/4853
100%
EXP: 148/280
52%
Wysłany: 2013-11-26, 23:46
Dla tych którzy nie posiadają tejże chińskiej sprężynki,
a chcieliby aby ich klapa bagażnika unosiła się w górę podczas naciśnięcia przycisku na pilocie,
pokazuje sposób którego używałem u siebie od 2010 roku, zanim sam zamontowałem "chińską sprężynkę".
Potrzebna nam jest pojedyncza gumowa linka bungee/ściągacz z haczykami
o długości od 60 do 70 cm.
Minusem tego rozwiązania jest fakt, iż po czasie nasze bungee stopniowo się rozciągnie
tracąc swoje właściwości ściągające, przez co klapa przy otwarciu będzie się unosić z czasem coraz niżej
Sam w ciągu 2,5 lat zużyłem 3 takie bungee
_________________ Я на Драйве2 International Cruze Forum Moderator...