Przesunięty przez: nieaktualne 2013-02-15, 22:17 |
Wytrzyma?o?c zawieszenia w aveo |
Autor |
Wiadomość |
Przeeemek
Model Samochodu: Chevrolet Aveo 1.2 sedan
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Sty 2010 Posty: 176 Skąd: Polska
Poziom: 12
|
Wysłany: 2015-05-27, 23:45
|
|
|
chevy_power napisał/a: | a ja w ubiegłym tygodniu przy stanie 112 000 km wymieniłem tylne amorki
objaw zużycia pojawił się jak trzeba było znajomych przewieźć na tylnej kanapie i auto skrzypiało jak furmanka. |
Szukam po forum o piszczącym zawieszeniu tylnym i wpadłem na twój post. Nie pomyślałbym, że piszczeć mogą amortyzatory a piszczenie/skrzypienie czy jak to nazwać jest coraz bardziej męczące. Chociaż sądzę, że było od zawsze tylko w mniejszym stopniu.
Do tego doszło mi ostatnio coś takiego, że lewy tył stoi troszkę niżej od prawej strony. Ale to też nie cały czas. Czasami jest prawie równo, a czasami różnica około 3-5cm w prześwicie. Sprężyna raczej nie pękła - nic nie widać. |
_________________ Chevrolet Aveo 2006r. sedan 1.2 8V 72KM w gazie |
|
|
|
 |
pacopaco

Model Samochodu: AVEO T300 sedan LT+
Pomógł: 2 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Paź 2015 Posty: 48 Skąd: rąbień
Poziom: 5
|
Wysłany: 2015-10-25, 10:23
|
|
|
chevy_power napisał/a: | ja po pierwszych 15 tys. km musiałem wymienić łączniki stabilizatora - naprawa gwarancyjna
|
podobno te łączniki oryginalne fabrycznie montowane tak szybko padały wg ASO. U mnie też tak było i na gwarancji oba wymienili. Ponoć lepsze teraz dali. Póki co spokój, więc chyba nie kłamią. Nic mnie to nie kosztowało poza czasem.
PS: tak w ogóle dział jest nadwozie a mówimy o zawieszeniu. Osobiście bym wrzucił podkategorie zawieszenie do działu mechanicznego. |
_________________ '12 AVEO T300 sedan LT+ (A14XER) |
|
|
|
 |
|