Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
T200 - Brak mocy, d?awienie, brak wysokich obrotów.
Autor Wiadomość
etylinek 


Model Samochodu: Aveo 1,2 HB 8V 2005 LPG
Pomógł: 1 raz
Wiek: 34
Dołączył: 01 Kwi 2011
Posty: 139
Skąd: ŁDZ
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 19/22
 86%
  Wysłany: 2013-12-27, 20:07   T200 - Brak mocy, dławienie, brak wysokich obrotów.

Cześć,
mam problem z moim autem, może ktoś spotkał się z podobnymi objawami u siebie, a może ma jakiś pomysł?
Otóż auto od jakiegoś czasu ma odłączony EGR ponieważ strasznie na nim poszarpywało, wymiana nic nie dała.

Myślę że jednak jest to głębszy problem ponieważ mimo odłączonego EGR, autko nie jest w stanie wzbić się na obroty powyżej 3,5 - 4 tysięcy (zależnie od biegu).

Przy jeździe na 4 biegu ok. 3100 obrotów i 90km/h autko zaczyna się dławić i nie chce wkręcać się wyżej. Na 5 biegu podobnie tylko wyższa prędkość.

Problem występuje i na PB i na LPG.
Aktualnie nie mogę autem rozpędzić się do 110km/h na autostradzie (nawet z górki) co kiedyś nie sprawiało mu problemów. Ostatnio wymieniłem świece i kable, ale przed zmianą było to samo.

Przy podjeżdżaniu pod delikatne wzniesienia ewidentnie widać brak mocy co kiedyś było nie do pomyślenia.

Jakieś pomysły co sprawdzić?
Błędów (prócz EGR w związku z jego odłączeniem) brak.
 
 
     
emeryt49 

Model Samochodu: Chevrolet cruze 1,8 ls+
Pomógł: 2 razy
Wiek: 57
Dołączył: 31 Paź 2012
Posty: 15
Skąd: Ślask
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 5/8
 62%
Wysłany: 2013-12-27, 20:24   

A jak z układem wydechowym bo auto ośmioletnie i mógł się przytkać.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: