Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
kontrolka IMMO kludka na aucie POMOCY!
Autor Wiadomość
krzaku89 

Model Samochodu: Captiva 2006 2.0vcdi
Wiek: 31
Dołączył: 10 Paź 2015
Posty: 5
Skąd: Opole
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 4/9
 44%
Wysłany: 2015-12-20, 13:20   kontrolka IMMO kludka na aucie POMOCY!

witam jestem nowy na forum jesli pominolem cos w regulaminie to przepraszam,

a teraz opisze moj problem.

autko smigalo ladnie caly dzien po czym stwierdzilem ze pojade na myjnie stojąc w kolejce do stanowiska kilkukrotnie odpalalem i gasilem auto by podjechac doslownie na kilka sekund i kilka metrów, w miedzy czasie sprzatelem auto w srodku (plakiem po guzikach), po sprzataniu srodka kolejny raz podjezdzalem kilkakrotnie jak wyzej pisalem, za ktoryms razem auto nie chcialo odpalic jak by aku padło.. zadzwoniłem po znajomego zeby odpalic na kable.. auto odpalilo na 3 sekundy i zgaslo z kontrolką czerwoną KŁUDKA zakmnięta na aucie

podładowałem akumulator w domu sytuacja ta sama auto odpali po czym gasnie z tym błędem , byłem sprawdzac kodowanie kluczyka jest OK.
rozebrałem stacyjke do uzwojenia wartosc na mierniku 30om wiec OK>

nie mam juz zielonego pojęcia co dalej robic ,
po podpięciu pod komputer pokazuje błąd B357A Obwód sterowania elementu grzewczego (zwarcie do akumulatora)


WFT? pomocy panowie święta idą a ja jestem uziemiony :(
 
     
mario78 
BLACK ROOF


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 15 Sie 2011
Posty: 1104
Skąd: Białystok
Poziom: 29
HP: 64/2142
 3%
MP: 1022/1022
 100%
EXP: 17/94
 18%
Wysłany: 2015-12-20, 20:41   

Tutaj masz wiecej na temat błędu który Ci wyskakuje :arrow: klik .
Próbowałeś odłączyć akumulator na 15min?
_________________

Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
NISSAN JUKE 1.6 DIG-T 0-222km/h i szybciej nie pojedzie
 
     
krzaku89 

Model Samochodu: Captiva 2006 2.0vcdi
Wiek: 31
Dołączył: 10 Paź 2015
Posty: 5
Skąd: Opole
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 4/9
 44%
Wysłany: 2016-03-20, 17:26   

witam , poraz kolejny ten problem mnie dopadł ;( odłączyłem aku na godzine i dżemik podpinam i znowu ta kontrolka auto odpala i gasnie po 3 sekundach ! pomocy !! :(

ostatnoi w serwisie kosztowalo mnie to 600zl :( :cry:
 
     
krzaku89 

Model Samochodu: Captiva 2006 2.0vcdi
Wiek: 31
Dołączył: 10 Paź 2015
Posty: 5
Skąd: Opole
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 4/9
 44%
Wysłany: 2016-03-20, 22:21   

Nikt ?? ?;(
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: