Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: nieaktualne
2013-02-14, 16:57
DRL-e do Cruza
Autor Wiadomość
kamix 

Model Samochodu: Cruze LS+ Premium 2.0 VCDi (163KM)
Pomógł: 4 razy
Wiek: 35
Dołączył: 06 Paź 2010
Posty: 141
Skąd: Pułtusk
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 21/22
 95%
Wysłany: 2012-10-21, 13:39   

user_01 napisał/a:
Ja zakładałem DRL do mojego autka.

Efekt rozładowany akumulator i jedna lampa DRL do wymiany.


A czy działało tak jak należy? Oczywiście poza rozładowanym aku. I jak możesz to daj fotę po montażu.
 
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 139/3484
 4%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2012-10-21, 14:35   

kamix napisał/a:
user_01 napisał/a:
Ja zakładałem DRL do mojego autka.

Efekt rozładowany akumulator i jedna lampa DRL do wymiany.


A czy działało tak jak należy? Oczywiście poza rozładowanym aku. I jak możesz to daj fotę po montażu.


Dziala fajne po malym update, chinskego dziadostwa. Nastepny krok to polaczenie tego z czujnikem zmierzchu. Zdjecie dam jak mi ktos powie jak dodawac zdjecia z wlasnego komputera, bo z adrsu URL to juz wiem.
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 139/3484
 4%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2012-10-21, 15:59   

kamix napisał/a:
Czyli DRL działa jak przesuniesz przełącznik świateł na "0"?
W sumie dobre i to.


Dokładnie, teraz zgodnie z przeslanym schematem bede uruchamial czujnik swiatla, po nasz kochany Chevrolet nam tego nie wlaczy.
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 139/3484
 4%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2012-11-17, 14:47   

Dzisiejsze zdjęcia, uruchomiłem DRL, potem zrobie automatykę do tego




 
     
tomi333 

Model Samochodu: Cruze 2.0 VDCI 163KM LTZ Rocznik 2011
Pomógł: 3 razy
Wiek: 45
Dołączył: 03 Kwi 2012
Posty: 98
Skąd: łódzkie
Poziom: 8
HP: 0/159
 0%
MP: 76/76
 100%
EXP: 17/19
 89%
Wysłany: 2012-11-17, 15:52   

user_01 napisał/a:
Dzisiejsze zdjęcia, uruchomiłem DRL, potem zrobie automatykę do tego

[url=http://imageshack.us....th.jpg]Obrazek[/URL]


[url=http://imageshack.us....th.jpg]Obrazek[/URL]

Właśnie takie światła do jazdy dziennej muszę sobie sprawić. Gdzie można takie coś kupić? I czy są jakieś problemy z podłączeniem w przypadku świateł z czujnikiem zmierzchu?
_________________
tomi333
 
     
marcinde 


Model Samochodu: VW Golf
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 28 Cze 2012
Posty: 121
Skąd: Głosków Letnisko
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 1/22
 4%
Wysłany: 2012-11-17, 15:52   

Super. Mógłbyś zrobić jakąś fotkę z bliższej odległości?
_________________
Hand wash only:)
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 139/3484
 4%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2012-11-17, 16:13   

tomi333 napisał/a:
user_01 napisał/a:
Dzisiejsze zdjęcia, uruchomiłem DRL, potem zrobie automatykę do tego

[url=http://imageshack.us....th.jpg]Obrazek[/URL]


[url=http://imageshack.us....th.jpg]Obrazek[/URL]

Właśnie takie światła do jazdy dziennej muszę sobie sprawić. Gdzie można takie coś kupić? I czy są jakieś problemy z podłączeniem w przypadku świateł z czujnikiem zmierzchu?


Tylko nie działają z czujnikiem zmierzchu bo nasz kochany importer nie zunaje takich wstawek. Lampy zapalaja się po wylaczeniu swiateł. Mam wyłącznik z funkcja AUTO. Nastepny krok to oszukanie automatyki przez uzycie w inny sposób czujnika zmierzachu

Kupione tutaj

Czas dostawy 2 tygodnie, ale doliczyć trzeba koszt VAT 23% do zaplaty na poczcie

 
     
tomkat64 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze Hatchback 1.8 LTZ
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 15 Paź 2011
Posty: 33
Skąd: Warszawa
Poziom: 4
HP: 0/61
 0%
MP: 29/29
 100%
EXP: 6/11
 54%
Wysłany: 2012-11-17, 16:18   

Co z gwarancją?
_________________
tomkat64
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 139/3484
 4%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2012-11-17, 16:20   

tomkat64 napisał/a:
Co z gwarancją?


Lewa już wymieniałem na gwarancji, bo się popsula po zamontowaniu. Wymiana bez problemu tylko znowy cło chcieli przywalic
 
     
tomkat64 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze Hatchback 1.8 LTZ
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 15 Paź 2011
Posty: 33
Skąd: Warszawa
Poziom: 4
HP: 0/61
 0%
MP: 29/29
 100%
EXP: 6/11
 54%
Wysłany: 2012-11-17, 16:48   

sorki, chodziło mi o gwarancję autka :-D
_________________
tomkat64
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 139/3484
 4%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2012-11-17, 17:14   

tomkat64 napisał/a:
sorki, chodziło mi o gwarancję autka :-D


Jak masz zaufany serwis, to nikt się nie czepia. Jak serwisujesz nie gdakasz bez sensu to i oni są mili.

Mam radio wymienione, glosniki, tapicerke wygluszoną, folie założoną poza serwisem
 
     
tomi333 

Model Samochodu: Cruze 2.0 VDCI 163KM LTZ Rocznik 2011
Pomógł: 3 razy
Wiek: 45
Dołączył: 03 Kwi 2012
Posty: 98
Skąd: łódzkie
Poziom: 8
HP: 0/159
 0%
MP: 76/76
 100%
EXP: 17/19
 89%
Wysłany: 2012-11-17, 17:27   

user_01 napisał/a:
tomi333 napisał/a:
user_01 napisał/a:
Dzisiejsze zdjęcia, uruchomiłem DRL, potem zrobie automatykę do tego

[url=http://imageshack.us....th.jpg]Obrazek[/URL]


[url=http://imageshack.us....th.jpg]Obrazek[/URL]

Właśnie takie światła do jazdy dziennej muszę sobie sprawić. Gdzie można takie coś kupić? I czy są jakieś problemy z podłączeniem w przypadku świateł z czujnikiem zmierzchu?


Tylko nie działają z czujnikiem zmierzchu bo nasz kochany importer nie zunaje takich wstawek. Lampy zapalaja się po wylaczeniu swiateł. Mam wyłącznik z funkcja AUTO.
Nastepny krok to oszukanie automatyki przez uzycie w inny sposób czujnika zmierzachu

Kupione tutaj

Czas dostawy 2 tygodnie, ale doliczyć trzeba koszt VAT 23% do zaplaty na poczcie

Obrazek

Takie też są fajne
http://www.aliexpress.com..._563107663.html
Ale dalej nie czaje jak z tym podłączeniem i jak oszukać automatyke czujnika zmierzchu. Da radę że jak wyłączę światła to zapalą się te ledy? A jak włączę światła mijania to ledy zgasną? Nie muszę używać świateł w trybie auto. Ale czy komputer wtedy sie nie burzy i nie daje jakiś błędów?
_________________
tomi333
 
     
marcinde 


Model Samochodu: VW Golf
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 28 Cze 2012
Posty: 121
Skąd: Głosków Letnisko
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 1/22
 4%
Wysłany: 2012-11-17, 18:04   

user_01 napisał/a:

Obrazek


Świetnie wyszło, fajnie że ledy są zintegrowane z ramką halogena przeciwmgielnego. Wygląda to naprawdę estetycznie
_________________
Hand wash only:)
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 139/3484
 4%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2012-11-17, 18:27   

tomi333 napisał/a:
user_01 napisał/a:
tomi333 napisał/a:
user_01 napisał/a:
Dzisiejsze zdjęcia, uruchomiłem DRL, potem zrobie automatykę do tego

[url=http://imageshack.us....th.jpg]Obrazek[/URL]


[url=http://imageshack.us....th.jpg]Obrazek[/URL]

Właśnie takie światła do jazdy dziennej muszę sobie sprawić. Gdzie można takie coś kupić? I czy są jakieś problemy z podłączeniem w przypadku świateł z czujnikiem zmierzchu?


Tylko nie działają z czujnikiem zmierzchu bo nasz kochany importer nie zunaje takich wstawek. Lampy zapalaja się po wylaczeniu swiateł. Mam wyłącznik z funkcja AUTO.
Nastepny krok to oszukanie automatyki przez uzycie w inny sposób czujnika zmierzachu

Kupione tutaj

Czas dostawy 2 tygodnie, ale doliczyć trzeba koszt VAT 23% do zaplaty na poczcie

Obrazek

Takie też są fajne
http://www.aliexpress.com..._563107663.html
Ale dalej nie czaje jak z tym podłączeniem i jak oszukać automatyke czujnika zmierzchu. Da radę że jak wyłączę światła to zapalą się te ledy? A jak włączę światła mijania to ledy zgasną? Nie muszę używać świateł w trybie auto. Ale czy komputer wtedy sie nie burzy i nie daje jakiś błędów?



Działa i nic się nie dzieje. Daje na 0 i się zalaczaja LEDy, daje mijania i gasną. Zadnych błedów. Gdzies wcześniej opisałem projekt jak uzyc czujnika do sterowania światłami. Niestety to już silna ingenerencja w układ samochodu, wiec zbieram części i czekam na decyzje Chevrolet może się ugną

Tak przy okazji co oznacz PL w oznaczeniu reflektora HC/R PL reszta mi jest znana
 
     
tomi333 

Model Samochodu: Cruze 2.0 VDCI 163KM LTZ Rocznik 2011
Pomógł: 3 razy
Wiek: 45
Dołączył: 03 Kwi 2012
Posty: 98
Skąd: łódzkie
Poziom: 8
HP: 0/159
 0%
MP: 76/76
 100%
EXP: 17/19
 89%
Wysłany: 2012-11-29, 21:00   

C77 napisał/a:
endriu333 napisał/a:
najgorsze, że nie ma innego miejsca na montaż LED- ja mam wersję z halogenami i jest problem....


Nie ma żadnego problemu bo są już od jakiegoś czasu rozmaite dzienne LEDy dla wersji z halogenami, chociażby taka:


Obrazek
Obrazek

To ja i tak będę kupował te światła do jazdy dziennej mimo że mam czujnik zmierzchu. Mam nadzieje że znajomy elektryk sobie z tym poradzi. No chyba da rade zrobić że w trybie "auto' jak jest jasno to palą się ledy a jak jest ciemno to automatyka zapala mijania a taka kostka z elektroniką wmontowana w kabelki ledów gasi wtedy ledy. Faktycznie włącznik świateł nie pozwala mieć ich w pozycji 0. Zawsze cofają się w pozycje auto. Co myślicie? Będą jakieś jajca czy warto spróbować?
_________________
tomi333
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: