Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2015-07-28, 13:36
Audio w wersji LT
Autor Wiadomość
comtv 


Model Samochodu: Orlando LT+, 1.8+LPG
Pomógł: 11 razy
Wiek: 52
Dołączył: 08 Mar 2012
Posty: 101
Skąd: Katowice
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 1/20
 5%
Wysłany: 2012-03-24, 12:22   Audio w wersji LT

Witam wszystkich.
Przymierzam się właśnie do zakupu Orlando w wersji LT lub LT+. I tu pytanie - jakie audio posiada wersja LT na Polskę? Z instrukcji obsługi oraz zdjęć wynika, że montowane są trzy wersje audio - CD300 (z wąskim wyświetlaczem cyfrowym), CD400 (z większym wyświetlaczem cyfrowym, takim jak na zdjeciach na stronie Chevroleta) oraz NAV600 (nawigacja). W LT+ wiadomo - jest NAV600, LS widziałem na żywo - tam jest prawdopodobnie CD300, czyli wąski wyswietlacz. Co wkładają do LT? Pytałem w salonie i zrobili wielkie oczy, nie mają LT na stanie i nie wiedzą.
Może ktoś z szanownych posiadaczy coś podpowie?

Pozdr.
Jarek
 
     
guzik1978 


Model Samochodu: Chevrolet ORLANDO LT 1.8
Pomógł: 6 razy
Wiek: 43
Dołączył: 17 Lut 2012
Posty: 152
Skąd: Wrocław
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 10/25
 40%
Wysłany: 2012-03-24, 22:15   

Wg instrukcji w wersji LT, którą posiadam jest model CD300
 
 
     
comtv 


Model Samochodu: Orlando LT+, 1.8+LPG
Pomógł: 11 razy
Wiek: 52
Dołączył: 08 Mar 2012
Posty: 101
Skąd: Katowice
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 1/20
 5%
Wysłany: 2012-03-24, 22:32   

Acha, czyli ten z dwulinijkowym wyświetlaczem. Tak coś czułem, że na nasz rynek jednak budżetowe wersje dają. Dzieki. Chyba powalczę o dobrą cenę na LT+, bo trochę głupio się przyznać ale lubię gadżety...
 
     
guzik1978 


Model Samochodu: Chevrolet ORLANDO LT 1.8
Pomógł: 6 razy
Wiek: 43
Dołączył: 17 Lut 2012
Posty: 152
Skąd: Wrocław
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 10/25
 40%
Wysłany: 2012-03-25, 09:53   

No jeśli lubisz gadżety to tak, ale pytanie właśnie jaka będzie cena, czy warta tego-wybór będzie należał do ciebie. A pewnie, że za taka cenę auta nie możesz mieć wszystkiego w pełnym wypasie ;)
 
 
     
comtv 


Model Samochodu: Orlando LT+, 1.8+LPG
Pomógł: 11 razy
Wiek: 52
Dołączył: 08 Mar 2012
Posty: 101
Skąd: Katowice
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 1/20
 5%
Wysłany: 2012-03-25, 10:35   

No wiem. Ale i tak największym wyrzeczeniem dla mnie jest wybór manualnej skrzyni, bo od 10 lat jeżdżę automatami a to pierońsko uzależnia. Jednak obawiam się, że do Orlando z benzyną w automacie to jeszcze kapelusz albo beret bym musiał dokupić - manual przecież już jest troszkę mułowaty. Także coś dla zaspokojenia ego by się przydało. Zobaczymy co sie uda utargować. Jak nie dadzą dobrej ceny to przy tej samej ulicy jest salon Porsche, więc bez łaski :)
 
     
ŁukaszK 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 5d 1.4T 140KM LT+ WTCC
Pomógł: 1 raz
Wiek: 34
Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 144
Skąd: RKR
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 2/25
 8%
Wysłany: 2012-03-25, 16:36   

W polskiej specyfikacji jest albo wąski wyświetlacz, albo nawigacja. Tego pośredniego w Orlando nie dostaniesz.
_________________
Nowe Aveo 1,3d 95KM LTZ 5d - for sale!

 
 
     
Krzys_159 

Model Samochodu: Chevrolet
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 17 Gru 2011
Posty: 38
Skąd: Michalowice
Poziom: 4
HP: 0/61
 0%
MP: 29/29
 100%
EXP: 11/11
 100%
Wysłany: 2012-07-24, 04:01   

comtv
i jakiego kupiłeś?
Bo ja jak poczytałem o problemach z nawigacją w Orlandach to kupiłbym bez fabrycznej nawigacji, a potem sobie dokupił osobne urządzenie, gdzie można wgrać sobie dowolny program.
_________________
QWERT
 
     
comtv 


Model Samochodu: Orlando LT+, 1.8+LPG
Pomógł: 11 razy
Wiek: 52
Dołączył: 08 Mar 2012
Posty: 101
Skąd: Katowice
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 1/20
 5%
Wysłany: 2012-07-24, 08:27   

Kupiłem LT+ z nawigacją i jak dotąd jestem bardzo z niej zadowolony. Nie wiesza się, szybko łapie sygnał. Jeżdżę dużo po Polsce, często po niewielkich miejscowościach i moim zdaniem mapa jest ok. Mapy są przygotowane "z wyprzedzeniem" - uwzględniają nawet trasy całkiem niedawno oddane do użytku np. obwodnica Gliwic. Są też na niej odcinki, które dopiero zostaną oddane np. końcówka A1 w kierunku granicy z Czechami.
Kupiłem niedawno na ebayu mapę Europy(tą do NAVI900), już niedługo sprawdzę jak sie sprawuje.
Wcześniej uzywałem wielu nawigacji, fabrycznej z Opla i Forda (tam jednak były mocno nieaktualne mapy), używałem Garmina, Nokia Maps, Goggle Maps i ostatnio AutoMapy więc mam jakieś porównanie. Jestem zadowolony z tego co mam teraz, brak kabli, ładowarek, nic nie trzeba chować, gdy opuszczasz samochód.
Myślę, że wrto było dopłacić do LT+, bo jednak oprócz nawigacji masz jeszcze parę innych dodatków jak alufelgi, USB, klimatronik i coś tam jeszcze.
I czasem trochę żałuję, że nie wziąłem LTZ :-)
 
     
meowth 
=^..^=

Model Samochodu: ORLANDO
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 25 Sty 2012
Posty: 156
Skąd: Warszawa
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 14/25
 56%
Wysłany: 2012-07-24, 10:55   

comtv, rozumiem, że masz NAVI600 to co ja (chyba że masz inną), czy masz np ten odcinek drogi:
http://goo.gl/maps/zzS6
 
     
comtv 


Model Samochodu: Orlando LT+, 1.8+LPG
Pomógł: 11 razy
Wiek: 52
Dołączył: 08 Mar 2012
Posty: 101
Skąd: Katowice
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 1/20
 5%
Wysłany: 2012-07-24, 11:48   

meowth, mam NAVI600, nie ma chyba innych w Orlando. Tego odcinka nie ma na mapie, tzn. nie jest cały, brakuje końcówki ulicy Targowej, czyli połączenia z trasą 560. Droga chyba kończy się przed rzeką.
 
     
meowth 
=^..^=

Model Samochodu: ORLANDO
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 25 Sty 2012
Posty: 156
Skąd: Warszawa
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 14/25
 56%
Wysłany: 2012-07-24, 14:02   

no to ok, nie pisz, że są przygotowane z wyprzedzeniem i są całkiem aktualne - ta obwodnica istnieje już ok 2 lat - 2010.08.
są miejsca gdzie wybiore cel i mam reset systemu it - narazie znalazłem takie w których mapa na 100% się zawiesi czyli 2, ale w sieci chodzi pełno filmików, gdzie podczas jazdy potrafi się zrestartować... fajnie.
Dalej... wyznaczając trasę z Warszawy do miejscowości Purda na Mazurach poprowadziła mnie przez sam środek lasu, gdzie niestety musiałem zawrócić i nadrobić pare km, na szczęście w komórce mam jakotakie goo.gl i wybroniłem się z tej sytuacji :-) bez większych strat i stresu.
Może i jest lepsza niż w poprzednich autach o których wspomniałeś ale najlepsza to nie jest - i z tym faktem trzeba się pogodzić, ale pingująć cac polska może uda się wywalczyć aktualną i nie wieszającą się mapę
 
     
comtv 


Model Samochodu: Orlando LT+, 1.8+LPG
Pomógł: 11 razy
Wiek: 52
Dołączył: 08 Mar 2012
Posty: 101
Skąd: Katowice
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 1/20
 5%
Wysłany: 2012-07-24, 14:54   

Nie napisałem, że jest najlepsza. Jest MOIM ZDANIEM porównywalna do innych, poza AutoMapą, która ma najczęstsze aktualizacje. Opisałem jedynie własne doświadczenia z tą mapą na podstawie przejechanych 10 kkm po kraju. W każdy weekend robię z nią po kilkaset kilometrów, często w miejsca, gdzie jadę po raz pierwszy. Raczej mnie nie zawiodła, jedynie raz próbowała poprowadzić nieukończonym odcinkiem A1. Ale aktualność fabrycznych map we wszystkich samochodach pozostawia wiele do życzenia. W ostateczności zawsze mam Google Maps w telefonie - chociaż np. Google nadal "nie widzi" A2 z Łodzi do Warszawy, oraz A1 z Gliwic do Pyrzowic a także końcówki A1 do Wodzisławia oddanej chyba rok temu
 
     
meowth 
=^..^=

Model Samochodu: ORLANDO
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 25 Sty 2012
Posty: 156
Skąd: Warszawa
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 14/25
 56%
Wysłany: 2012-07-24, 15:12   

comtv, no najlepsza to nie jest, a jak widzisz aktualna też nie.
ja w dziale http://fanklub.chevrolet....opic.php?t=1326
opisałem o drugim problemie.
Zastanawia mnie jedno, bo to druga karta SD z tą wersją mapy, która wiesza się w tych samych miejscach, a nie dchcę mi się wydawać kasy na CD900 skoro mam przeczucia, że też się zawiesi o aktualnościach nie wspominając...
 
     
comtv 


Model Samochodu: Orlando LT+, 1.8+LPG
Pomógł: 11 razy
Wiek: 52
Dołączył: 08 Mar 2012
Posty: 101
Skąd: Katowice
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 1/20
 5%
Wysłany: 2012-07-24, 17:07   

meowth, sprawdziłem u siebie ten adres z filmiku. Tak samo wyszukałem ręcznie. Nie zawiesiło się.
Na pierwszym filmie, tym z Broniewskiego pokazujesz błąd w napisie "Wybierz cel". U mnie tego błędu nie ma. To może świadczyć, że być może masz inny, starszy firmware w nawigacji. Może trzeba pytać o mozliwość uaktualnienia samego firmwaru.
 
     
meowth 
=^..^=

Model Samochodu: ORLANDO
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 25 Sty 2012
Posty: 156
Skąd: Warszawa
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 14/25
 56%
Wysłany: 2012-07-24, 23:32   

comtv, ok, potrzebuję takich informacji bo te 'cac'ki nie potrafią poradzić sobie z usunięciem problemu.
Teraz jadę na długi weekend... po winko nad balaton, ale jak wróce to zacznę ogarniać temat, porównamy zawartości kart SD itd... :-)
miłego
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: