Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
[T300] mia?em okazj? si? nim przejecha? :-)
Autor Wiadomość
chevy_power 

Model Samochodu: Chevrolet Aveo, Chevrolet Cruze
Pomógł: 19 razy
Wiek: 34
Dołączył: 01 Lis 2010
Posty: 756
Skąd: Kraków
Poziom: 24
HP: 27/1353
 2%
MP: 646/646
 100%
EXP: 58/68
 85%
Wysłany: 2014-06-22, 14:15   [T300] miałem okazję się nim przejechać :-)

W nocy z piątku na sobotę miałem okazję przejechać się służbowym Chevym Aveo T300 1.3 silnik benzyna :-) na trasie ze Szczawnicy do Krakowa. Jako, że na co dzień użytkuję T200, potraktowałem tą okazjonalną przejażdżkę jako jazdę testową.
Pomijając fakt, że auto to całkiem inna generacja, urzekł mnie środek i ergonomia. Profilowana trójramienna kierownica była pierwszym elementem na który zwróciłem uwagę. Po odpaleniu i przejechaniu pierwszych kilometrów od razu czułem się jakbym nie jechał Chevroletem a przynajmniej Audi A3... cicha praca silnika, stabilność trakcji na zakrętach. Na zakopiance wcisnąłem sobie tempomat i praktycznie nie jechałem a leciałem po szosie.
T300 to naprawdę wysoka jakość wykonania i całkiem inna klasa do T200.

Ale mam pytanie do użytkowników tej generacji. W kierownicy były 2 przyciski - tempomat i pod nim guzik "LPM" z symbolem tempomatu, ale nie mam pojęcia jaką on ma funkcję...

pozdravka
 
     
gijar 

Model Samochodu: Aveo T300 1,4 LT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Gru 2012
Posty: 19
Skąd: Sosnowiec
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 1/9
 11%
Wysłany: 2014-06-24, 19:27   

chevy_power napisał/a:
Ale mam pytanie do użytkowników tej generacji. W kierownicy były 2 przyciski - tempomat i pod nim guzik "LPM" z symbolem tempomatu, ale nie mam pojęcia jaką on ma funkcję...

Też tego nie używam, ale wiem że jest to pewnego rodzaju ogranicznik prędkości-po przekroczeniu ustawionej wcześniej zadanej prędkości, odzywa się sygnał alarmowy (bimbaj)
A propos silnika - to chyba był 1,4 ?
 
     
chevy_power 

Model Samochodu: Chevrolet Aveo, Chevrolet Cruze
Pomógł: 19 razy
Wiek: 34
Dołączył: 01 Lis 2010
Posty: 756
Skąd: Kraków
Poziom: 24
HP: 27/1353
 2%
MP: 646/646
 100%
EXP: 58/68
 85%
Wysłany: 2014-06-24, 19:58   

W dowodzie było wbite 1300ccm. Ze znajomym się kłóciłem bo wmawiał mi, że to diesel a ja uparcie, że benzyna.
 
     
chevy_power 

Model Samochodu: Chevrolet Aveo, Chevrolet Cruze
Pomógł: 19 razy
Wiek: 34
Dołączył: 01 Lis 2010
Posty: 756
Skąd: Kraków
Poziom: 24
HP: 27/1353
 2%
MP: 646/646
 100%
EXP: 58/68
 85%
Wysłany: 2014-06-25, 10:12   

Zwariuję... nie mogę się dodzwonić do szefowej, żeby się dowiedzieć od niej jaki to silnik a wczoraj z drugim znajomym dyskutowałem, że silnik 1300ccm to diesel... a ja jechałem benzyną :-( już sam nie wiem jaki to był silnik :-(
 
     
asamer 

Model Samochodu: Aveo T300 HB 86KM
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lis 2012
Posty: 74
Skąd: Piekary Śląskie
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 9/16
 56%
Wysłany: 2014-06-27, 22:23   

Benzyna 1.2 albo 1.4, jeśli 1.3 to tylko diesel.
 
     
MrFabulous 


Model Samochodu: Evanda CDX, Epica LT, Malibu LTZ
Pomógł: 24 razy
Dołączył: 21 Sie 2013
Posty: 211
Skąd: Tashkent, UZB
Poziom: 13
HP: 0/370
 0%
MP: 176/176
 100%
EXP: 17/30
 56%
Wysłany: 2014-06-27, 22:39   

chevy_power napisał/a:
już sam nie wiem jaki to był silnik :-(


A nie pamiętasz jak był wyskalowany obrotomierz? :-)
_________________
Evanda

Epica
 
     
chevy_power 

Model Samochodu: Chevrolet Aveo, Chevrolet Cruze
Pomógł: 19 razy
Wiek: 34
Dołączył: 01 Lis 2010
Posty: 756
Skąd: Kraków
Poziom: 24
HP: 27/1353
 2%
MP: 646/646
 100%
EXP: 58/68
 85%
Wysłany: 2014-06-27, 22:45   

MrFabulous napisał/a:
A nie pamiętasz jak był wyskalowany obrotomierz? :-)


Wydaje mi się, że dużo, bo czerwona skala zaczynała się powyżej 6500 rpm, chociaż auto wydawało mi się lekko mułowate pod górki przy obrotach rzędu 2500 rpm
 
     
MrFabulous 


Model Samochodu: Evanda CDX, Epica LT, Malibu LTZ
Pomógł: 24 razy
Dołączył: 21 Sie 2013
Posty: 211
Skąd: Tashkent, UZB
Poziom: 13
HP: 0/370
 0%
MP: 176/176
 100%
EXP: 17/30
 56%
Wysłany: 2014-06-27, 22:50   

Jeśli czerwone pole zaczynało się od 6500rpm, to musiała być benzyna. Nie ma innej opcji. Diesle mają od 4500rpm i wątpię, żeby w Aveo było inaczej.
_________________
Evanda

Epica
 
     
chevy_power 

Model Samochodu: Chevrolet Aveo, Chevrolet Cruze
Pomógł: 19 razy
Wiek: 34
Dołączył: 01 Lis 2010
Posty: 756
Skąd: Kraków
Poziom: 24
HP: 27/1353
 2%
MP: 646/646
 100%
EXP: 58/68
 85%
Wysłany: 2014-06-27, 22:59   

nie no to benzyna jestem pewien w 100%. po pracy silnika bym się od razu zorientował :-p ale wbite w dowód 1300ccm
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1321/10164
 13%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2014-06-29, 00:49   

A może diler pomylił w swoim czasie dowody rejestracyjne z autami? :mrgreen:
Były już podobne sprawy, sprawdź czy numer VIN na aucie zgadza się z tym z dowodu :-)
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
chevy_power 

Model Samochodu: Chevrolet Aveo, Chevrolet Cruze
Pomógł: 19 razy
Wiek: 34
Dołączył: 01 Lis 2010
Posty: 756
Skąd: Kraków
Poziom: 24
HP: 27/1353
 2%
MP: 646/646
 100%
EXP: 58/68
 85%
Wysłany: 2014-06-30, 18:01   

C77 nie mam już kontaktu z tym autem. Oddałem i póki co nie mam kontaktu handlowego z firmą. Ale to się może zmienić w niedługim czasie, bo sezon letni ;-)
 
     
prezes87

Model Samochodu: aveo
Dołączył: 29 Gru 2013
Posty: 44
Skąd: SRB
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 6/13
 46%
Wysłany: 2014-06-30, 21:38   

asamer napisał/a:
Benzyna 1.2 albo 1.4, jeśli 1.3 to tylko diesel.


dokładnie,nie ma aveo 1.3 w benzynie więc jakiś błąd w dowodzie zapewne
 
     
chevy_power 

Model Samochodu: Chevrolet Aveo, Chevrolet Cruze
Pomógł: 19 razy
Wiek: 34
Dołączył: 01 Lis 2010
Posty: 756
Skąd: Kraków
Poziom: 24
HP: 27/1353
 2%
MP: 646/646
 100%
EXP: 58/68
 85%
Wysłany: 2014-07-01, 11:14   

jeszcze zwróciłem uwagę, że miał 62 albo 63 kW mocy.
 
     
tomekrus 

Model Samochodu: Aveo T300 4d 1,2 86KM LT
Pomógł: 2 razy
Wiek: 37
Dołączył: 13 Sie 2012
Posty: 131
Skąd: WY
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 11/22
 50%
Wysłany: 2014-07-02, 23:49   

chevy_power napisał/a:
jeszcze zwróciłem uwagę, że miał 62 albo 63 kW mocy.


czyli 86KM, 1229 cm3, benzyna
_________________
 
     
chevy_power 

Model Samochodu: Chevrolet Aveo, Chevrolet Cruze
Pomógł: 19 razy
Wiek: 34
Dołączył: 01 Lis 2010
Posty: 756
Skąd: Kraków
Poziom: 24
HP: 27/1353
 2%
MP: 646/646
 100%
EXP: 58/68
 85%
Wysłany: 2014-07-03, 00:11   

...a ile wazyy Aveo T300? bo moje T200 ma 990kg w dowodzie
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: