Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2016-07-26, 18:28
Montaż Tempomatu w Cruze i Orlando
Autor Wiadomość
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-10-05, 21:03   

empik napisał/a:
A czy ktoś wie JAk zamontować Tempomat do Orlando LT+ 2.0D 136 KM Mam kolorową Navi + multimedialną kierownice ale nie mam tempomatu a strasznie mi go brakuję . W Autoryzowanym serwisie Opla i chevroleta (Kanclerz) powiedzieli mi że nie ma takiej możliwości


Widzisz gdybys podjechal no spota to bys juz wiedzial co i jak zalozyc zeby dzialalo. A tak to nadal masz zagwozdzke. Powiem ci ze wydatki konieczne to jakies 800-1000 zł
 
     
tolas 

Model Samochodu: ORLANDO 1.8 auto LT
Dołączył: 31 Lip 2013
Posty: 7
Skąd: UK/zga
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 6/9
 66%
Wysłany: 2013-10-06, 13:14   

Witam. To jest naprawde wkurzajace, ze autoryzowany service nie ma mozliwosci zalozenia tempomatu. Ja tak samo pisalem do servisu w Londynie/Uk i mi odpisali, ze nie ma mozliwosci zalozenia tempomatu jesli nie jest on zainstalowany fabrycznie. Oni sa juz chyba tylko od tego zeby przegladac auto na gwarancji i skasowac 1000 zl.
 
     
XaRaDaS 


Model Samochodu: Lacetti 1.6 SW
Pomógł: 14 razy
Wiek: 43
Dołączył: 23 Paź 2012
Posty: 898
Skąd: WX
Poziom: 26
HP: 49/1637
 3%
MP: 781/781
 100%
EXP: 59/78
 75%
Wysłany: 2013-10-06, 13:53   

empik, tutaj masz cały temat http://forum.chevrolet.org.pl/viewtopic.php?t=2868 jak zauważysz są dwie opcje, jedna to z linką tempomat, a drugi to elektroniczny.
_________________
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-10-06, 20:30   Jak założyć tempomat w Chevrolet Orlando

XaRaDaS napisał/a:
empik, tutaj masz cały temat http://forum.chevrolet.org.pl/viewtopic.php?t=2868 jak zauważysz są dwie opcje, jedna to z linką tempomat, a drugi to elektroniczny.


kolego XaRaDaS nie pchaj kolegi w slepy zaulek, bo w Cruze jest szyna CAN i to troche inaczej dziala
:arrow: http://forum.chevrolet.or...der=asc&start=0
 
     
elgato 

Model Samochodu: ORLANDO 1.8 LPG
Dołączył: 21 Maj 2014
Posty: 16
Skąd: OSWIECIM
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 6/8
 75%
Wysłany: 2016-07-25, 09:51   

Podbijam temat tylko nie wiem czy w dobrym wątku bo widziałem jeszcze jeden odnosnie instalacji tempomatu.

Co jakiś czas chodzi mi to po głowie i w tamtym tygodniu postanowiłem napisać kilka mejli do autoryzowanym serwisów a także do centrali Chevroleta. Póki co dostałem dwie odpowiedzi z serwisów czyli z jednego że się tym nie zajmują a z drugiego że mogę podjechać to oni sprawdzą czy się da. Samo sprawdzenie będzie kosztowało 150zł. Nie wiem czy warto ? Może ktoś już w jakiś sposób ogarnął temat. Ja posiadam wersję LS+ z 2011.
Saludos !
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1422/10164
 14%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2016-07-25, 10:37   

No co za gnojki tej!

(sorry ale inaczej takiego bezczelnego naciągania nie można skomentować)

Na 100% się da aktywować fabryczny tempomat w każdym Orlando!
więc niech sobie darują sprawdzanie, bo widać że nie mają o tym po prostu pojęcia.

Czytałeś już wyżej zalinkowany temat?
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
elgato 

Model Samochodu: ORLANDO 1.8 LPG
Dołączył: 21 Maj 2014
Posty: 16
Skąd: OSWIECIM
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 6/8
 75%
Wysłany: 2016-07-25, 10:45   

Tak czytałem, tu u nas i na innych także na czeskich. Raz rzuciło mi się w oczy (nie mogę tego teraz znaleźć) zdjęcie rozebranej kierownicy z wiązką która podobno świadczy o tym że można podłączyć tempomat. Nigdzie jednak nie ma twardych dowodów na to by móc podłączyć to jak w Oplu. CO do naciągania to też mam takie odczucie pani jak z infolini komórkowej : to ja do pana zadzwonie , ja pana umówię, czy może już dzisiaj się umówimy ? a resztę dogada pan z mechanikami :)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: