Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki interfejs i program do laptopa?
Autor Wiadomość
rutas81 
rutas81


Model Samochodu: Chevrolet Lacetti
Wiek: 39
Dołączył: 12 Wrz 2011
Posty: 21
Skąd: Swarzędz
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2012-12-18, 21:03   

A czy innym programem z ELM327 można skasować tego typu błędy? Jeżeli nie, proszę o podanie dostępnego zestawu który by sobie z tym poradził.
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2012-12-18, 21:14   

Cytat:
A czy innym programem z ELM327 można skasować tego typu błędy?


Nie.

rutas81 napisał/a:
Jeżeli nie, proszę o podanie dostępnego zestawu który by sobie z tym poradził.


Tak np TECH2 od 3.000zł w górę.
 
     
user_02 
---

Model Samochodu: brak
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Lip 2010
Posty: 945
Skąd: Śląsk
Poziom: 27
HP: 35/1795
 2%
MP: 857/857
 100%
EXP: 28/83
 33%
Wysłany: 2012-12-19, 21:23   

Marco napisał/a:
Cytat:
A czy innym programem z ELM327 można skasować tego typu błędy?


Nie.


Podobno ogrania to rosyjski (lub ZTCP czeski), Chevrolet explorer, ale w windowsie trzeba zmienić język, i zamiast elma używa się VAG KKL
_________________
Tworzymy nową przyszłość :)
 
     
tomii1982

Model Samochodu: Chevrolet Lacetti 1,4
Dołączył: 19 Cze 2011
Posty: 9
Skąd: Pomorze Środkowe
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 8/9
 88%
Wysłany: 2012-12-20, 09:32   

[quote="SebaSRS"]
Marco napisał/a:
Cytat:
A czy innym programem z ELM327 można skasować tego typu błędy?


Nie.


Podobno ogrania to rosyjski (lub ZTCP czeski), Chevrolet explorer, ale w windowsie trzeba zmienić język, i zamiast elma używa się VAG KKL[/quot

tak jak kolega pisze wyżej.
Potrzebny jest VAG oraz program Chevrolet explorer.
U mnie to działa. Błędów nie kasowałem ale na próbę odłączyłem czujnik prędkości koła i ten program to wykrył. Po odpowiednim przestawieniu pinów w złączu diagnostycznym można się połączyć z ABS-em lub poduchami lub parametrami silnika.
 
     
kajzera 


Model Samochodu: Lacetti H/B 1.4 16v
Wiek: 40
Dołączył: 26 Lut 2013
Posty: 24
Skąd: Wawa - Bergen /NO
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 6/9
 66%
Wysłany: 2013-02-27, 23:19   

Koledzy czy możęcie podesłać linka który kabel należalo by kupić , zeby używając program Chevrolet explorer mozna było połączyć sie z AirBag -iem
 
 
     
orzech 

Model Samochodu: Lacetti 1.6 2006
Pomógł: 2 razy
Wiek: 35
Dołączył: 19 Gru 2012
Posty: 183
Skąd: Olkusz
Poziom: 12
HP: 0/319
 0%
MP: 152/152
 100%
EXP: 16/27
 59%
Wysłany: 2013-02-28, 09:22   

Zwykły VAG będzie dobry np TEN tylko trzeba któreś 2 piny przestawić.
 
 
     
kajzera 


Model Samochodu: Lacetti H/B 1.4 16v
Wiek: 40
Dołączył: 26 Lut 2013
Posty: 24
Skąd: Wawa - Bergen /NO
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 6/9
 66%
Wysłany: 2013-03-03, 00:59   

Kabelek już zamówiony :) :) wiec gdy dojdzie do mnie zaczynam walke z kontrolka poduszki grrrrr....
 
 
     
user_02 
---

Model Samochodu: brak
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Lip 2010
Posty: 945
Skąd: Śląsk
Poziom: 27
HP: 35/1795
 2%
MP: 857/857
 100%
EXP: 28/83
 33%
Wysłany: 2013-03-03, 20:15   

Jak by kogoś interesowało które piny trzeba przepiąć, i ma konto na Autokącik'u to polecam - http://autokacik.pl/showf...&fpart=all&vc=1

Jak nie to zdjęcia z tego tematu:

i
_________________
Tworzymy nową przyszłość :)
 
     
betees 

Model Samochodu: Chvrolet Lacetti
Dołączył: 26 Mar 2014
Posty: 2
Skąd: Warszawa
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 1/9
 11%
Wysłany: 2014-03-26, 16:07   Głupie pytanie

mam głupie pytanie czy KKL oznacza kabel już przekrosowany? Jeśli nie to idzie gdzieś kupić taki już taki z zamienionymi pinami?

Oczywiście chodzi o poduszki. Kupiłem EMLa a dopiero później zacząłem czytać.
 
     
Maciej 


Model Samochodu: Lacetti 1.6 kombi
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 16 Kwi 2010
Posty: 87
Skąd: Warszawa
Poziom: 8
HP: 0/159
 0%
MP: 76/76
 100%
EXP: 6/19
 31%
Wysłany: 2014-03-30, 17:58   

Tu jest ciekawostka - http://allegro.pl/skaner-...4091154123.html Czy miał ktoś doświadczenia z tym urządzeniem?
_________________
pozdrawiam
Maciek
 
     
betees 

Model Samochodu: Chvrolet Lacetti
Dołączył: 26 Mar 2014
Posty: 2
Skąd: Warszawa
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 1/9
 11%
Wysłany: 2014-04-18, 09:03   

Maciej napisał/a:
Tu jest ciekawostka - http://allegro.pl/skaner-...4091154123.html Czy miał ktoś doświadczenia z tym urządzeniem?


to z poduszkami nie powalczy zapewne. Do takiej zabawy polecam EMLa na BT i dowolną aplikację na telefon np. Torque
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: