Kontrolka ABS |
Autor |
Wiadomość |
Wili23
Model Samochodu: Aveo 1.2 84KW LPG
Poziom: 2
|
Wysłany: 2016-05-22, 11:31 Kontrolka ABS
|
|
|
Witam. To normalne ze w Aveo nie swieci sie kontrolka ABS? Tzn, po wlaczeniu zaplonu testowo sie pojawia. Przejezdzilem cala zime i nie zapalila sie w trakcie jazdy ani razu. Wydaje mi sie ze ABS dziala bo pare razy bylo slychac zgrzyty przy hamowaniu na śliskiej powierzchni |
|
|
|
 |
chevy_power
Model Samochodu: Chevrolet Aveo, Chevrolet Cruze
Pomógł: 19 razy Wiek: 37 Dołączył: 01 Lis 2010 Posty: 756 Skąd: Kraków
Poziom: 24
|
Wysłany: 2016-05-22, 16:25 Re: Kontrolka ABS
|
|
|
Wili23 napisał/a: | Witam. To normalne ze w Aveo nie swieci sie kontrolka ABS? Tzn, po wlaczeniu zaplonu testowo sie pojawia. Przejezdzilem cala zime i nie zapalila sie w trakcie jazdy ani razu. Wydaje mi sie ze ABS dziala bo pare razy bylo slychac zgrzyty przy hamowaniu na śliskiej powierzchni |
a czy w innych autach to normalne, że w trakcie jazdy się świeci kontrolka ABS? Raczej nie wydaje mi się. Prawdopodobnie uszkodzony czujnik ABS w którymś kole. Musisz rzucić auto na komputer to pokaże się przyczyna. |
|
|
|
 |
Wili23
Model Samochodu: Aveo 1.2 84KW LPG
Poziom: 2
|
Wysłany: 2016-05-22, 19:22
|
|
|
Hej.
zczytywałem kody błedów programem Torgue. Nic nie pokazuje. Sa lepsze aplikacje czy tylko warsztat? Czy zeby lampka sie zaswiecila musi zejsc sygnal z wszystkich czujników? |
|
|
|
 |
chevy_power
Model Samochodu: Chevrolet Aveo, Chevrolet Cruze
Pomógł: 19 razy Wiek: 37 Dołączył: 01 Lis 2010 Posty: 756 Skąd: Kraków
Poziom: 24
|
Wysłany: 2016-05-22, 19:30
|
|
|
ABS zaswieci nawet jak w jednym kole padnie czujnik. Swiecaca kontrolka swiadczy o tym ze abs jest wylaczony. Nie pamietam na jakim programie robilem test ale robilem to w warsztacie i wiem ze mi w dwoch kolach padly czujniki |
|
|
|
 |
|