Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Chevrolet Kalos - pasuj?cy panel radia
Autor Wiadomość
neorg 

Model Samochodu: Nie posiadam
Dołączył: 31 Maj 2015
Posty: 7
Skąd: Śląśk
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 6/9
 66%
Wysłany: 2015-05-31, 18:27   Chevrolet Kalos - pasujący panel radia

Witam serdecznie,
Chciałbym zakupić radio do Kalosa, a właściwie sam panel. Czy ktoś mógłby mi pomóc w doborze? Nie znam się na tym i nie wiem co wpisać żeby znaleźć pasujący panel do tego radia. Załączam zdjęcie może coś to pomoże.

 
     
iron210


Model Samochodu: Aveo T250
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Wrz 2013
Posty: 13
Skąd: Śląsk
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 3/8
 37%
Wysłany: 2015-05-31, 21:07   

To nie jest oryginalne radio a co za tym idzie nikt po takim zdjęciu nie jest w stanie stwierdzić co to za radio wymontuj je na pewno gdzieś na nim jest nalepka z producentem i modelem radia
 
     
chevy_power 

Model Samochodu: Chevrolet Aveo, Chevrolet Cruze
Pomógł: 19 razy
Wiek: 33
Dołączył: 01 Lis 2010
Posty: 756
Skąd: Kraków
Poziom: 24
HP: 27/1353
 2%
MP: 646/646
 100%
EXP: 58/68
 85%
Wysłany: 2015-06-01, 06:22   

iron210 napisał/a:
To nie jest oryginalne radio a co za tym idzie nikt po takim zdjęciu nie jest w stanie stwierdzić co to za radio wymontuj je na pewno gdzieś na nim jest nalepka z producentem i modelem radia


T200 fabrycznie miały Blaupunkty - jeden model, podobnie jak Lacetti. U mojego "byłego" ojczyma kiedyś podmieniłem panele ze swojego i działały :-)
neorg ze zdjęcia wygląda jakby było z Blaupunkta, więc jeśli masz możliwość to przed zakupem przymierz panel do swojego auta.
 
     
neorg 

Model Samochodu: Nie posiadam
Dołączył: 31 Maj 2015
Posty: 7
Skąd: Śląśk
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 6/9
 66%
Wysłany: 2015-06-01, 09:51   

To chyba gdzieś będę musiał nim podjechać, bo nie wiem jak je wymontować.
 
     
chevy_power 

Model Samochodu: Chevrolet Aveo, Chevrolet Cruze
Pomógł: 19 razy
Wiek: 33
Dołączył: 01 Lis 2010
Posty: 756
Skąd: Kraków
Poziom: 24
HP: 27/1353
 2%
MP: 646/646
 100%
EXP: 58/68
 85%
Wysłany: 2015-06-01, 10:06   

neorg napisał/a:
To chyba gdzieś będę musiał nim podjechać, bo nie wiem jak je wymontować.


Tu masz mały manual demontażu radia w Twoim Aveo. Dodatkowo na zdjęciu jest także radio, które fabrycznie występuje w naszych modelach:
http://forum.chevrolet.or...highlight=radio
 
     
neorg 

Model Samochodu: Nie posiadam
Dołączył: 31 Maj 2015
Posty: 7
Skąd: Śląśk
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 6/9
 66%
Wysłany: 2015-06-01, 17:17   

Super dziękuję za manual. To akurat auto mojej dziewczyny, jak tylko będę miał okazję to spróbuję.

Inne pytanie - jeśli nie wiadomo co za panel tam ma być to może po prostu kupić od razu całość i wymienić (radio i panel). Jak, szukać radia np na allegro. pod aveo? Czy to nie ma znaczenia i "skrzynka" pasuje do wszystkiego? Pytam też, dlatego, że w oryginalnym radiu nie ma usb pod mp3 a wolałbym kupić od razu z wejściem.

Drugie pytanie czy jest możliwość dawania punktów / plusów na forum?
 
     
mario78 
BLACK ROOF


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 15 Sie 2011
Posty: 1104
Skąd: Białystok
Poziom: 29
HP: 64/2142
 3%
MP: 1022/1022
 100%
EXP: 17/94
 18%
Wysłany: 2015-06-01, 19:35   

neorg napisał/a:
Drugie pytanie czy jest możliwość dawania punktów / plusów na forum?


Jest. Pod każdym postem masz ikonkę ''POMÓGŁ''.
_________________

Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
NISSAN JUKE 1.6 DIG-T 0-222km/h i szybciej nie pojedzie
 
     
neorg 

Model Samochodu: Nie posiadam
Dołączył: 31 Maj 2015
Posty: 7
Skąd: Śląśk
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 6/9
 66%
Wysłany: 2015-06-04, 21:45   

Udało mi się wymontować radio ale przy okazji zgubiłem 2 blaszki do tych małych paneli po bokach w obu przypadkach dolne. Musiały wpaść gdzieś do środka... albo ich w ogóle nie było. W każdym razie w aucie nic nie stuka wiec nie wiem gdzie wpadły.

Pytanie... czy ktoś wie gdzie coś takiego kupić? Od godziny googluje i szukam w spinkach / zatrzaskach / blaszkach montażowych dla chevroleta / daewoo / opla i nic.
Poniżej fotki jak wyglądają te zatrzaski, które zostały u góry w obu panelach. Będę wdzięczny za pomoc



 
     
suniko 

Model Samochodu: Aveo [T200]
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Lip 2013
Posty: 21
Skąd: Lublin
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2015-06-05, 06:24   

To chyba to...
 
     
neorg 

Model Samochodu: Nie posiadam
Dołączył: 31 Maj 2015
Posty: 7
Skąd: Śląśk
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 6/9
 66%
Wysłany: 2015-06-05, 13:01   

Super dzięki, zamówię i sprawdzę.|

Jeszcze tylko została kwestia samego radia.
Aktualnie było tam wrzucone
96454094
BLAUPUNKT ASM-3 BAND
ZA

czy mogę kupić:

http://allegro.pl/rs2-rad...5079022355.html
lub
http://allegro.pl/rs4a-ra...5103896146.html

i bez problemu włożyć do kalosa?

Chodzi o to czy się zmieści i czy potrzeba jakąś przejściówkę albo inny badziew żeby działało czy po prostu wkładam podpinam i gra?
 
     
iron210


Model Samochodu: Aveo T250
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Wrz 2013
Posty: 13
Skąd: Śląsk
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 3/8
 37%
Wysłany: 2015-06-06, 19:03   

Jeżeli masz takie kostki do podpięcia radia

i taki wtyk antenowy


To możesz zamontować te radia bez żadnych przejściówek
 
     
neorg 

Model Samochodu: Nie posiadam
Dołączył: 31 Maj 2015
Posty: 7
Skąd: Śląśk
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 6/9
 66%
Wysłany: 2015-06-08, 16:49   

Są takie jak poniżej. W tej drugiej wtyczce (na 1 zdjęciu) zauważyłem, że złącza są w innych miejscach niż na fotce z poprzedniego postu. Dodatkowo - jest to jedna wtyczka (obie są połączone w jedną). Czy to ma znaczenie?


 
     
iron210


Model Samochodu: Aveo T250
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Wrz 2013
Posty: 13
Skąd: Śląsk
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 3/8
 37%
Wysłany: 2015-06-08, 20:21   

W Twojej wtyczce brakuje tylko pinu odpowiedzialnego za sterownie elektryczną anteną (której pewnie nie masz i stąd ten brak). Kupujesz radio podpinasz i powinno hulać :)
 
     
neorg 

Model Samochodu: Nie posiadam
Dołączył: 31 Maj 2015
Posty: 7
Skąd: Śląśk
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 6/9
 66%
Wysłany: 2015-06-12, 17:15   

Spinki się wpasowały, radio podłączone i działa.
Dziękuję wszystkim za pomoc - plusiki poszły.

Temat do zamknięcia
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: