Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: nieaktualne
2013-02-15, 22:17
Wytrzyma?o?c zawieszenia w aveo
Autor Wiadomość
Przeeemek 

Model Samochodu: Chevrolet Aveo 1.2 sedan
Poziom: 12
HP: 0/319
 0%
MP: 152/152
 100%
EXP: 9/27
 33%
Wysłany: 2015-05-27, 23:45   

chevy_power napisał/a:
a ja w ubiegłym tygodniu przy stanie 112 000 km wymieniłem tylne amorki :-)

objaw zużycia pojawił się jak trzeba było znajomych przewieźć na tylnej kanapie i auto skrzypiało jak furmanka.

Szukam po forum o piszczącym zawieszeniu tylnym i wpadłem na twój post. Nie pomyślałbym, że piszczeć mogą amortyzatory a piszczenie/skrzypienie czy jak to nazwać jest coraz bardziej męczące. Chociaż sądzę, że było od zawsze tylko w mniejszym stopniu.

Do tego doszło mi ostatnio coś takiego, że lewy tył stoi troszkę niżej od prawej strony. Ale to też nie cały czas. Czasami jest prawie równo, a czasami różnica około 3-5cm w prześwicie. Sprężyna raczej nie pękła - nic nie widać.

pacopaco 

Model Samochodu: AVEO T300 sedan LT+
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 10/13
 76%
Wysłany: 2015-10-25, 10:23   

chevy_power napisał/a:
ja po pierwszych 15 tys. km musiałem wymienić łączniki stabilizatora - naprawa gwarancyjna :>

podobno te łączniki oryginalne fabrycznie montowane tak szybko padały wg ASO. U mnie też tak było i na gwarancji oba wymienili. Ponoć lepsze teraz dali. Póki co spokój, więc chyba nie kłamią. Nic mnie to nie kosztowało poza czasem.

PS: tak w ogóle dział jest nadwozie a mówimy o zawieszeniu. Osobiście bym wrzucił podkategorie zawieszenie do działu mechanicznego.

Odpowiedz do tematu