Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: nieaktualne
2013-02-14, 16:57
DRL-e do Cruza
Autor Wiadomość
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 38
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1321/10164
 13%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2013-03-24, 18:14   

Spokojnie :-)
Niech kolega Barus nam to tutaj wszystko przedstawi i opisze,
bo to jego autorski pomysł jest 8-)
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-03-24, 18:18   

C77 napisał/a:
Spokojnie :-)
Niech kolega Barus nam to tutaj wszystko przedstawi i opisze,
bo to jego autorski pomysł jest 8-)


Wczoraj rozmawialismy tez na temat Spark'a i tez da rade jak ominac ta glupia automatyke. Gosciu jest niesamowity!
Ja niestety nie mam zgody na publikacje jego pracy.
 
     
huri_khan 

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 7 razy
Wiek: 41
Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 581
Skąd: Bytom
Poziom: 22
HP: 11/1106
 1%
MP: 528/528
 100%
EXP: 7/59
 11%
Wysłany: 2013-03-25, 07:02   

huser_01 napisał/a:
Kosztowało mnie to 140 zł i czteropak piwa.


+ DRL bez homologacji :)

Szkoda że nie ma pozwolenia na opis
_________________
Zdjęcia zamieszczone przeze mnie na forum można rozpowszechniać na warunkach licencji CC-BY
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 38
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1321/10164
 13%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2013-03-25, 12:28   

user_01 napisał/a:
...Gosciu jest niesamowity!


Heh, też to jakoś już od początku wyczułem,
dlatego tak usilnie zachęcałem aby zarejestrował się na naszym forum i tu przedstawiał swoje pomysły 8-)

Dla tych, którzy nie znają tego kolegi to tylko powiem w skrócie, że m.in
przeanalizował on wszystkie (119) przewody wchodzące do modułu BCM i wie dokładnie od czego one są :twisted: 8-) :mrgreen:

huri_khan napisał/a:

Szkoda, że nie ma pozwolenia na opis


Barus już się zarejestrował na forum,
a wcześniej pisał, że na pewno włączy się do dyskusji tutaj, tylko teraz ma deficyt czasu.
Także musimy poczekać...
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
Ostatnio zmieniony przez C77 2015-04-26, 21:59, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
endriu333 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LTZ+Premium LPG OMEGAS
Pomógł: 43 razy
Dołączył: 01 Mar 2012
Posty: 846
Skąd: Warszawa
Poziom: 26
HP: 32/1637
 2%
MP: 781/781
 100%
EXP: 7/78
 8%
Wysłany: 2013-03-25, 14:51   

no to czekamy na jego wypowiedź - z chęcią można mu zapłacić za jego pracę tylko niech da do siebie namiary...
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-07-12, 12:45   

SebaSRS napisał/a:
Zobaczcie:
Wczoraj (11.07.2013r.) auto było już u dilera, a klientowi dadzą dopiero 16.07.2013r., w ASO auto będzie przez 5 dni - pracownicy będą pewnie opijać, żeby etac_owiec z reklamacjami nie jeździł :mrgreen:


Dzisiaj odbieram fakture, poniedzialek rano rejestracja i popoludniu wyjazd od dealera godzina 18.00

edit: no i kolejna niespodzianka - nie ma szans wyłaczenia swiatel, tak jak było w moim poprzednim. No coz trzeba bedzie pogmerac co zrobil? Soft? Czy kable?
 
     
Vito 


Model Samochodu: Cruze 1.6 HB LT
Pomógł: 2 razy
Wiek: 41
Dołączył: 19 Gru 2012
Posty: 130
Skąd: Siemianowice Śląskie
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 10/22
 45%
Wysłany: 2013-07-12, 22:51   

To jest problem z tymi światłami :( Znowu coś pozmieniali gady w BCM :(
 
     
jfx 

Model Samochodu: Cruze
Dołączył: 12 Lip 2013
Posty: 44
Skąd: pl
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 6/13
 46%
Wysłany: 2013-07-15, 13:17   

etac_owiec napisał/a:
SebaSRS napisał/a:
Zobaczcie:
Wczoraj (11.07.2013r.) auto było już u dilera, a klientowi dadzą dopiero 16.07.2013r., w ASO auto będzie przez 5 dni - pracownicy będą pewnie opijać, żeby etac_owiec z reklamacjami nie jeździł :mrgreen:


Dzisiaj odbieram fakture, poniedzialek rano rejestracja i popoludniu wyjazd od dealera godzina 18.00

edit: no i kolejna niespodzianka - nie ma szans wyłaczenia swiatel, tak jak było w moim poprzednim. No coz trzeba bedzie pogmerac co zrobil? Soft? Czy kable?


Z tego co mi powiedzieli panowie w serwisie temat wyłączenia świateł mijania zależny jest od komputera. W jednym da się wyłączyć w innym nie. Specjalnie o to pytałem bo chciałem założyć okrągłe LED-y w miejsce przeciwmgielnych. Przed odbiorem samochodu w końcu nie dowiedziałem się czy się da czy nie... Podobno LED-y w ASO 1200 zł ale tego tez nie potwierdzili...
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-07-15, 13:22   

jfx napisał/a:
etac_owiec napisał/a:
SebaSRS napisał/a:
Zobaczcie:
Wczoraj (11.07.2013r.) auto było już u dilera, a klientowi dadzą dopiero 16.07.2013r., w ASO auto będzie przez 5 dni - pracownicy będą pewnie opijać, żeby etac_owiec z reklamacjami nie jeździł :mrgreen:


Dzisiaj odbieram fakture, poniedzialek rano rejestracja i popoludniu wyjazd od dealera godzina 18.00

edit: no i kolejna niespodzianka - nie ma szans wyłaczenia swiatel, tak jak było w moim poprzednim. No coz trzeba bedzie pogmerac co zrobil? Soft? Czy kable?


Z tego co mi powiedzieli panowie w serwisie temat wyłączenia świateł mijania zależny jest od komputera. W jednym da się wyłączyć w innym nie. Specjalnie o to pytałem bo chciałem założyć okrągłe LED-y w miejsce przeciwmgielnych. Przed odbiorem samochodu w końcu nie dowiedziałem się czy się da czy nie... Podobno LED-y w ASO 1200 zł ale tego tez nie potwierdzili...


Jak beda miec pelna funkcjonalnosc to zaplace, tylko gdzie ci tak powiedzieli. W poprzednim mialem pelna automatyke po malych przerobkach w instalacji. Jesli tak zrobia to zaplace.
 
     
jfx 

Model Samochodu: Cruze
Dołączył: 12 Lip 2013
Posty: 44
Skąd: pl
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 6/13
 46%
Wysłany: 2013-07-16, 13:04   

no ale LED-ów dziennych jak nie było tak nie ma :( i pewnie pozostanie się nam z tym pogodzić... :)
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-07-16, 13:07   

jfx napisał/a:
no ale LED-ów dziennych jak nie było tak nie ma :( i pewnie pozostanie się nam z tym pogodzić... :)


Temat w trakcie analizy. Dostawca znaleziony, z problemami elektrycznymi jesteśmy w trakcie analizy.
Czas realizacji 4-6 miesiecy :evil:
 
     
AdamT

Model Samochodu: 3210
Dołączył: 01 Kwi 2012
Posty: 79
Skąd: 123
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 14/16
 87%
Wysłany: 2013-07-16, 14:11   

W dalszym ciągu jest zachowane to, że po włączeniu w dzień p. mgielnych wyłączają się mijania?
 
     
Wito1985

Model Samochodu: Cruze
Dołączył: 05 Lip 2013
Posty: 20
Skąd: Wrocław
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 2013-07-19, 17:25   Światła do jazdy dziennej

Witam,
Czy w cruze rok produkcji 2013 wersja LT sa swiatla do jazdy dziennej i ktore sie swieca?
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-07-19, 17:37   Re: Światła do jazdy dziennej

Wito1985 napisał/a:
Witam,
Czy w cruze rok produkcji 2013 wersja LT sa swiatla do jazdy dziennej i ktore sie swieca?


W EU nie ma w zadnej wersji swiatel do jazdy dziennej zwanych tez DRL, a w dodatku nie da sie wylaczyc swiatel podczas pracy silnika, gdzie taka opcja była dostepna jeszcze w 2012 roku.

Z tego co wiadomo to funkcja DRL jest jedynie dostepna w Kanadzie i funkcja ta jest wykonywana przez reflektor glowny poprzez zmniejszenie napiecia na zarowce swiatel drogowych, tylne sa wtedy wylaczone.
 
     
Wito1985

Model Samochodu: Cruze
Dołączył: 05 Lip 2013
Posty: 20
Skąd: Wrocław
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 2013-07-19, 18:21   Re: Światła do jazdy dziennej

user-01 napisał/a:
Wito1985 napisał/a:
Witam,
Czy w cruze rok produkcji 2013 wersja LT sa swiatla do jazdy dziennej i ktore sie swieca?


W EU nie ma w zadnej wersji swiatel do jazdy dziennej zwanych tez DRL, a w dodatku nie da sie wylaczyc swiatel podczas pracy silnika, gdzie taka opcja była dostepna jeszcze w 2012 roku.

Z tego co wiadomo to funkcja DRL jest jedynie dostepna w Kanadzie i funkcja ta jest wykonywana przez reflektor glowny poprzez zmniejszenie napiecia na zarowce swiatel drogowych, tylne sa wtedy wylaczone.


Czyli rozumiem ze swiatla zarowno przednie i tylnie caly czas sie pala?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: