Działanie regulacji szyb i domykania szyb |
Autor |
Wiadomość |
krasy191
Model Samochodu: Captiva LTZ 2,2D 184 KM
Poziom: 3
|
Wysłany: 2016-05-01, 07:37 Działanie regulacji szyb i domykania szyb
|
|
|
Witam.
Czy w waszych Captivach też dwustopniowo działa tylko podnoszenie szyby kierowcy?
Jak kliknę krótko to podniesie się tylko kawałek i stanie, jak przytrzymam to podniesie się do końca. Niestety w przypadku szyb pasażerów podnoszą się tylko do momentu puszczenia przycisku. Czy da to się jakoś ustawić w taki sposób, żeby przy przytrzymaniu i puszczeniu przycisku szyba poszła automatycznie czy to w dół, czy w górę?
No i drugie pytanie. Czy można jakoś ustawić opcję domykania szyb z pilota? Czy może w ogóle takiej opcji nie ma? |
|
|
|
 |
Korneliusz
Model Samochodu: Captiva
Pomógł: 5 razy Wiek: 56 Dołączył: 17 Lip 2014 Posty: 125 Skąd: Szczecin
Poziom: 10
|
Wysłany: 2016-05-02, 09:51
|
|
|
Może nie konkretna odpowiedz ale...
Przyklad na innym aucie gdzie nie było alarmu fabrycznego. Dołożony został inny , taki uniwersal.
I w nim elektryk ustawił tak ze jak zamykałem z pilota to szyby automatycznie się domykały.
Więc moze warto się podpiąć np. Op-comem i sprawdzić co masz / alarm/ i być może ma tam jakieś opcje do regulowania.
Czytałem kiedyś zastosowanie Op-coma dla Zafiry i było tam sporo mozliwości manewrów.
A że Captiva ma w sobie dużo z Opli /w oplowskim programie Op-com jest wymieniona Captiva / to trzeba próbować sobie zmieniać.
Malo jest wiedzy w necie na temat naszych aut to trzeba sobie jakoś radzić. |
|
|
|
 |
wszim

Model Samochodu: chevrolet orlando 1,8 LPG
Pomógł: 19 razy Dołączył: 01 Wrz 2013 Posty: 394 Skąd: Nowy Sącz
Poziom: 18
|
Wysłany: 2016-05-02, 20:19 Re: Działanie regulacji szyb i domykania szyb
|
|
|
krasy191 napisał/a: | Witam.
Czy w waszych Captivach też dwustopniowo działa tylko podnoszenie szyby kierowcy?
Jak kliknę krótko to podniesie się tylko kawałek i stanie, jak przytrzymam to podniesie się do końca. Niestety w przypadku szyb pasażerów podnoszą się tylko do momentu puszczenia przycisku. Czy da to się jakoś ustawić w taki sposób, żeby przy przytrzymaniu i puszczeniu przycisku szyba poszła automatycznie czy to w dół, czy w górę?
|
Bo to się programuje. Na zamkniętej szybie naciśnij przycisk zamykania i przytrzymaj przez 5 sekund. |
_________________ Pozdrawiam |
|
|
|
 |
krasy191
|
Wysłany: 2016-05-03, 04:48
|
|
|
Oooo myślałem, że to będzie działać jak w Oplu tam było takie pyk jak się chwilkę przytrzymało na zamkniętym, nie myślałem, że tu trzeba tak dłużej przytrzymać. Dzisiaj sprawdzę i dam znać.
Dzięki. |
|
|
|
 |
krasy191
|
Wysłany: 2016-05-03, 13:22
|
|