Przesunięty przez: C77 2013-02-15, 15:59 |
[Orlando] 1,8 LT+ Automat ( nieprzystosowany do gazu) |
Autor |
Wiadomość |
prawy
Model Samochodu: Orlando 1,8 LT+ Aut.
Poziom: 1
|
Wysłany: 2013-01-18, 00:24 [Orlando] 1,8 LT+ Automat ( nieprzystosowany do gazu)
|
|
|
Witam Wszystkich
Od miesiąca posiadam Orlando w wersji jak w temacie z przebiegiem 26 000 dziś odwiedziłem serwis z zapytaniem o możliwość założenia instalacji gazowej,pracownik wstępnie wycenił mi instalację na 4500 zł a po chwili sprawdzając po nr.vin oświadczył że moje auto nie jest fabrycznie przystosowane do montażu gazu ( wzmacniane zawory i gniazda zaworowe) i otwarcie odradza założenie instalacji.
Proszę o info czy to prawda że w nieprzystosowanej fabrycznie wersji bardzo szybko wypalają sie gniazda zaworowe ?
Czy może ktoś z forumowiczów ma założony gaz do wersji nieprzystosowanej fabrycznie i jeśli tak to jak to się spisuje.
Bardzo prosze o informacje
pozdrawiam
prawy |
|
|
|
 |
zypek

Model Samochodu: Orlando LS+ LPG
Poziom: 3
|
Wysłany: 2013-01-18, 21:51
|
|
|
Tak jak napisałeś w temacie- Automat ( nieprzystosowany do gazu).
Tak swoją drogą zawsze chciałem popylać na automacie, ale cena
We Wrocku jest dobry gazownik pogadaj z nim- Auto-gaz Jakart. Człowiek komunikatywny, wie co robi i wszystko za sensowne pieniądze. |
|
|
|
 |
nieaktualne
Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy Dołączył: 31 Sty 2010 Posty: 1458 Skąd: EPA
Poziom: 32
|
Wysłany: 2013-01-18, 21:57
|
|
|
prawy napisał/a: | Proszę o info czy to prawda że w nieprzystosowanej fabrycznie wersji bardzo szybko wypalają sie gniazda zaworowe ? |
Nie prawda.
prawy napisał/a: | Czy może ktoś z forumowiczów ma założony gaz do wersji nieprzystosowanej fabrycznie i jeśli tak to jak to się spisuje. |
Posiadam Aveo nie przystosowane do LPG (bez opcji KL7) a na gazie zrobiłem już po nad 70tyś. km. i nic się jak na razie nie wypaliło Silnik po tak już znacznym przebiegu zachowuje się tak samo jak i przed montażem. |
|
|
|
 |
prawy
|
Wysłany: 2013-01-18, 22:44
|
|
|
Zypek,Marco bardzo dziękuje za odpowiedź |
|
|
|
 |
Chevirezzo
Chevi123

Model Samochodu: REZZO
Poziom: 3
|
Wysłany: 2013-01-19, 14:23
|
|
|
Chodzi tu tylko o to, że po założeniu LPG gdyby coś się działo to nie masz gwarancji na auto, tak jak to jest z samochodami przystosowanymi do LPG. |
|
|
|
 |
prawy
|
Wysłany: 2013-01-19, 21:15
|
|
|
Dokładnie tak jak piszesz , właśnie się zastanawiam czy zaryzykować i stracić gwarancję czy jednak poczekać do końca gwarancji i dopiero wówczas założyć . |
|
|
|
 |
endriu333
Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LTZ+Premium LPG OMEGAS
Pomógł: 43 razy Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 846 Skąd: Warszawa
Poziom: 26
|
Wysłany: 2013-01-21, 12:07
|
|
|
gwarancję traci się tylko na tłoki i układ wtryskowy benzyny - cała reszta podlega gwarancji zgodnie z dyrektywą unijną GVO - ja w swoim cruzie założyłem instalację Landi Renzo i serwis ASO w Warszawie dokonuje normlanie napraw gwarancyjnych w moim aucie... ( już dwie takie zrobiłem np. przycisk klapi i tłumiki drgań...) także bez paniki |
|
|
|
 |
gregoryka

Model Samochodu: Chevy Orlando LT + LPG
Poziom: 2
|
Wysłany: 2013-01-24, 23:02
|
|
|
Kiedyś zadawałem tutaj zbliżone pytanie (automat+LPG) ale jakoś tak bez konkretnych odpowiedzi. Przymierzam się do Orlando i dla mnie właśnie idelalnym rozwiązaniem byłby automat+LPG. Na chwilę obecną salony takiej mieszanki nie oferują i pozostaje wybór albo automat albo LPG. Nie wiem z czego to wynika. Być może (takie padały opinie) instalacja LPG mogła by wpłynąć negatywnie na współpracę silnika z automatem (płynność zmiany przełożeń) i w obliczu "potencjalnych" problemów dealer nie oferuje takiego rozwiązania.
A jak sprawuje się właśnie Orlando z tym silnikiem i automatem ? Jakie zużycie paliwa ? |
|
|
|
 |
zibisoft
Model Samochodu: Chevrolet Orlando LTZ 1.8 + LPG
|
Wysłany: 2013-01-24, 23:59
|
|
|
Też przymierzałem się do takiego rozwiązania. Niestety w chwili obecnej jeśli chodzi o Orlando to z automatem sprzedawany jest tylko w wersji z silnikiem wysokoprężnym.
Pozostaje więc zakup za granicą albo wybór używanego. |
|
|
|
 |
prawy
|
Wysłany: 2013-01-29, 21:52
|
|
|
Powiem tak zrobiłem od początku grudnia około 5000 kilometrów ,średnie spalanie jak dla mnie w okolicach 9,3 litra.
Zastanawiam się czy na gazie zmieszczę się w 12 ? |
|
|
|
 |
|