Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Piny w radiu
Autor Wiadomość
pablo 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LT+Premium
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Lut 2013
Posty: 50
Skąd: Warszawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 12/13
 92%
Wysłany: 2013-05-06, 14:59   Piny w radiu

Witam serdecznie.
Czy ktoś ma lub wie gdzie można znaleźć opis tylnej części radia w cruze.
Radio z CD. Chodzi mi o to żeby dokładnie wiedzieć który kabelek do czego.
I czy jest możliwość wyciszenia radia przez podłączenie odpowiedniego kabla z zestawu głośnomówiącego, inaczej czy jest w tylnej kostce wyjście na mute?
Wyświetlacz w samochodzie mam tej średniej wielkości, nawigacji nie ma.
Taki mam wyświetlacz i takie radio
_________________
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-05-06, 19:03   Re: Piny w radiu

pablo napisał/a:
Witam serdecznie.
Czy ktoś ma lub wie gdzie można znaleźć opis tylnej części radia w cruze.
Radio z CD. Chodzi mi o to żeby dokładnie wiedzieć który kabelek do czego.
I czy jest możliwość wyciszenia radia przez podłączenie odpowiedniego kabla z zestawu głośnomówiącego, inaczej czy jest w tylnej kostce wyjście na mute?
Wyświetlacz w samochodzie mam tej średniej wielkości, nawigacji nie ma.
Taki mam wyświetlacz i takie radio Obrazek



Jak bedziesz mial wlasciwa przejsciowke, to radio jest wyciszane, a nawet pojawia sie napis TELEFON.
 
     
pablo 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LT+Premium
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Lut 2013
Posty: 50
Skąd: Warszawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 12/13
 92%
Wysłany: 2013-05-06, 21:51   

Mogę nie mieć odpowiedniej przejściówki, a poza tym chcę żeby dźwięk podczas rozmowy leciał z głośnika w drzwiach.
Tak miałem w poprzednim samochodzie, ale nie wiem czy tu się tak uda.
Chciałbym wiedzieć konkretnie, który kabel jest od głośników, który od + po stacyjce, który na stałe.
_________________
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-05-06, 22:05   

pablo napisał/a:
Mogę nie mieć odpowiedniej przejściówki, a poza tym chcę żeby dźwięk podczas rozmowy leciał z głośnika w drzwiach.
Tak miałem w poprzednim samochodzie, ale nie wiem czy tu się tak uda.
Chciałbym wiedzieć konkretnie, który kabel jest od głośników, który od + po stacyjce, który na stałe.



Mam takie złacze na zbyciu.



a potem kazdy zestaw glosnomowiacy da sobie rade.

Testowano na
Nokia CK-300
Parrot CK3100
 
     
bubek4070 
bubek4070

Model Samochodu: CAPTIVA
Pomógł: 2 razy
Wiek: 49
Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 114
Skąd: południe PL
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 14/20
 70%
Wysłany: 2013-05-29, 21:12   

W cruzie są montowane różne modele musisz zobaczyc jaka wersja CQ-JG3972YC ,СQ-JG-3977 to modele do 2010r, CQ-JG2022GC model 2011r mam rozpiske ale po rosyjsku pinów
 
     
pablo 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LT+Premium
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Lut 2013
Posty: 50
Skąd: Warszawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 12/13
 92%
Wysłany: 2013-05-29, 23:10   

W sumie to temat nie aktualny, bo już zamontowałem zestaw głośnomówiący tak jak chciałem.


Także dzięki za pomoc i rady.
_________________
 
     
AdamT

Model Samochodu: 3210
Dołączył: 01 Kwi 2012
Posty: 79
Skąd: 123
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 14/16
 87%
Wysłany: 2013-06-07, 09:04   

To może jednak ktoś ma "pod ręką" rozpiskę złącza?
 
     
MiSiEk# 

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Lip 2012
Posty: 55
Skąd: Radom
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 4/14
 28%
Wysłany: 2013-06-07, 13:59   

Jak ktoś gawarit pa ruski jazyk to jest dokladna rozpiska:

http://www.ertasvc.ru/tovar/4334.htm

dolne piny po "ludzku"

29- przewód uziemniea dźwięku ?? MUTE ??
30- przewód uziemniea dźwięku ?? MUTE ??
31- RF-
32- LF-
33- RR-
34- LR-
35- NO -nie podłączony
36- NO -nie podłączony
37- AMP. REM - Sterowanie wzmacniaczem antenowym
38- GND
39- RF+
40- LF+
41- RR+
42- LR+
43- zdalny sygnał startu Entertainment System
44- BAT+
 
     
AdamT

Model Samochodu: 3210
Dołączył: 01 Kwi 2012
Posty: 79
Skąd: 123
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 14/16
 87%
  Wysłany: 2013-06-08, 13:54   

English ver.

 
     
maro 

Model Samochodu: CRUZE 2009
Pomógł: 7 razy
Wiek: 39
Dołączył: 02 Mar 2014
Posty: 245
Skąd: Warszawa
Poziom: 14
HP: 4/426
 1%
MP: 203/203
 100%
EXP: 21/33
 63%
Wysłany: 2014-04-02, 13:21   

38 gnd
44 bat +
A ktory to ACC?
_________________
http://forum.chevrolet.org.pl/viewtopic.php?t=3692
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1422/10164
 14%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2014-04-02, 22:16   

maro, całkiem możliwe że funkcja ACC realizowana jest przez BCM,
bo zauważ że radio w Cruze można włączyć bez ustawienia ACC, i wyłącza się ono również całkiem niezależnie od ACC,
w zależności od ustawienia, samoczynnie, przy otwarciu drzwi, manualnie, lub po 10 minutach.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
maro 

Model Samochodu: CRUZE 2009
Pomógł: 7 razy
Wiek: 39
Dołączył: 02 Mar 2014
Posty: 245
Skąd: Warszawa
Poziom: 14
HP: 4/426
 1%
MP: 203/203
 100%
EXP: 21/33
 63%
Wysłany: 2014-04-02, 22:44   

Faktycznie jest jak piszesz. A jak najlepiej podpiąć nawigacje tak by ladowala sie tylko po odpaleniu silnika?
_________________
http://forum.chevrolet.org.pl/viewtopic.php?t=3692
 
     
Krzysiek_81 


Model Samochodu: Orlando 1.8 LT+ LPG
Pomógł: 21 razy
Wiek: 39
Dołączył: 07 Kwi 2013
Posty: 436
Skąd: Legionowo
Poziom: 19
HP: 7/798
 1%
MP: 381/381
 100%
EXP: 19/49
 38%
Wysłany: 2014-04-03, 07:30   

Kolego, musiałbyś znależć w skrzynce bezpieczników taki, który dostaje prąd po przekręceniu stacyjki (w Orlando szukał tego kolega wszim, ale dla Cruze może być identycznie) i spod tego bezpiecznika pociągnąć zasilanie.

Żeby to zrobić, potrzebujesz czegoś takiego jak
TUTAJ .

Przejściówkę tą wpinasz w miejsze oryginalnego bezpiecznika, w jedno z miejsc ten oryginalny bezpiecznik do urządzenia pod które się podpinasz, a w drugi slot bezpiecznik do tego urządzenia, które podłączysz do wyprowadzonych bokiem 12 woltów.

Do tego jeszcze trzeba ukryć przy bezpiecznikach jakiś step-down z 12V na 5V i już sam kabel wyprowadasz sobie spokojnie pod navi, rejestrator czy co tam sobie stryjenka życzy.
_________________
Pozdrawiam, Krzysiek

 
     
barus 

Model Samochodu: cruze HB 1.8 LT+ pemium - LPG
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 03 Mar 2013
Posty: 141
Skąd: bielsko-b
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 21/22
 95%
Wysłany: 2014-04-03, 09:37   

maro napisał/a:
A jak najlepiej podpiąć nawigacje tak by ladowala sie tylko po odpaleniu silnika?


Masz tu moją rozpiskę stacyjki w Cruze: http://zapodaj.net/230566fddf57d.jpg.html
Najlepiej podepnij się w punkcie S31/1 lub X3/6. Chyba trzeba by było zmienić bezpiecznik F22DA z 2A na 5A.
 
     
maro 

Model Samochodu: CRUZE 2009
Pomógł: 7 razy
Wiek: 39
Dołączył: 02 Mar 2014
Posty: 245
Skąd: Warszawa
Poziom: 14
HP: 4/426
 1%
MP: 203/203
 100%
EXP: 21/33
 63%
Wysłany: 2014-04-03, 14:08   

Krzysiek_81 napisał/a:
Kolego, musiałbyś znależć w skrzynce bezpieczników taki, który dostaje prąd po przekręceniu stacyjki (w Orlando szukał tego kolega wszim, ale dla Cruze może być identycznie) i spod tego bezpiecznika pociągnąć zasilanie.

Żeby to zrobić, potrzebujesz czegoś takiego jak
TUTAJ .
Obrazek
Przejściówkę tą wpinasz w miejsze oryginalnego bezpiecznika, w jedno z miejsc ten oryginalny bezpiecznik do urządzenia pod które się podpinasz, a w drugi slot bezpiecznik do tego urządzenia, które podłączysz do wyprowadzonych bokiem 12 woltów.

Do tego jeszcze trzeba ukryć przy bezpiecznikach jakiś step-down z 12V na 5V i już sam kabel wyprowadasz sobie spokojnie pod navi, rejestrator czy co tam sobie stryjenka życzy.


Hej a ten adapter ma tylko kabel czerwony. Zapalniczka ma dwa kable. Do czego wpiąć sie czarnym?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: