Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2013-02-13, 20:31
Automatyczne domykanie szyb z pilota.
Autor Wiadomość
guzik1978 


Model Samochodu: Chevrolet ORLANDO LT 1.8
Pomógł: 6 razy
Wiek: 42
Dołączył: 17 Lut 2012
Posty: 152
Skąd: Wrocław
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 10/25
 40%
Wysłany: 2013-01-23, 11:13   

To w sumie ile wyniesie?
 
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-01-23, 11:38   

guzik1978 napisał/a:
To w sumie ile wyniesie?



14$ x 3,20 PLN = 44,80 PLN, potem na poczcie jak się nie uda przesmycic przez urząd celny (czasem sie udaje) 44,80 x 23%VAT = 10,34 PLN + jakieś 10 PLN kosztów obsługi płatne u listonosza.

Czyli razem: 44,80 + 11,00 + 10,00 = 65,80 PLN


Czyli gościu ma marze 100% na tym, ale jak chcesz miec to na juz to plac, jak za miesiac to warto czekac.

Na ebay.com jest wiele dodatkow do Cruze'a ktore warto zamawiac. Gwarancja jest pewna, sam wymieniałem 2 rzeczy i nie było problemów.
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1422/10164
 14%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2013-01-23, 14:52   

Hej, ja zamówiłem u MiSiEk#, 100 zł plus przesyłka.

Dziś robiłem testy i działa bardzo dobrze, więc z czystym sumieniem można go polecić ;-)

Z Ebaya nie chciałem ryzykować bo zbyt wiele z tych modułów tam kupionych nie działało poprawnie :twisted:
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
guzik1978 


Model Samochodu: Chevrolet ORLANDO LT 1.8
Pomógł: 6 razy
Wiek: 42
Dołączył: 17 Lut 2012
Posty: 152
Skąd: Wrocław
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 10/25
 40%
Wysłany: 2013-01-23, 16:14   

Jak z ebaya nie działa poprawnie, to możesz zwrócić przecież.
 
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-01-23, 16:18   

guzik1978 napisał/a:
Jak z ebaya nie działa poprawnie, to możesz zwrócić przecież.


Zwrotów nie ma, tylko wysyłają nowy, albo zwracaja kase.

Dlatego mowie jak ktos leniwy, to kupuje drogo, jak lubisz zabawe i znasz jezyk to kupujesz na ebay.com, lub aliexpres.com
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1422/10164
 14%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2013-01-23, 17:22   

etac_owiec napisał/a:
guzik1978 napisał/a:
Jak z ebaya nie działa poprawnie, to możesz zwrócić przecież.


Zwrotów nie ma, tylko wysyłają nowy, albo zwracaja kase.


Nie ma zwrotów, a co mi po tym że przyślą kolejny czujnik skoro wada produktu obejmuje całą serię?
Były już takie przypadki na wielu forach. Ludki kupowały na ebayu moduły, które nie działały, a sprzedawcy unikali kontaktu,
lub przysyłali instrukcje aby sobie samemu coś w modułach polutować :lol:
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-01-23, 19:58   

C77 napisał/a:
etac_owiec napisał/a:
guzik1978 napisał/a:
Jak z ebaya nie działa poprawnie, to możesz zwrócić przecież.


Zwrotów nie ma, tylko wysyłają nowy, albo zwracaja kase.


Nie ma zwrotów, a co mi po tym że przyślą kolejny czujnik skoro wada produktu obejmuje całą serię?
Były już takie przypadki na wielu forach. Ludki kupowały na ebayu moduły, które nie działały, a sprzedawcy unikali kontaktu,
lub przysyłali instrukcje aby sobie samemu coś w modułach polutować :lol:


Bo sie patrzy na opinie. Ja kupuje od 4 lat u chińczyków i jeszcze nie wtopiłem, a na allegro juz kilka razy.
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1422/10164
 14%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2013-01-24, 20:25   

Studiowanie najlepszych opinii o sprzedawcach nie uchroni przed rozmaitymi niespodziankami, których przewidzieć po prostu się nie da.
Ot np. w kwestii konkretnego modułu domykania szyb nie da się przewidzieć czy będzie on działał po aktualizacji softu przez serwis 8-)
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
MiSiEk# 

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Lip 2012
Posty: 55
Skąd: Radom
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 4/14
 28%
Wysłany: 2013-01-24, 22:15   

Raczej nie wiem takiej opcji, trzeba by było zmianiać kod któy wysyłą kluczyk co mija się całkowicie z celem...
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1422/10164
 14%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2013-01-24, 22:38   

Ni mniej zostały już takie przypadki na kilku forach stwierdzone,
że kupiony na ebayu moduł domykania okien i działający wcześniej bez problemu,
przestał nagle działać po aktualizacji oprogramowania.

Warto również powiedzieć, że moduł ten nie będzie działał w starszych wersjach bazowych Cruze, tych bez komputera pokładowego.
Nie wiem czy kiedykolwiek były takie wersje podstawowe Orlando.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-01-25, 09:12   

C77 napisał/a:
Ni mniej zostały już takie przypadki na kilku forach stwierdzone,
że kupiony na ebayu moduł domykania okien i działający wcześniej bez problemu,
przestał nagle działać po aktualizacji oprogramowania.

Warto również powiedzieć, że moduł ten nie będzie działał w starszych wersjach bazowych Cruze, tych bez komputera pokładowego.
Nie wiem czy kiedykolwiek były takie wersje podstawowe Orlando.



Tak czy inaczej jest tez liczne grono użytkowników którzy kupili i nie żałują.
 
     
MiSiEk# 

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Lip 2012
Posty: 55
Skąd: Radom
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 4/14
 28%
Wysłany: 2013-01-25, 11:29   

Testowałem na Cruzie z '09 wersja BASE i działo domykanie z przudu oczywiście bo z tyłu korby :)
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1422/10164
 14%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2013-01-25, 11:50   

No to udany nowy model to jest jeśli działało, bo dotychczasowe z ebaya nie chciały działać.
Nawet sprzedawali je potem jako dedykowane dla Canbus i Non-CunBus, czyli czymś musiały się różnić.
Ogólnie jest to fajna rzecz i cieszy :-) nie trzeba pamiętać o zamykaniu okien,
ale moim zdaniem te funkcje powinny być już fabrycznie.

MiSiEk#, a jakieś inne moduły w Cruze też testowałeś osobiście?
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
MiSiEk# 

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Lip 2012
Posty: 55
Skąd: Radom
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 4/14
 28%
Wysłany: 2013-01-25, 16:54   

Te mam ze sprawdzonego źródła, nie miałem przypadku żeby z czymś nie działały.
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1422/10164
 14%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2013-01-26, 00:31   

MiSiEk#, a tak z ciekawości, co jeszcze do Cruze oferuje to Twoje sprawdzone źródło? ;-)

BTW o samym automatycznym domykaniu szyb było już na forum:
http://forum.chevrolet.org.pl/viewtopic.php?t=1234
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
Ostatnio zmieniony przez C77 2013-03-12, 23:05, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: