Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: nieaktualne
2013-02-15, 19:55
Zestaw car audio do Aveo
Autor Wiadomość
fryczas
[Usunięty]

Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 67/111
 60%
Wysłany: 2011-04-18, 21:22   Zestaw car audio do Aveo

Chciałbym zmodernizować moje car audio. Posiadam już radio ALPINE CDE-120R. chciałbym do tego dokupić jakieś głośniki i prawdopodobnie też wzmacniacz. Moze doradzicie mi jakie głośniki, wzmacniacz?? no i gdzie dać lepsze głośniki do tyłu czy do przodu??

Dodam ze posiadam aveo w sedanie (2005r)
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2011-04-18, 21:28   

fryczas, prawdziwa scena to przód a nie tył i na tym raczej się skoncentruj. Przy dobrym wygłuszeniu drzwi przednich i odseparowanych głośnikach nie będziesz potrzebował wcale wzmacniacza.

Twoje radio ma moc ok 18-20W na kanał.

Polecam Ci zestaw odseparowanych głośników HERTZ-a 165mm >KLIK< są to porządne i sprawdzone firmowe głośniki.

Dystanse można dobrać z firmy http://www.powe.pl nawet jeśli nie mają to dorobią. U mnie w HB dystanse dobrałem od VW Lupo.
 
     
ryjek 


Model Samochodu: Chevrolet Aveo
Pomógł: 6 razy
Wiek: 33
Dołączył: 01 Gru 2010
Posty: 723
Skąd: Czerwionka-Leszczyny
Poziom: 24
HP: 27/1353
 2%
MP: 646/646
 100%
EXP: 25/68
 36%
Wysłany: 2011-04-23, 17:12   

zmieszczą się takie olbrzymy na przód?
_________________
aveo sedan 1.4 SOHC
Opel tigra 1.6 16v
aveo hatchback 1.2 SOHC-ojca

 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2011-04-23, 18:37   

ryjek napisał/a:
zmieszczą się takie olbrzymy na przód?


Jak najbardziej.
 
     
ryjek 


Model Samochodu: Chevrolet Aveo
Pomógł: 6 razy
Wiek: 33
Dołączył: 01 Gru 2010
Posty: 723
Skąd: Czerwionka-Leszczyny
Poziom: 24
HP: 27/1353
 2%
MP: 646/646
 100%
EXP: 25/68
 36%
Wysłany: 2011-04-23, 19:10   

moja kobieta ma sprzęt z Magnata i też ładnie gra,tuba+wzmacniacz+radio sony+4głosniki
tylko że to jest małe autko więc znów jest inny efekt
_________________
aveo sedan 1.4 SOHC
Opel tigra 1.6 16v
aveo hatchback 1.2 SOHC-ojca

 
     
fryczas
[Usunięty]

Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 67/111
 60%
Wysłany: 2011-06-02, 21:04   

wie ktoś może do czego służy wyjście przedwzmacniacza i jak go użyć?
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2011-06-03, 15:01   

fryczas napisał/a:
wie ktoś może do czego służy wyjście przedwzmacniacza i jak go użyć?


Za pomocą przyłączy przedwzmacniacza (Preamp-Out) przy radioodtwarzaczu można podłączyć zewnętrzny wzmacniacz ponadto do zintegrowanego dynamicznego filtra dolnoprzepustowego urządzenia (możliwość regulacji poziomu i częstotliwości granicznej) można podłączyć przedwzmacniacz w celu obsługi głośnika subniskotonowego (Subwoofer).
 
     
fryczas
[Usunięty]

Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 67/111
 60%
Wysłany: 2011-06-04, 07:55   

tzn ze te wyjście wysyła takie same impulsy jak do zwykłego głośnika? Dobrze rozumie:>
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2011-06-13, 16:22   

Cytat:
tzn ze te wyjście wysyła takie same impulsy jak do zwykłego głośnika?


Nie.
 
     
fryczas
[Usunięty]

Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 67/111
 60%
Wysłany: 2011-06-13, 20:06   

już obczaiłem:D te wejście wysyła sygnał +12V gdy jest załączone radio :)

A z przodu są głośniki 10 cm. A ja zamatowałem 16,5 cm odseparowanie firmy HERTZ modelu nie pamiętam (250zł) głośniki basu za bardzo nie dają ale z TUBA PEIYING BB300X daje bardzo miły efekt:)
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2011-06-13, 20:13   

Cytat:
już obczaiłem:D te wejście wysyła sygnał +12V gdy jest załączone radio


Nie kolego.

Jeśli tam się pojawia jakieś napięcie na wyjściu Preamp-Out to max 3V. To o czym piszesz to funkcja rem (sterowanie +12V) którym załączasz np wzmacniacz lub antenę elektryczną.
 
     
fryczas
[Usunięty]

Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 67/111
 60%
Wysłany: 2011-06-14, 15:48   

Sprawdziłem wyjście opisane wyjście przedwzmacniacza ma +12V
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2011-06-14, 16:05   

Napisz mi dokładnie co to za model o którym piszesz.
 
     
fryczas
[Usunięty]

Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 67/111
 60%
Wysłany: 2011-06-15, 19:53   

w pierwszym poście napisałem:)
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2011-06-15, 20:48   

No to jeśli chodzi o ALPINE CDE-120R to:

napięcie przedwzmacniacza to 2V a impedancja przedwzmacniacza to 200 ohms.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: