Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2013-07-21, 21:37
Window closer - Automatyczne domykanie szyb z kluczyka
Autor Wiadomość
backlit 


Model Samochodu: Cruze sedan 1.6 LS+ RM2013
Pomógł: 6 razy
Wiek: 39
Dołączył: 25 Lis 2012
Posty: 122
Skąd: Silesia
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 2/22
 9%
Wysłany: 2013-05-15, 10:15   

Sorki Panowie nie sprawdzałem PW dlatego nie odzywałem się. Napisały dwie osoby: AdamT oraz zzzz. Żeby nikt się nie obraził dogadajcie się między sobą komu to bardziej jest potrzebne. Z mojej perspektywy wolałbym przetestować na "żywo" moduł.
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 38
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1321/10164
 13%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2013-05-15, 10:19   

Spokojnie, na pewno będzie działał w obu przypadkach :-)

Ja obecnie kombinuje jak ustawić radio by się wyłączało razem z zamknięciem szyb i uzbrojeniem alarmu,
bo póki co gra dalej przez parę minut po zdalnym zamknięciu szyb :mrgreen:
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
Ostatnio zmieniony przez C77 2013-05-15, 10:19, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 139/3484
 4%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-05-15, 12:10   

C77 napisał/a:
Spokojnie, na pewno będzie działał w obu przypadkach :-)

Ja obecnie kombinuje jak ustawić radio by się wyłączało razem z zamknięciem szyb i uzbrojeniem alarmu,
bo póki co gra dalej przez parę minut po zdalnym zamknięciu szyb :mrgreen:


Ze jak? U mnie radio się wyłącza zaraz po otwarciu drzwi.
 
     
backlit 


Model Samochodu: Cruze sedan 1.6 LS+ RM2013
Pomógł: 6 razy
Wiek: 39
Dołączył: 25 Lis 2012
Posty: 122
Skąd: Silesia
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 2/22
 9%
Wysłany: 2013-05-15, 12:32   

Z tego co wiem to jak masz wyjęty kluczyk (lub w pozycji O) podczas otwarcia drzwi od kierowcy radio wyłączy się automatycznie.
 
     
mario78 
BLACK ROOF


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 15 Sie 2011
Posty: 1104
Skąd: Białystok
Poziom: 29
HP: 64/2142
 3%
MP: 1022/1022
 100%
EXP: 17/94
 18%
Wysłany: 2013-05-15, 13:06   

user_01 napisał/a:
C77 napisał/a:
Spokojnie, na pewno będzie działał w obu przypadkach :-)

Ja obecnie kombinuje jak ustawić radio by się wyłączało razem z zamknięciem szyb i uzbrojeniem alarmu,
bo póki co gra dalej przez parę minut po zdalnym zamknięciu szyb :mrgreen:


Ze jak? U mnie radio się wyłącza zaraz po otwarciu drzwi.


Pewnie chodziło o to, że : silnik zgaszony, radio uruchomione ręcznie po otwarciu drzwi, drzwi zamykasz, szyby otwarte, stoisz na zewnątrz i wciskasz przycisk zmykania->szyby się zmykają a radio gra dalej.
_________________

Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
NISSAN JUKE 1.6 DIG-T 0-222km/h i szybciej nie pojedzie
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 139/3484
 4%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-05-15, 13:26   

mario78 napisał/a:
user_01 napisał/a:
C77 napisał/a:
Spokojnie, na pewno będzie działał w obu przypadkach :-)

Ja obecnie kombinuje jak ustawić radio by się wyłączało razem z zamknięciem szyb i uzbrojeniem alarmu,
bo póki co gra dalej przez parę minut po zdalnym zamknięciu szyb :mrgreen:


Ze jak? U mnie radio się wyłącza zaraz po otwarciu drzwi.


Pewnie chodziło o to, że : silnik zgaszony, radio uruchomione ręcznie po otwarciu drzwi, drzwi zamykasz, szyby otwarte, stoisz na zewnątrz i wciskasz przycisk zmykania->szyby się zmykają a radio gra dalej.


To tak radio bedzie grac przez 10 minut i sie wyłaczy samo. Wiem bo jak robie cos przy aucie, to mi sie wylacza jak zapomne wlozyc kluczyk
 
     
zzzz 


Model Samochodu: CRUZE 1.8 LT+ z LPG
Wiek: 61
Dołączył: 25 Mar 2012
Posty: 112
Skąd: Polska
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 12/20
 60%
Wysłany: 2013-05-15, 14:07   

backlit napisał/a:
Sorki Panowie nie sprawdzałem PW dlatego nie odzywałem się. Napisały dwie osoby: AdamT oraz zzzz. Żeby nikt się nie obraził dogadajcie się między sobą komu to bardziej jest potrzebne. Z mojej perspektywy wolałbym przetestować na "żywo" moduł.


ja na pewno potrzebuję bardziej! :)
jak kol. AdamT nie zrezygnuje to to rzuć monetą( ja biorę orła), i ten kto wygra to weźmie, jakby moduł nie chodził to sprawdzi ten drugi :lol:
 
     
barusa
[Usunięty]

Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 67/111
 60%
Wysłany: 2013-05-15, 19:30   

backlit napisał/a:
No i lipa panowie. Efekt taki sam jak na poprzedniej wersji. Szarpnie parę milimetrów do góry i na tym koniec. Widać nie jest mi dane tego użyć w obecnej wersji auta.


U mnie przy zamykaniu drzwi z pilota zawsze domyka szyby, jak którąś zostawię otwartą,
niestety nie mogę otworzyć szyb z pilota, moduł ściągnąłem i zamontowałem miesiąc temu.
 
     
AdamT

Model Samochodu: 3210
Dołączył: 01 Kwi 2012
Posty: 79
Skąd: 123
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 14/16
 87%
Wysłany: 2013-05-15, 19:51   

zzzz napisał/a:
backlit napisał/a:
Sorki Panowie nie sprawdzałem PW dlatego nie odzywałem się. Napisały dwie osoby: AdamT oraz zzzz. Żeby nikt się nie obraził dogadajcie się między sobą komu to bardziej jest potrzebne. Z mojej perspektywy wolałbym przetestować na "żywo" moduł.


ja na pewno potrzebuję bardziej! :)
jak kol. AdamT nie zrezygnuje to to rzuć monetą( ja biorę orła), i ten kto wygra to weźmie, jakby moduł nie chodził to sprawdzi ten drugi :lol:

No to zostaje rzut monetą, jak na mnie wypadnie to na spocie zrobimy test i $$$ :)
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 38
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1321/10164
 13%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2013-05-15, 21:14   

mario78 napisał/a:
Pewnie chodziło o to, że : silnik zgaszony, radio uruchomione ręcznie po otwarciu drzwi, drzwi zamykasz, szyby otwarte, stoisz na zewnątrz i wciskasz przycisk zmykania->szyby się zmykają a radio gra dalej.


Dokładnie o to chodziło.
I teraz tak: zależnie jak długo radio gra po wyciągnięciu kluczyka, przy otwartym samochodzie,
to tak proporcjonalnie szybciej się wyłączy po zamknięciu auta, w resztce czasu który pozostał do tych magicznych 10 minut.
Ale niestety nie stanie się to nigdy razem z zamknięciem auta :-(
Nie wiem czy byłoby w ogóle możliwe zintegrowanie samego wyłączenia radia łącznie z uzbrojeniem alarmu. Szkoda, że te moduły nie ingerują również w ta funkcję.
Może Barusa się wypowie w tym temacie :-)

I jeszcze jedno. Podobnież drugie ręczne załączenie radia po 1-szym odcięciu zasilania następuje, już na dwa razy dłuższy okres niż 10 min.
Nie wiem czy to prawda bo nigdy nie sprawdzałem z zegarkiem w ręku :-)
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
Ostatnio zmieniony przez C77 2013-05-15, 21:14, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
backlit 


Model Samochodu: Cruze sedan 1.6 LS+ RM2013
Pomógł: 6 razy
Wiek: 39
Dołączył: 25 Lis 2012
Posty: 122
Skąd: Silesia
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 2/22
 9%
Wysłany: 2013-05-15, 21:59   

Rzuciłem monetą i wypadł orzeł. Po odbiór zapraszam albo do Siemianowic albo w przyszłym tygodniu jak wrócę do roboty do Katowic.
 
     
zzzz 


Model Samochodu: CRUZE 1.8 LT+ z LPG
Wiek: 61
Dołączył: 25 Mar 2012
Posty: 112
Skąd: Polska
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 12/20
 60%
Wysłany: 2013-05-15, 22:47   

backlit napisał/a:
Rzuciłem monetą i wypadł orzeł. Po odbiór zapraszam albo do Siemianowic albo w przyszłym tygodniu jak wrócę do roboty do Katowic.


:)
odezwę się w piątek do południa bo jutro pracuję do późna.
daj mi na PW nr komórki to zadzwonię i się umówimy.
 
     
barusa
[Usunięty]

Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 67/111
 60%
Wysłany: 2013-05-16, 11:19   

barusa napisał/a:
U mnie przy zamykaniu drzwi z pilota zawsze domyka szyby, jak którąś zostawie otwartą,
niestety nie mogę otworzyć szyb z pilota, moduł sciągłem i zamontowałem miesiąc temu.


Oczy mi krwawią kiedy czytam swój post. :roll: "Sprowadziłem moduł". :)
 
     
mario78 
BLACK ROOF


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 15 Sie 2011
Posty: 1104
Skąd: Białystok
Poziom: 29
HP: 64/2142
 3%
MP: 1022/1022
 100%
EXP: 17/94
 18%
Wysłany: 2013-05-16, 12:11   

barusa napisał/a:
barusa napisał/a:
U mnie przy zamykaniu drzwi z pilota zawsze domyka szyby, jak którąś zostawie otwartą,
niestety nie mogę otworzyć szyb z pilota, modół sciągłem i zamontowałem miesiąc temu.


Oczy mi krwawią kiedy czytam swój post. :roll: "Sprowadziłem moduł". :)


I jak przytrzymasz przycisk otwierania na pilocie przez 3 sek. to tez nie otwiera?
_________________

Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
NISSAN JUKE 1.6 DIG-T 0-222km/h i szybciej nie pojedzie
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 38
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1321/10164
 13%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2013-05-16, 15:04   

barusa, naprawiło się :mrgreen:

a myślisz, że dałoby się zintegrować funkcję wyłączenia automatycznego radia razem z zamknięciem samochodu??
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
Ostatnio zmieniony przez C77 2013-05-16, 15:05, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: