Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2013-02-13, 20:21
Alarm antyw?amaniowy
Autor Wiadomość
guzik1978 


Model Samochodu: Chevrolet ORLANDO LT 1.8
Pomógł: 6 razy
Wiek: 42
Dołączył: 17 Lut 2012
Posty: 152
Skąd: Wrocław
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 10/25
 40%
Wysłany: 2012-11-10, 22:18   Alarm antywłamaniowy

Czy ktoś wie, jak sprawdzić działanie alarmu antywłamaniowego w naszych Orlandach? I czy jakoś ewentualnie można go programować?
 
 
     
ŁukaszK 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 5d 1.4T 140KM LT+ WTCC
Pomógł: 1 raz
Wiek: 34
Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 144
Skąd: RKR
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 2/25
 8%
Wysłany: 2012-11-11, 19:55   

Odsunąć szybę, zamknąć drzwi i uruchomić alarm pilotem. Następnie włożyć rękę przez otwartą szybę i otworzyć drzwi od środka - alarm musi zadziałać. Programować się go nie da.
_________________
Nowe Aveo 1,3d 95KM LTZ 5d - for sale!

 
 
     
guzik1978 


Model Samochodu: Chevrolet ORLANDO LT 1.8
Pomógł: 6 razy
Wiek: 42
Dołączył: 17 Lut 2012
Posty: 152
Skąd: Wrocław
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 10/25
 40%
Wysłany: 2012-11-13, 21:43   

Dziś alarm sprawdzony, działa wedle powyższej instrukcji sprawdzającej ;) . Dzięki za pomoc.
 
 
     
meowth 
=^..^=

Model Samochodu: ORLANDO
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 25 Sty 2012
Posty: 156
Skąd: Warszawa
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 14/25
 56%
Wysłany: 2012-11-15, 18:04   

jedyne co można zaprogramować to blokadę drzwi z uruchomieniem alarmu
działa to tak, że przy otwartych drzwiach kierowcy naciskamy 'zamknnij' przycisk z kłódeczką i gdy zamkniemy drzwi, np z drugiej strony to po pewnym czasie auto zarygluje wszystkie drzwi i włączy alarm, trzeba pamiętać aby mieć kluczyk przy sobie :)
 
     
guzik1978 


Model Samochodu: Chevrolet ORLANDO LT 1.8
Pomógł: 6 razy
Wiek: 42
Dołączył: 17 Lut 2012
Posty: 152
Skąd: Wrocław
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 10/25
 40%
Wysłany: 2012-11-15, 21:56   

Ale zamkniemy te same drzwi, czyli kierowcy? A nie te z drugiej strony od pasażera? ;) Od zewnątrz albo od wewnątrz od strony kierowcy?
 
 
     
meowth 
=^..^=

Model Samochodu: ORLANDO
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 25 Sty 2012
Posty: 156
Skąd: Warszawa
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 14/25
 56%
Wysłany: 2012-11-16, 19:33   

w sumie przy włączonej funkcji to nie ważne które drzwi otworzysz i wciśniesz 'kłódkę zamkniętą', po trzaśnięciu drzwiami rygle się zamkną i włączy się alarm - jest to najszybsza opcja na zatrzaśnięcie kluczyków w środku :-)
tutaj prezentacja YT:
http://youtu.be/rfJI8TB1sww
 
     
guzik1978 


Model Samochodu: Chevrolet ORLANDO LT 1.8
Pomógł: 6 razy
Wiek: 42
Dołączył: 17 Lut 2012
Posty: 152
Skąd: Wrocław
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 10/25
 40%
Wysłany: 2012-11-16, 21:55   

tylko,że ja nie mam takiej wersji auta z takimi ustawieniami:).
 
 
     
meowth 
=^..^=

Model Samochodu: ORLANDO
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 25 Sty 2012
Posty: 156
Skąd: Warszawa
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 14/25
 56%
Wysłany: 2012-11-17, 13:56   

nie pisałeś o jaką wersję chodzi a u mnie taka jest więc napisałem :-)
 
     
guzik1978 


Model Samochodu: Chevrolet ORLANDO LT 1.8
Pomógł: 6 razy
Wiek: 42
Dołączył: 17 Lut 2012
Posty: 152
Skąd: Wrocław
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 10/25
 40%
Wysłany: 2012-11-17, 22:03   

LT:)
 
 
     
gregoryka


Model Samochodu: Chevy Orlando LT + LPG
Dołączył: 14 Gru 2011
Posty: 16
Skąd: Oświęcim
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 6/8
 75%
Wysłany: 2013-06-02, 11:55   

ŁukaszK napisał/a:
Odsunąć szybę, zamknąć drzwi i uruchomić alarm pilotem. Następnie włożyć rękę przez otwartą szybę i otworzyć drzwi od środka - alarm musi zadziałać. Programować się go nie da.


Ja mam wersje LT. O ile po aktywowaniu alarmu otwarcie drzwi skutkuje "wyciem" to machanie ręką przez otwarte okno (stojąc na zewnątrz pojazdu) nie daje żadnego efektu. A w instrukcji coś pisze o "monitorowaniu wnętrza". W moim drugim aucie (lacetti kombi - alarm dokładany przez ASO) takie machanie ręką momentalnie aktuwuje alarm. Więc do czego służy ta migająca "buła" pod przednią szybą ?
W mojej wersji auta nie posiadam również opisywanego w instrukcji wyłącznika "funkcji monitorowania" który powinien znajdować się na podsufitce w okolicy przednich lampek.

Czy więc w wersji LT alarm jest okrojony tylko do funkcji "otwarcia drzwi, klapy, bagażnika". W takim razie wychodzi że można rozwalić szybę i spokojnie buszować po samochodzie bez aktywowania larmu ? Czy w Waszych wersjach Orlando też tak jest ?
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-06-02, 12:02   

gregoryka napisał/a:
ŁukaszK napisał/a:
Odsunąć szybę, zamknąć drzwi i uruchomić alarm pilotem. Następnie włożyć rękę przez otwartą szybę i otworzyć drzwi od środka - alarm musi zadziałać. Programować się go nie da.


Ja mam wersje LT. O ile po aktywowaniu alarmu otwarcie drzwi skutkuje "wyciem" to machanie ręką przez otwarte okno (stojąc na zewnątrz pojazdu) nie daje żadnego efektu. A w instrukcji coś pisze o "monitorowaniu wnętrza". W moim drugim aucie (lacetti kombi - alarm dokładany przez ASO) takie machanie ręką momentalnie aktuwuje alarm. Więc do czego służy ta migająca "buła" pod przednią szybą ?
W mojej wersji auta nie posiadam również opisywanego w instrukcji wyłącznika "funkcji monitorowania" który powinien znajdować się na podsufitce w okolicy przednich lampek.

Czy więc w wersji LT alarm jest okrojony tylko do funkcji "otwarcia drzwi, klapy, bagażnika". W takim razie wychodzi że można rozwalić szybę i spokojnie buszować po samochodzie bez aktywowania larmu ? Czy w Waszych wersjach Orlando też tak jest ?


W Polsce nie sprzedaja Chevroletów z pełną funkcja alarmu, wiec wnetrze jest niemonitorowane - niestety, nawet w wersji LTZ. Wyjatkiem moga byc te auta niby sprowadzone z Holandii
 
     
aro05

Model Samochodu: Chevrolet Orlando 1.8 LTZ
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 21 Mar 2013
Posty: 79
Skąd: Francja
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 14/16
 87%
Wysłany: 2013-06-03, 12:55   

etac_owiec napisał/a:
gregoryka napisał/a:
ŁukaszK napisał/a:
Odsunąć szybę, zamknąć drzwi i uruchomić alarm pilotem. Następnie włożyć rękę przez otwartą szybę i otworzyć drzwi od środka - alarm musi zadziałać. Programować się go nie da.


Ja mam wersje LT. O ile po aktywowaniu alarmu otwarcie drzwi skutkuje "wyciem" to machanie ręką przez otwarte okno (stojąc na zewnątrz pojazdu) nie daje żadnego efektu. A w instrukcji coś pisze o "monitorowaniu wnętrza". W moim drugim aucie (lacetti kombi - alarm dokładany przez ASO) takie machanie ręką momentalnie aktuwuje alarm. Więc do czego służy ta migająca "buła" pod przednią szybą ?
W mojej wersji auta nie posiadam również opisywanego w instrukcji wyłącznika "funkcji monitorowania" który powinien znajdować się na podsufitce w okolicy przednich lampek.

Czy więc w wersji LT alarm jest okrojony tylko do funkcji "otwarcia drzwi, klapy, bagażnika". W takim razie wychodzi że można rozwalić szybę i spokojnie buszować po samochodzie bez aktywowania larmu ? Czy w Waszych wersjach Orlando też tak jest ?


W Polsce nie sprzedaja Chevroletów z pełną funkcja alarmu, wiec wnetrze jest niemonitorowane - niestety, nawet w wersji LTZ. Wyjatkiem moga byc te auta niby sprowadzone z Holandii


Moj Orlando, to samochod na rynek francuski, sprobuje wiec z ciekawosci pomachac przez otwarte okno:)
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-06-03, 16:28   

aro05 napisał/a:
etac_owiec napisał/a:
gregoryka napisał/a:
ŁukaszK napisał/a:
Odsunąć szybę, zamknąć drzwi i uruchomić alarm pilotem. Następnie włożyć rękę przez otwartą szybę i otworzyć drzwi od środka - alarm musi zadziałać. Programować się go nie da.


Ja mam wersje LT. O ile po aktywowaniu alarmu otwarcie drzwi skutkuje "wyciem" to machanie ręką przez otwarte okno (stojąc na zewnątrz pojazdu) nie daje żadnego efektu. A w instrukcji coś pisze o "monitorowaniu wnętrza". W moim drugim aucie (lacetti kombi - alarm dokładany przez ASO) takie machanie ręką momentalnie aktuwuje alarm. Więc do czego służy ta migająca "buła" pod przednią szybą ?
W mojej wersji auta nie posiadam również opisywanego w instrukcji wyłącznika "funkcji monitorowania" który powinien znajdować się na podsufitce w okolicy przednich lampek.

Czy więc w wersji LT alarm jest okrojony tylko do funkcji "otwarcia drzwi, klapy, bagażnika". W takim razie wychodzi że można rozwalić szybę i spokojnie buszować po samochodzie bez aktywowania larmu ? Czy w Waszych wersjach Orlando też tak jest ?


W Polsce nie sprzedaja Chevroletów z pełną funkcja alarmu, wiec wnetrze jest niemonitorowane - niestety, nawet w wersji LTZ. Wyjatkiem moga byc te auta niby sprowadzone z Holandii


Moj Orlando, to samochod na rynek francuski, sprobuje wiec z ciekawosci pomachac przez otwarte okno:)


Najpierw zobacz czy masz te czujniki na podsufitce przy lampce.
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1321/10164
 13%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2013-06-03, 19:23   

Kto ma czujki na obudowie konsoli na podsufitce ten ma czujniki ruchu :-)

Ostatnio w salonie widziałem to w kilku Cruzakach, więc się pozmieniało i dla MY2013 zaczęli to montować dla LT też.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-06-03, 19:29   

C77 napisał/a:
Kto ma czujki na obudowie konsoli na podsufitce ten ma czujniki ruchu :-)

Ostatnio w salonie widziałem to w kilku Cruzakach, więc się pozmieniało i dla MY2013 zaczęli to montować dla LT też.


W tych z specyfikacja na Holandie ktore do Nas sciagneli bo sie tam nie sprzedały, ale jak jestem w bledzie to moze w moim tez bedzie - ale na to musze czekac do konca miesiaca.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: