Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: nieaktualne
2013-02-13, 21:12
[Aveo] ?arówki led W5W
Autor Wiadomość
kiel11 
Tomasz - Szczecin

Model Samochodu: Chevrolet AVEO T300 LS+ Sedan
Pomógł: 2 razy
Wiek: 44
Dołączył: 02 Kwi 2011
Posty: 83
Skąd: Szczecin
Poziom: 8
HP: 0/159
 0%
MP: 76/76
 100%
EXP: 2/19
 10%
Wysłany: 2012-10-25, 10:31   [Aveo] żarówki led W5W

Witam, mam pytanie mianowicie , mam AVEO t255 i chcę wymienić żarówki postojowe w5w na ledowe (nie SMD tylko zwykłe ledowe-link poniżej)
http://allegro.pl/zarowka...2741424951.html
Czy nie będzie wyskakiwał błąd - tak mi zasugerował gościu z allegro, że może tak być ale nie musi. Wiem że jak mi się przepaliła żarówka H4 to żadnego błędu nie było (tylko przepalona żarówka). Może ktoś z was jeździ na ledowych postojówkach i mógłby się wypowiedzieć.
_________________
Chevrolet AVEO (T300) Sedan 1.2 16V 86KM
Salon X.2013, Granatowy Colour
Ponownie dobry i przemyślany zakup...
Lark + AutoMapa
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2012-10-25, 14:15   

kiel11 napisał/a:
Czy nie będzie wyskakiwał błąd


Nie będzie ponieważ Aveo nie posiada magistrali CAN.
 
     
tarna 

Model Samochodu: Lacetti Kombi SX 1.6 16V
Dołączył: 14 Sty 2011
Posty: 47
Skąd: Mikołów
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 9/13
 69%
Wysłany: 2012-10-25, 14:42   Re: Zarówki led w5w

kiel11 napisał/a:
Witam, mam pytanie mianowicie , mam AVEO t255 i chcę wymienić żarówki ...wypowiedzieć.


Jednak informuję cię, że jest to niezgodne z literą prawa.
 
     
ryjek 


Model Samochodu: Chevrolet Aveo
Pomógł: 6 razy
Wiek: 33
Dołączył: 01 Gru 2010
Posty: 723
Skąd: Czerwionka-Leszczyny
Poziom: 24
HP: 13/1353
 1%
MP: 646/646
 100%
EXP: 25/68
 36%
Wysłany: 2012-10-25, 15:31   

ja mam takie,dałem jakoś 7zł za szt.

http://www.facebook.com/p...&type=3&theater

tylko musisz być na fejsie zalogowany :-P
_________________
aveo sedan 1.4 SOHC
Opel tigra 1.6 16v
aveo hatchback 1.2 SOHC-ojca

 
     
esjot
[Usunięty]

Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 67/111
 60%
Wysłany: 2012-10-25, 16:21   

Te które wybrałeś będą słabiutko świeciły :(
 
     
kiel11 
Tomasz - Szczecin

Model Samochodu: Chevrolet AVEO T300 LS+ Sedan
Pomógł: 2 razy
Wiek: 44
Dołączył: 02 Kwi 2011
Posty: 83
Skąd: Szczecin
Poziom: 8
HP: 0/159
 0%
MP: 76/76
 100%
EXP: 2/19
 10%
Wysłany: 2012-10-26, 20:03   

Wielkie dzięki za podpowiedzi.
_________________
Chevrolet AVEO (T300) Sedan 1.2 16V 86KM
Salon X.2013, Granatowy Colour
Ponownie dobry i przemyślany zakup...
Lark + AutoMapa
 
     
sebastian264 


Model Samochodu: Chevrolet Aveo 1.6 115KM
Pomógł: 2 razy
Wiek: 29
Dołączył: 27 Mar 2010
Posty: 144
Skąd: okolice Sochaczewa
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 2/25
 8%
Wysłany: 2012-10-28, 13:20   

U siebie w T300 założyłem ledy w podświetleniu tablicy rejestracyjnej. Niestety pomimo że ledy miały oszukiwać komputer nadal wyskakuje błąd. Możecie polecić jakieś diody dzięki którym błęd nie będzie sie pojawiał?
_________________
Chevrolet Cruze LS plus 2.0 VCDI 125KM (rodzice)
Chevrolet Aveo LTZ 1.6 115KM (mój)
 
 
     
ryjek 


Model Samochodu: Chevrolet Aveo
Pomógł: 6 razy
Wiek: 33
Dołączył: 01 Gru 2010
Posty: 723
Skąd: Czerwionka-Leszczyny
Poziom: 24
HP: 13/1353
 1%
MP: 646/646
 100%
EXP: 25/68
 36%
Wysłany: 2012-10-28, 13:38   

dziwne bo tutaj koledzy w cruze mają i nic nie mówią o błędach

http://fanklub.chevrolet....opic.php?t=1245
_________________
aveo sedan 1.4 SOHC
Opel tigra 1.6 16v
aveo hatchback 1.2 SOHC-ojca

 
     
sebastian264 


Model Samochodu: Chevrolet Aveo 1.6 115KM
Pomógł: 2 razy
Wiek: 29
Dołączył: 27 Mar 2010
Posty: 144
Skąd: okolice Sochaczewa
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 2/25
 8%
Wysłany: 2012-10-28, 13:55   

W cruzie owszem założyłem i żaden błąd nie wyskakuje, ale w aveo już tak. Z resztą w cruzie bynajmniej u mnie wersja LS+ 2.0 125KM błąd o spalonych żarówkach nigdy nie wyskakiwał z tego co pamiętam.
_________________
Chevrolet Cruze LS plus 2.0 VCDI 125KM (rodzice)
Chevrolet Aveo LTZ 1.6 115KM (mój)
 
 
     
ryjek 


Model Samochodu: Chevrolet Aveo
Pomógł: 6 razy
Wiek: 33
Dołączył: 01 Gru 2010
Posty: 723
Skąd: Czerwionka-Leszczyny
Poziom: 24
HP: 13/1353
 1%
MP: 646/646
 100%
EXP: 25/68
 36%
Wysłany: 2012-10-28, 14:04   

a masz takie ledy jak kolega dał w linku czy inne?
takie: http://allegro.pl/zarowka...2741424951.html

albo:
http://fanklub.chevrolet....opic.php?t=1245

:?:
_________________
aveo sedan 1.4 SOHC
Opel tigra 1.6 16v
aveo hatchback 1.2 SOHC-ojca

 
     
sebastian264 


Model Samochodu: Chevrolet Aveo 1.6 115KM
Pomógł: 2 razy
Wiek: 29
Dołączył: 27 Mar 2010
Posty: 144
Skąd: okolice Sochaczewa
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 2/25
 8%
Wysłany: 2012-10-28, 14:11   

http://allegro.pl/zarowka....html?source=oo
Takie mam założone.
_________________
Chevrolet Cruze LS plus 2.0 VCDI 125KM (rodzice)
Chevrolet Aveo LTZ 1.6 115KM (mój)
 
 
     
ryjek 


Model Samochodu: Chevrolet Aveo
Pomógł: 6 razy
Wiek: 33
Dołączył: 01 Gru 2010
Posty: 723
Skąd: Czerwionka-Leszczyny
Poziom: 24
HP: 13/1353
 1%
MP: 646/646
 100%
EXP: 25/68
 36%
Wysłany: 2012-10-28, 14:18   

spróbuj coś takiego : http://allegro.pl/postojo...2676902404.html

ja mam coś podobnego,nie pytaj o homologacje :-P , ale żywotność jest długa,fakt że tego na allegro jest pełno więc trzeba poszukać coś w miarę dobrego
_________________
aveo sedan 1.4 SOHC
Opel tigra 1.6 16v
aveo hatchback 1.2 SOHC-ojca

 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2012-10-28, 14:20   

ryjek, kolega w Aveo T300 ma szynę CAN i takie jak pokazujesz się nie nadają.
 
     
ryjek 


Model Samochodu: Chevrolet Aveo
Pomógł: 6 razy
Wiek: 33
Dołączył: 01 Gru 2010
Posty: 723
Skąd: Czerwionka-Leszczyny
Poziom: 24
HP: 13/1353
 1%
MP: 646/646
 100%
EXP: 25/68
 36%
Wysłany: 2012-10-28, 14:22   

orginalnie ma W5W tak? a te też są takie więc nie powinno wywalać błędu

[ Dodano: |28 Paź 2012|, o 14:23 ]
a taki coś ? też będzie wywalać błąd w t300?

http://allegro.pl/zarowki...2678060852.html
_________________
aveo sedan 1.4 SOHC
Opel tigra 1.6 16v
aveo hatchback 1.2 SOHC-ojca

 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2012-10-28, 14:25   

Te z Allegro co pokazujesz w poście (wysłany: Dzisiaj 14:18) to są zwykłe ledowe i one nie nadają się do auta z szyną CAN.


ryjek napisał/a:
a taki coś ? też będzie wywalać błąd w t300?

http://allegro.pl/zarowki...2678060852.html


To są już żarówki i one nie będą wskazywały błędu.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: