Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2013-02-13, 20:31
Automatyczne domykanie szyb z pilota.
Autor Wiadomość
guzik1978 


Model Samochodu: Chevrolet ORLANDO LT 1.8
Pomógł: 6 razy
Wiek: 42
Dołączył: 17 Lut 2012
Posty: 152
Skąd: Wrocław
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 10/25
 40%
Wysłany: 2013-03-12, 21:56   

Witam, dziś przyszedł moduł domykania szyb z pilota. Przesyłka darmowa zamówiona 1 marca, przyszła 12 marca. (w aukcji czas dostawy 30-60 dni) szok !! ! a tu 11 dni-pozytywne zaskoczenie :) .
Koszt UWAGA 75,92 zł - więc chyba warto.
Dziś moduł sprawdzony - działa bez zarzutu.
 
 
     
mario

Model Samochodu: Chevrolet Orlando
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 07 Gru 2011
Posty: 58
Skąd: Kraków
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 7/14
 50%
Wysłany: 2013-03-12, 22:08   

@guzik1978 - gdzie kupowałeś ten moduł? Sprawdzałem coś takiego ale nie zadziałało. Otwierało szarpnięciami 3-4 cm i tyle. Zastanawiałem się czy to nie wina tego, że mam szyby elektryczne tylko z przodu. W Twoim aucie masz wszystkie automatyczne?
 
     
guzik1978 


Model Samochodu: Chevrolet ORLANDO LT 1.8
Pomógł: 6 razy
Wiek: 42
Dołączył: 17 Lut 2012
Posty: 152
Skąd: Wrocław
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 10/25
 40%
Wysłany: 2013-03-13, 21:43   

Tak u mnie są wszystkie 4 szyby elektryczne,a moduł kupiłem tu:
http://www.ebay.com/itm/1...984.m1497.l2649

U mnie działa jak ta lala. Otwieram wszystkie 4 szyby, zamykam auto z pilota i przytrzymuję przycisk dosłownie 2 sekundy, puszczam i szybki same do góry jadą.
A Ty gdzie kupowałeś? Bo jest tu gość, który sprzedaje na tym forum za 100 zł, ale nie wiem, czy sprawdzone. Mój też nie był sprawdzony, ale działa :) .
 
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1422/10164
 14%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2013-03-13, 21:47   

A Orlando z korbkami z tyłu to jest wersja bazowa?
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
mario

Model Samochodu: Chevrolet Orlando
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 07 Gru 2011
Posty: 58
Skąd: Kraków
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 7/14
 50%
Wysłany: 2013-03-16, 12:40   

guzik1978 napisał/a:
A Ty gdzie kupowałeś? Bo jest tu gość, który sprzedaje na tym forum za 100 zł, ale nie wiem, czy sprawdzone. Mój też nie był sprawdzony, ale działa

Kupowałem właśnie przez to forum. Parę postów wcześniej C77 pisał, że też kupował z tego źródła i działa. U mnie nie - dlatego przyszło mi do głowy, że moduł ten może działać prawidłowo tylko z pełną elektryką. Ja mam tzw. LS+ z końca 2011 (z tyłu korbki) i to może wpływać na działanie modułu z elektroniką auta. Nie miałem możliwości sprawdzenia tego modułu z inną wersją wyposażenia, więc to tylko gdybanie.
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-03-16, 13:10   

mario napisał/a:
guzik1978 napisał/a:
A Ty gdzie kupowałeś? Bo jest tu gość, który sprzedaje na tym forum za 100 zł, ale nie wiem, czy sprawdzone. Mój też nie był sprawdzony, ale działa

Kupowałem właśnie przez to forum. Parę postów wcześniej C77 pisał, że też kupował z tego źródła i działa. U mnie nie - dlatego przyszło mi do głowy, że moduł ten może działać prawidłowo tylko z pełną elektryką. Ja mam tzw. LS+ z końca 2011 (z tyłu korbki) i to może wpływać na działanie modułu z elektroniką auta. Nie miałem możliwości sprawdzenia tego modułu z inną wersją wyposażenia, więc to tylko gdybanie.


Podjedz na spotkanie w kwietniu to zobaczymy, czy to moduł czy samochód jest winny.
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1422/10164
 14%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2013-03-17, 10:30   Komputer pokładowy jest?

mario napisał/a:
Ja mam tzw. LS+ z końca 2011 (z tyłu korbki) i to może wpływać na działanie modułu z elektroniką auta. Nie miałem możliwości sprawdzenia tego modułu z inną wersją wyposażenia, więc to tylko gdybanie.


A czy Orlando w tej wersji i roczniku ma na pewno komputer pokładowy?
Już kiedyś pytałem tutaj o to czy Orlando w najniższych wersjach wyposażenia miał komputer pokładowy?

Bo w starszych Cruze w wersjach Base nie było komputera pokładowego i z tym wiązano to, że moduły domykania szyb w nich nie działały.
Dziś już wszystkie Cruzy mają komputer pokładowy,
ale nie znam nikogo kto wypróbował moduł domykania szyb w Cruze z komputerem pokładowym i korbkami w tylnych drzwiach.
Możliwe, że wtedy też pojawią się te same problemy jak u Ciebie.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
guzik1978 


Model Samochodu: Chevrolet ORLANDO LT 1.8
Pomógł: 6 razy
Wiek: 42
Dołączył: 17 Lut 2012
Posty: 152
Skąd: Wrocław
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 10/25
 40%
Wysłany: 2013-04-20, 13:38   

Wracając do automatycznego domykania szyb, to u mnie działa to tak, iż wystarczy tylko zamknąć auto z pilota, nie przytrzymując przycisku, wszystkie szyby jadą do góry :) .
 
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-04-20, 14:20   Re: Komputer pokładowy jest?

C77 napisał/a:
mario napisał/a:
Ja mam tzw. LS+ z końca 2011 (z tyłu korbki) i to może wpływać na działanie modułu z elektroniką auta. Nie miałem możliwości sprawdzenia tego modułu z inną wersją wyposażenia, więc to tylko gdybanie.


A czy Orlando w tej wersji i roczniku ma na pewno komputer pokładowy?
Już kiedyś pytałem tutaj o to czy Orlando w najniższych wersjach wyposażenia miał komputer pokładowy?

Bo w starszych Cruze w wersjach Base nie było komputera pokładowego i z tym wiązano to, że moduły domykania szyb w nich nie działały.
Dziś już wszystkie Cruzy mają komputer pokładowy,
ale nie znam nikogo kto wypróbował moduł domykania szyb w Cruze z komputerem pokładowym i korbkami w tylnych drzwiach.
Możliwe, że wtedy też pojawią się te same problemy jak u Ciebie.


Domykanie w samochodzie w MY2013 z korbkami z tyłu nie działa
 
     
drjoint
drjoint

Model Samochodu: ORLANDO LT+ LPG od 20.09.2013
Dołączył: 21 Cze 2013
Posty: 4
Skąd: Piekary Śląskie
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2013-10-22, 10:39   

WITAM.. podpinam sie pod temat.. wersja LT+ z 2013 .. kupiłem na ebay`u i niby działa ten mod. ale po jego wpięciu zapala mi sie kontrolka trakcji (pomarańczowe autko na falach ;-) , czyli nie do konca jest dobrze ...pozdro..

http://www.ebay.com/itm/1...PL:3160&vxp=mtr
 
     
mario78 
BLACK ROOF


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 15 Sie 2011
Posty: 1104
Skąd: Białystok
Poziom: 29
HP: 64/2142
 3%
MP: 1022/1022
 100%
EXP: 17/94
 18%
Wysłany: 2013-10-22, 15:28   

Ktoś wcześniej pisał że nie powinno się montować tego modułu jak jest założone lpg BRC ale czy to to powoduje zapalanie kontrolki to nie wiem. Wpinałeś na zgaszonym silniku bez kluczyka w stacyjce?
_________________

Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
NISSAN JUKE 1.6 DIG-T 0-222km/h i szybciej nie pojedzie
 
     
drjoint
drjoint

Model Samochodu: ORLANDO LT+ LPG od 20.09.2013
Dołączył: 21 Cze 2013
Posty: 4
Skąd: Piekary Śląskie
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2013-10-22, 16:10   

Elo..tak nawet myślałem nad odpięciem aku przy wpinaniu moda..
 
     
wszim 


Model Samochodu: chevrolet orlando 1,8 LPG
Pomógł: 19 razy
Dołączył: 02 Wrz 2013
Posty: 394
Skąd: Nowy Sącz
Poziom: 18
HP: 7/711
 1%
MP: 339/339
 100%
EXP: 22/45
 48%
Wysłany: 2013-10-22, 21:01   

mario78 napisał/a:
Ktoś wcześniej pisał że nie powinno się montować tego modułu jak jest założone lpg BRC ale czy to to powoduje zapalanie kontrolki to nie wiem. Wpinałeś na zgaszonym silniku bez kluczyka w stacyjce?


Ale może tylko w przypadku BRC sequent P&D które łączy się z OBD2. W większości są instalowane zwykłe sequenty 24 i tam jedno z drugim nie może mieć związku.
_________________
Pozdrawiam
 
     
drjoint
drjoint

Model Samochodu: ORLANDO LT+ LPG od 20.09.2013
Dołączył: 21 Cze 2013
Posty: 4
Skąd: Piekary Śląskie
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2013-10-22, 21:11   

BRC mam ale jakie to muszę w papiery poczic.. nowy jestem...
 
     
Gola2 

Model Samochodu: Nie posiadam
Wiek: 34
Dołączyła: 22 Cze 2016
Posty: 1
Skąd: Katowice
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 0/9
 0%
Wysłany: 2016-06-22, 22:13   

I jak tam pilot? Warto kupować? Zastanawiam się czy dokupić?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: