Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: nieaktualne
2013-02-14, 16:57
DRL-e do Cruza
Autor Wiadomość
tomi333 

Model Samochodu: Cruze 2.0 VDCI 163KM LTZ Rocznik 2011
Pomógł: 3 razy
Wiek: 44
Dołączył: 03 Kwi 2012
Posty: 98
Skąd: łódzkie
Poziom: 8
HP: 0/159
 0%
MP: 76/76
 100%
EXP: 17/19
 89%
Wysłany: 2013-01-26, 12:44   

C77 napisał/a:
To niech moderator przeniesie te posty do tematu o tempomacie i nie będzie problemu :mrgreen:

W temacie włącznika świateł ostatnio wpadłem na pomysł wykorzystania funkcji AUTO w manualu,
tzn. wykorzystania tego położenia po to aby wyłączyć światła, które wciąż świecą. Zobaczymy co się stanie w praktyce 8-)

Nie czaje. Można trochę jaśniej bo właśnie zamawiam te ledy na Aliexpress.com i jak przyjdą to będę walczył. Chodzi o to że jak przekręcę przełącznik świateł w lewo z pozycji auto na 0 to światła mijania zgasną? I wtedy, plan jest taki, że zapalają sie LEDY. Genialne!
_________________
tomi333
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-01-26, 13:15   

tomi333 napisał/a:
C77 napisał/a:
To niech moderator przeniesie te posty do tematu o tempomacie i nie będzie problemu :mrgreen:

W temacie włącznika świateł ostatnio wpadłem na pomysł wykorzystania funkcji AUTO w manualu,
tzn. wykorzystania tego położenia po to aby wyłączyć światła, które wciąż świecą. Zobaczymy co się stanie w praktyce 8-)

Nie czaje. Można trochę jaśniej bo właśnie zamawiam te ledy na Aliexpress.com i jak przyjdą to będę walczył. Chodzi o to że jak przekręcę przełącznik świateł w lewo z pozycji auto na 0 to światła mijania zgasną? I wtedy, plan jest taki, że zapalają sie LEDY. Genialne!



Przeciez pisze o tym od dwoch miesiecy. Sam mam tak podlaczone LEDy. Wkurza tylko ze trzeba pamietac zeby wlaczyc w tunelu i jak jedziesz jak sie sciemnia.

Dalsza ewolucja bedzie na wiosne i podepne automat bod juz istniejacy czujnik zmierzchu.

Cos podobnego jest juz na ebay.com tutaj
 
     
tomi333 

Model Samochodu: Cruze 2.0 VDCI 163KM LTZ Rocznik 2011
Pomógł: 3 razy
Wiek: 44
Dołączył: 03 Kwi 2012
Posty: 98
Skąd: łódzkie
Poziom: 8
HP: 0/159
 0%
MP: 76/76
 100%
EXP: 17/19
 89%
Wysłany: 2013-03-08, 10:36   

user_01 napisał/a:
Dzisiejsze zdjęcia, uruchomiłem DRL, potem zrobie automatykę do tego

[url=http://imageshack.us....th.jpg]Obrazek[/URL]


[url=http://imageshack.us....th.jpg]Obrazek[/URL]

Zamówiłem podobne światełka i juz do mnie przyszły
http://www.aliexpress.com..._563107663.html
Jedna rzecz mnie martwi. nie ma na nich wytłoczonej homologacji (LR lub E cos tam).
Masz to na swoich lampach i czy po zamontowaniu nie doczepią sie policjanci przy kontroli?
_________________
tomi333
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-03-08, 10:53   

Zadna chinszczyzna nieoficjalna nie ma homologacji.

Ale poziom jasnosci i sposob mocowania nie pozwala myslec ze to jakas podroba.

U mnie wszyscy sie pytaja czy to tak w oryginale było? Policja zatrzymuje tych z listwami z szafek a'la swiatla dzienne.

Jedynie co planuje to zakleic to czarna tasmą scott, i wyjme bezpiecznik jak bede robil badania techniczne za rok.

Po co ma sie przyczepiac

Ile zaplaciles na poczcie koszty dodatkowe?
 
     
tomi333 

Model Samochodu: Cruze 2.0 VDCI 163KM LTZ Rocznik 2011
Pomógł: 3 razy
Wiek: 44
Dołączył: 03 Kwi 2012
Posty: 98
Skąd: łódzkie
Poziom: 8
HP: 0/159
 0%
MP: 76/76
 100%
EXP: 17/19
 89%
Wysłany: 2013-03-08, 11:01   

Na razie nic. Zapłaciłem na alliexpres kartą kredytową i przyjechało kurierem do mnie. W sumie to nie orientowałem się jeszcze o co chodzi z tym cłem ale na razie nic mi nie przyszło. Mam sam się tym zająć czy coś dostane z urzędu celnego? A jestem w aso umowiony na jutro na podłączenie tych świaleł za 150 zeta. Zobaczymy jak sobie poradzą
_________________
tomi333
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-03-08, 12:08   

tomi333 napisał/a:
Na razie nic. Zapłaciłem na alliexpres kartą kredytową i przyjechało kurierem do mnie. W sumie to nie orientowałem się jeszcze o co chodzi z tym cłem ale na razie nic mi nie przyszło. Mam sam się tym zająć czy coś dostane z urzędu celnego? A jestem w aso umowiony na jutro na podłączenie tych świaleł za 150 zeta. Zobaczymy jak sobie poradzą


Jak masz juz u siebie to juz zalatwione i nic nie zaplacisz. Masz szczescie :P
 
     
tomi333 

Model Samochodu: Cruze 2.0 VDCI 163KM LTZ Rocznik 2011
Pomógł: 3 razy
Wiek: 44
Dołączył: 03 Kwi 2012
Posty: 98
Skąd: łódzkie
Poziom: 8
HP: 0/159
 0%
MP: 76/76
 100%
EXP: 17/19
 89%
Wysłany: 2013-03-12, 16:11   

Wczoraj udało mi się założyć w aso światła do jazdy dziennej zakupione w aliexpress z chin.
Powiem że jakościowo są bardzo dobre ale wystąpiły problemy podczas zakładania.
Panowie w aso podłączyli światełka które działały z automatyką świateł i działały super gdy było jasno, tzn, świeciły się same ledy. Jednak gdy czujnik załączał światła mijania, ledy przygasały ale nie gasły do końca. No i niestety tak był zaprogramowany ten sterownik w chinach. Panowie pokombinowali z wsadzili jakiś przekaźnik oryginalny ze znaczniek GM ( kosztował 50 zeta ekstra) i teraz ledy działają jak należy. Gasną całkiem gdy automat załącza światła mijania. Może ten przekaźnik jest np z astry lub insigni. Także jestem zadowolony ale martwi trochę brak homologacji. Co będzie jak niebiescy będą coś z tymi światełkami wnikać?
_________________
tomi333
 
     
szary77 
Człowiek z miasta

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.6 LS+ Premium
Pomógł: 2 razy
Wiek: 43
Dołączył: 05 Maj 2012
Posty: 103
Skąd: RLU
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 3/20
 15%
Wysłany: 2013-03-12, 16:34   

Bez fotek sie nie liczy :evil:
Swoją drogą fajnie że dało się jednak temat ogarnąć.
_________________
Ukradli....
 
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-03-12, 16:54   

tomi333 napisał/a:
Wczoraj udało mi się założyć w aso światła do jazdy dziennej zakupione w aliexpress z chin.
Powiem że jakościowo są bardzo dobre ale wystąpiły problemy podczas zakładania.
Panowie w aso podłączyli światełka które działały z automatyką świateł i działały super gdy było jasno, tzn, świeciły się same ledy. Jednak gdy czujnik załączał światła mijania, ledy przygasały ale nie gasły do końca. No i niestety tak był zaprogramowany ten sterownik w chinach. Panowie pokombinowali z wsadzili jakiś przekaźnik oryginalny ze znaczniek GM ( kosztował 50 zeta ekstra) i teraz ledy działają jak należy. Gasną całkiem gdy automat załącza światła mijania. Może ten przekaźnik jest np z astry lub insigni. Także jestem zadowolony ale martwi trochę brak homologacji. Co będzie jak niebiescy będą coś z tymi światełkami wnikać?


Mialem ten sam problem, dalem przekaznik za 15 zl z funkcja NO NC i chodzi. Teraz szykuje automatyke do czujnika zmierzchu (znaczy sie kolega z innego forum pomaga mi to wykonac)
 
     
tomi333 

Model Samochodu: Cruze 2.0 VDCI 163KM LTZ Rocznik 2011
Pomógł: 3 razy
Wiek: 44
Dołączył: 03 Kwi 2012
Posty: 98
Skąd: łódzkie
Poziom: 8
HP: 0/159
 0%
MP: 76/76
 100%
EXP: 17/19
 89%
Wysłany: 2013-03-12, 16:55   

szary77 napisał/a:
Bez fotek sie nie liczy :evil:
Swoją drogą fajnie że dało się jednak temat ogarnąć.

Już. Właśnie obrobiłem fotki. Trochę cruzik brudny ale co zrobić. Zima ,panie!
http://imageshack.us/phot...30311093610.jpg
http://imageshack.us/phot...30311093553.jpg
_________________
tomi333
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 38
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1321/10164
 13%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2013-03-12, 17:10   

tomi333 napisał/a:
Co będzie jak niebiescy będą coś z tymi światełkami wnikać?


Jak to co? :shock:
Najmniej mandat,
dalej zabranie dowodu,
lawety ściągać nie powinni, bo w końcu możesz je rozłączyć i tak dojechać do warsztatu i SKP :twisted:

Dlatego aby tego uniknąć skseruj sobie jakąś homologację od świateł DRL,
które posiadają dopuszczenie na Europe,
i będziesz mógł ich wysyłać na drzwo w razie W 8-)
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
huri_khan 

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 7 razy
Wiek: 41
Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 581
Skąd: Bytom
Poziom: 22
HP: 11/1106
 1%
MP: 528/528
 100%
EXP: 7/59
 11%
Wysłany: 2013-03-13, 08:32   

C77 napisał/a:
Dlatego aby tego uniknąć skseruj sobie jakąś homologację od świateł DRL,


Homologacja ma być naniesiona na światłach, a ksero możesz sobie trzymać dla lepszego samopoczucia :twisted:
_________________
Zdjęcia zamieszczone przeze mnie na forum można rozpowszechniać na warunkach licencji CC-BY
 
     
tomi333 

Model Samochodu: Cruze 2.0 VDCI 163KM LTZ Rocznik 2011
Pomógł: 3 razy
Wiek: 44
Dołączył: 03 Kwi 2012
Posty: 98
Skąd: łódzkie
Poziom: 8
HP: 0/159
 0%
MP: 76/76
 100%
EXP: 17/19
 89%
Wysłany: 2013-03-13, 08:56   

huri_khan napisał/a:
C77 napisał/a:
Dlatego aby tego uniknąć skseruj sobie jakąś homologację od świateł DRL,


Homologacja ma być naniesiona na światłach, a ksero możesz sobie trzymać dla lepszego samopoczucia :twisted:

No dobra. Wiadomo że jak ktoś ma lampeczki ledowe jak z choinki zamontowane byle jak i byle gdzie to na pewno niebiescy się doczepią. Ale z takim zamontowaniem jak moje to wygląda na oryginale jak np w fordach lub kia-ch. Wiec myślę że nie powinno być problemów. Taki paradoks. Jeździ tyle złomów które nie wiadomo jakim cudem (akutat wiadomo :-) ) przechodzą badania techniczne, z niesprawnym zawieszeniem, hamulcami, światłami mijania co ledwo świecą i jest OK.
_________________
tomi333
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 38
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1321/10164
 13%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2013-03-13, 09:56   

huri_khan napisał/a:
C77 napisał/a:
Dlatego aby tego uniknąć skseruj sobie jakąś homologację od świateł DRL,


Homologacja ma być naniesiona na światłach, a ksero możesz sobie trzymać dla lepszego samopoczucia :twisted:


Taka podkładka w postaci ksera z homologacja załatwia w praktyce sprawy z niebieskimi na 95%
w przypadkach spornych dotyczących czy to przyciemnianej foli czy dodatkowych świateł 8-)
(chociaż w tym pierwszym wypadku mogą badać jeszcze przepuszczalność miernikiem)

Poza tym w Cruze na halogenach jest coś chyba naniesione,
więc w razie dalszych dociekań trzeba tylko wcisnąć pałom kit, że to się odnosi do całości 8-)
Przecież jakiś krawężnik, który pewnie pierwszy raz zobaczy Cruze na oczy,
nie ma pojęcia, że w Cruze halogen, a ramka reflektora z DRL to dwie różne rzeczy 8-)

A jak będą jeszcze uparci to powiedz im, że homologacja jest naniesiona od wewnętrznej strony obudowy i niech się wczołgują pod auto :twisted:
i tak nic nie zobaczą bo jest osłona :mrgreen:
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
Ostatnio zmieniony przez C77 2013-04-05, 11:58, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-03-24, 18:04   

No to ja juz mam pelna automatyke swiatel. WLaczam rano switala gasna zapalaja sie DRL. Wjazd do tunelu zapalaja sie normalne lampy. Normalnie bajka. Kosztowało mnie to 140 zł i czteropak piwa.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: