Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2015-05-17, 21:53
Fabryczna Nawigacja
Autor Wiadomość
Cyb.org 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 5d 1,8
Dołączył: 11 Lis 2011
Posty: 26
Skąd: Bytom
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 8/9
 88%
Wysłany: 2012-01-17, 15:02   

Uuuu a ja niby też mam MY2012 i dotykać mogę ale nie ma to przeniesienia na funkcjonalność ;)
 
     
sobior 

Model Samochodu: Chevrolet CRUZE LTZ+ 1,8
Dołączył: 11 Sty 2012
Posty: 67
Skąd: Warszawa
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 2/16
 12%
Wysłany: 2012-04-23, 16:42   

Niestety odebrałem i rzeczywistość jest taka jaka jest navi jest, ale nie dotykowa :) Jak zapytałem dlaczego to dostałem odpowiedź, że się pomylili jak udzielali mi odpowiedzi i dotykowa montowana jest tylko w Captivie :)
_________________
 
 
     
Cyb.org 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 5d 1,8
Dołączył: 11 Lis 2011
Posty: 26
Skąd: Bytom
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 8/9
 88%
Wysłany: 2012-04-23, 16:48   

Możesz zrobić zrzut całej karty SD z mapami i podać MD5? Ciekawi mnie czy wszędzie jest to samo.
 
     
sobior 

Model Samochodu: Chevrolet CRUZE LTZ+ 1,8
Dołączył: 11 Sty 2012
Posty: 67
Skąd: Warszawa
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 2/16
 12%
Wysłany: 2012-04-23, 21:44   

spoko jutro tak zrobię i dam znać
_________________
 
 
     
endriu333 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LTZ+Premium LPG OMEGAS
Pomógł: 43 razy
Dołączył: 01 Mar 2012
Posty: 846
Skąd: Warszawa
Poziom: 26
HP: 32/1637
 2%
MP: 781/781
 100%
EXP: 7/78
 8%
Wysłany: 2012-04-24, 10:28   

Mam pytanie do posiadających taką nawigację- czy temperatura zewnętrzna i godzina jest zawsze widoczna - chodzi mi o pracę nawigacji , video itp. - czy na ten czas te dane znikają z wyświetlacza?
 
     
sobior 

Model Samochodu: Chevrolet CRUZE LTZ+ 1,8
Dołączył: 11 Sty 2012
Posty: 67
Skąd: Warszawa
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 2/16
 12%
Wysłany: 2012-04-24, 20:09   

U mnie jest zawsze widoczna

[ Dodano: |24 Kwi 2012|, o 20:18 ]
Cyb.org napisał/a:
Możesz zrobić zrzut całej karty SD z mapami i podać MD5? Ciekawi mnie czy wszędzie jest to samo.


Więc tak, nie wiem do końca co masz na myśli "zrobić zrzut" pewnie zgrać do jakiegoś pliku archiwum :) i podać md5, ale to niekoniecznie wyjdzie taki sam, więc poniżej zamieszczam zrzuty z pliku medium.cfg

COMMENT{ Beginn der Datensatzbeschreibung }
COMMENT{ Beginn der Informationen zum Datentraeger }

MEDIA_SECTION{
VERSION{'4.0'} |

COMMENT{ Textuelle Beschreibung des Mediums } |
MEDIA_DESCRIPTION{'sd2-GM-Entry_D_2011_POL_ELL+IRE v3'} |

COMMENT{ verschluesseltes Datum der Imageerstellung als U32-Wert } |
PRODUCTION_DATE{'3611695169'} |

COMMENT{ Databases die hier aufgefuehrt sind,} |
COMMENT{ werden in allen Datensaetzen auf dem Datentraeger eingeblendet } |

COMMENT{ Daten-Typ | Pfad auf | Einstiegs- | Format- | Status-} |
COMMENT{ | dem Device | datei | Version | flags} |
DATABASE_CONFIG{'TCF' | '/cfg/tima/' | '' | '1.0' | '0' } |

COMMENT{ Pfade auf dem Datentraeger zum Root des Datensatzes } |
DATASET_PATH{'/data'} |

}

COMMENT{ Ende der allgemeinen Informationen zum Datentraeger }

oraz z pliku info.txt:

sd2-GM-Entry_D_2011_POL_ELL+IRE v3

Worm: sd2-GM-Entry_D_2011_POL_ELL+IRE v3

DT-Title:

Project-Bez: GM GE Entry & MidNav+ EUR (CD Drive) [a.k.a. MY11.5]
Project-Info:

DS-Info: GM GE Entry & MidNav+ EUR (CD Drive) [a.k.a. MY11.5]

F5 NAV-Server: DI_SWNAVI10.2 C1P10
Boot-Reg.: g__eeu10
Default-Sprache: [_ g_ 01 m] (deutsch/metrisch)

Sprachen: brt.english dutch french german finnish italian danish polish norwegian portuguese russian spanish slovak turkish hungarian swedish czech

OB-Voice: VOICE/SPEECH_DIR_10.0V42

Nav-Data (knit): Link/Link_N14I11M10T9/nav2-MY11.5_NT_POL_ELL_2010.3_EUR_IRP_L14I11/v6
Map-Data (knit): Link/Link_N14I11M10T9/map2-MY11.5_NT_POL_ELL_2010.3_EUR_IRP_MK10/v1
WorldMap (knit): Link/Link_N14I11M10T9/map2-MY11.5_NT_POL_ELL_2010.3_EUR_IRP_MK10/v1

DTM-Daten: - keine -

Nav-Data (unknit): - keine -

RF-Data: - keine -

SDB-Data: - keine -
SDN-Data: - keine -

TMC (IRP): 409ff-5.8 a01ff-2.1 601ff-2.2 817ff-9.1 225ff-3.0 d01ff-9.0 f30ff-8.0 c07ff-3.1 301ff-0 e17ff-2.0 501ff-2.2 909ff-9.0 e33ff-2.1 f49ff-1

C-Date: 12.05.11 (14)

Tak dla porównania zawartości, można odczytać ver softu i datę z której pochodzi :)
JA odbierałem swojego Cruze'a 13 kwietnia br. a zamawiałem 7.01 br.
_________________
 
 
     
Cyb.org 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 5d 1,8
Dołączył: 11 Lis 2011
Posty: 26
Skąd: Bytom
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 8/9
 88%
Wysłany: 2012-04-24, 23:19   

Uuu... No to ja mam staruszka, bo wszystko v2. :/

MEDIA_DESCRIPTION{'sd2-GM-Entry_C_2011_POL_ELL+IRE v2'}
PRODUCTION_DATE{'207197967'}

i

sd2-GM-Entry_C_2011_POL_ELL+IRE v2
GM GE Entry & MidNav+ EUR (CD Drive) [a.k.a. MY11.5]
Link/Link_N14I11M10T9/nav2-GMMY11.5_NT_POL_ELL_2009.3_EUR_IRP_L14I11/v2
C-Date: 19.11.10 (11)

No to i MD5 na pewno by się różniły. A aktualizacja, na stronie producenta widziałem jakiś czas temu, że ~400zł kosztowała. Pewnie aktualizacja komputera przy przeglądzie tego nie obejmie. :]


A co do wyświetlanych czasu i temperatury, to nie jestem w stanie teraz sprawdzić ale wydaje mi się, że znika. A video to ta maszynka nie odtwarza... Tylko MP3 z USB - karta SD jest tylko dla map!
 
     
endriu333 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LTZ+Premium LPG OMEGAS
Pomógł: 43 razy
Dołączył: 01 Mar 2012
Posty: 846
Skąd: Warszawa
Poziom: 26
HP: 32/1637
 2%
MP: 781/781
 100%
EXP: 7/78
 8%
Wysłany: 2012-04-25, 07:27   

no właśnie - według mnie a raczej tego co widziałem na screen-ach temperatura i godzina znika z ekranu - dzięki za szczerość.
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2012-04-25, 09:11   

endriu333 napisał/a:
no właśnie - według mnie a raczej tego co widziałem na screen-ach temperatura i godzina znika z ekranu - dzięki za szczerość.


Co macie na mysli ze znika?
 
     
endriu333 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LTZ+Premium LPG OMEGAS
Pomógł: 43 razy
Dołączył: 01 Mar 2012
Posty: 846
Skąd: Warszawa
Poziom: 26
HP: 32/1637
 2%
MP: 781/781
 100%
EXP: 7/78
 8%
Wysłany: 2012-04-25, 09:26   

chodzi o to że "znika" czyli jesst niewidoczny gdy pracuje np. navi .... ja w tym swoim zwykłym wyświetlaczu mam tak, że niezaleźnie czy słucham radia, mp3, cd czy aux zawsze mam widoczną temp. zew. oraz godziną ...
 
     
Cyb.org 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 5d 1,8
Dołączył: 11 Lis 2011
Posty: 26
Skąd: Bytom
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 8/9
 88%
  Wysłany: 2012-04-25, 11:12   

To powinno trochę rozjaśnić kwestię Navi: http://youtu.be/ELRTbaLde3k?hd=1

Moja kulpa ;)
 
     
meowth 
=^..^=

Model Samochodu: ORLANDO
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 25 Sty 2012
Posty: 156
Skąd: Warszawa
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 14/25
 56%
Wysłany: 2012-04-25, 13:18   

Cyb.org i pozostali też ;-)
... żę się tak wtrącę, ale u mnie też nie znika. Z ciekawości sprawdzcie czy np. jeżeli wpiszecie taki adres:
Warszawa, Broniewskiego 9 (Żoliborz) to czy wam wyświetli punkt na mapie czy też się zawiesi tak jak na filmie.
http://www.youtube.com/watch?v=mfOTbQ2wY04
Jeżeli się nie zawiesi to proszę sprawdźcie czy np:
- macie już nowe połączenie między Armii Krajowej (od Prymasa Tysiąclecia) do węzła Konotopa
- ulice po trasie Zwycięzców, Międzynarodowa, Brazylijska są w kolorze żółtym.
Wszystko oczywiście Warszawa.
 
     
Cyb.org 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 5d 1,8
Dołączył: 11 Lis 2011
Posty: 26
Skąd: Bytom
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 8/9
 88%
Wysłany: 2012-04-25, 17:44   

Cruze: http://youtu.be/hFlBlxK16UU?hd=1

A ulic nie sprawdzę, bo nie wiem jak powinny wyglądać. :P
 
     
meowth 
=^..^=

Model Samochodu: ORLANDO
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 25 Sty 2012
Posty: 156
Skąd: Warszawa
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 14/25
 56%
Wysłany: 2012-04-27, 12:53   

Cyb.org, ok jeśli możesz to zrób fotę okolic tych ulic co podawałem Zwycięzców, Międzynarodowa, Brazylijska. Mi wymienili kartę SD na taką, która się nie wiesza przy Broniewskiego 9 ale za to aktualizacja mapy do tyłu i tylko tyle pamiętam z poprzedniej mapy, węzeł konotopy z S8
 
     
Cyb.org 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 5d 1,8
Dołączył: 11 Lis 2011
Posty: 26
Skąd: Bytom
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 8/9
 88%
Wysłany: 2012-04-27, 13:40   

Przy okazji zrobię. Sprawdź na razie te numery wersji co pisaliśmy wcześniej.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: