Nadmuch na szyby baga?nika KOMBI |
Autor |
Wiadomość |
m81wwski
Model Samochodu: Lacetti 1.6 kmb
Poziom: 1
|
Wysłany: 2014-11-18, 09:05 Nadmuch na szyby bagażnika KOMBI
|
|
|
Cześć,
Mam pytanie do właścicieli modelu kombi. Po zakupie okazało się, że niestety wentylacja nie jest mocną stroną Lacetti. Aktualnie mocno parują mi szyby tylne pasażerów, a te szybki w bagażniku pomimo, że teoretycznie mają nawiewy to są cały czas zaparowane. Sprawdziłem ręką przy włączonym nawiewie tylko na nogi i niestety z tych nawiewów nie wydostaje się praktycznie żadne powietrze
Pytanie czy u was też tak jest?
Pozdr. Marcin |
|
|
|
 |
iskat1973
Model Samochodu: Chevrolet Nubira 1,8
Poziom: 12
|
Wysłany: 2014-11-18, 19:32
|
|
|
Niestety tak . Ujeżdżam na taksowce takie auto o jak mam 2,osoby z tylu to szyby zaparowane na maxa. Najgłupsze jest to ze jak ustawie nawiew na przednią szybę to 3/4 powietrza leci na nogi a 1/4 na szybę przednią. A nie lubię ciagle jeździć z włączoną klimą poprzez przycisk ten obok przycisku podgrzewania tylnej szyby i lusterek. |
_________________ Taksówkarz z Warszawy |
|
|
|
 |
Mirek79
Model Samochodu: Chevrolet Lacetti
Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 11 Mar 2013 Posty: 52 Skąd: Kraków
Poziom: 6
|
Wysłany: 2014-11-18, 23:21
|
|
|
To sprawdź czy nie masz coś źle złożone w sterowaniu nawiewu (cięgna od pokręteł), bo u mnie jak dam nawiew na przednią szybę to w 95% właśnie na nią dmucha, a nie na nogi 3/4 i 1/4 na szybę przednią. Mówię dlatego, żeby sprawdzić, ponieważ znajomy tak miał, jak mechanicy poprawiali mu "zimne luty" w sterowaniu ogrzewania tylnej szyby, klimy i obiegu zamkniętego, coś pomieszali z założeniem cięgien od pokręteł i też mu nie dmuchał nawiew tam gdzie ustawił. Poprawili i jest ok. Marcin sprawdzę, czy u mnie w kombi coś wieje na te tylnie szybki i dam Ci znać. |
|
|
|
 |
Mirek79
Model Samochodu: Chevrolet Lacetti
Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 11 Mar 2013 Posty: 52 Skąd: Kraków
Poziom: 6
|
Wysłany: 2014-11-22, 11:45
|
|
|
Witam, sprawdziłem, jeździłem teraz z włączonym ogrzewaniem, faktycznie jest cieplej w okolicy tych kratek z tyłu, ale jakiś mocnych podmuchów tam nie czuć, powiedziałbym nawet, że nie dmucha tamtędy wcale. U mnie nawet jak mam trzy osoby na pokładzie, nie parują szyby bardzo( te tylne bagażnika też), a jak już zaparują to włączam klimę i w momencie odparują. Moje porady są takie: sprawdzić filtr kabinowy, w Nubirze I miałem problem z parującymi szybami (brak klimy, przeciekająca przy większych opadach uszczelka drzwi kierowcy), kupiłem pochłaniacz wilgoci (torebka z granulkami) i przez całą zimę szyby parowały bardzo mało, ale też starałem się pilnować, żeby na dywanikach nie było dużo wody. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|